Bekarlığa veda partisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bekarlığa veda partisi

Bekarlığa veda partisi, kısa bir süre içinde evliliğe girecek olan erkekler tarafından düzenlenen/ayarlanan bir parti türüdür.[1]

Bir bekarlığa veda gecesi genellikle damadın arkadaşı veya erkek kardeşi tarafından, bazen de bir bekarlığa veda partisi planlama şirketinin yardımıyla planlanır.

Oxford İngilizce Sözlüğü'nde Batılı bekarlığa veda gecelerine dair yapılan ilk referanslar 19. yüzyıla kadar uzanmaktadır.[2] Geleneksel olarak, bekarlığa veda geceleri, damadın babası tarafından düzenleniyordu ve damat ve gelinin onuruna bir kadeh kaldırma ziyafetinden ibaretti.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Brisbane Bucks Party Activities & Packages- We Plan It, So You Can Send It!". 30 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2022. 
  2. ^ Special Section, Updating Shakespeare (İngilizce). Ashgate Publishing, Ltd. 2007. s. 174. ISBN 9780754690139. 
  3. ^ Meaghan (16 Haziran 2009). "A Brief History of Bachelor Parties". Time (İngilizce). 1 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2017. In the past, a bachelor party could commonly involve a black-tie dinner hosted by the groom's father, with toasts to the groom and the bride. The more recent traditions of hazing, humiliation and debauchery – often consuming entire weekends and involving travel to an exotic destination such as Las Vegas or its nearest available facsimile – became a staple of bad '80s sex comedies.