Beastars

Vikipedi, özgür ansiklopedi
BEASTARS
Beastars Anime Dizisi Logosu
TürFantezi, dram[1]
Manga
YazarParu Itagaki
YayımcıAkita Shoten
Diğer yayımcı
BaskıShōnen Champion Comics
DergiWeekly Shōnen Champion
DemografikShōnen
Yayın tarihi8 Eylül 20168 Ekim 2020
Cilt sayısı22
Anime televizyon dizisi
YönetmenShin'ichi Matsumi
YapımcıShunsuke Hosoi
Hyuntae Kim
Kiyotaka Waki
Yoshinori Takeeda
SenaristNanami Higuchi
MüzikSatoru Kōsaki
StüdyoOrange
LisansNetflix
KanalFuji TV (+Ultra), TNC, KTV, THK, UHB, BS Fuji
Yayın tarihi 10 Ekim 2019 – güncel
Bölüm sayısı24

Beastars ("Canavarlar"), Paru Itagaki tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Eylül 2016-Ekim 2020 tarihleri arasında Akita Shoten'in Weekly Shōnen Champion dergisinde 22 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Seri, etoburlar ve otoburlar arasında kültürel bir ayrımın olduğu modern, medeni, antropomorfik hayvanların dünyasında geçmekte olup adını, büyük yetenek, hizmet ve kötü şöhret sahibi bir birey olan Beastar'ın evren içindeki derecesinden almaktadır.

Orange tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Ekim-Aralık 2019 tarihleri arasında yayınlandı. Serinin ikinci sezonu ise Ocak-Mart 2021 tarihleri arasında yayınlandı. Anime televizyon dizisinin üçüncü bir sezonu olacağı duyuruldu.

Beastars, 2018 yılında 11. Manga Taishō Ödülü, Tezuka Osamu Kültür Ödülü'nde Yeni Yaratıcı Ödülü, shōnen kategorisinde 42. Kodansha Manga Ödülü ile Japonya Medya Sanatları Festivali Yeni Yüz Ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Etçil ve otçul hayvanların bir arada yaşadığı bir dünyada, Cherryton Akademisi öğrencilerinin okul hayatı aşk, umut, kuşku ve zorluklarla dolu geçmektedir. Drama kulübünün üyesi olan kurt Legoshi, tehlikeli görünümüne karşın nazik bir kalbe sahiptir. Yaşamının büyük bir kısmında diğer hayvanlar tarafından nefret edilerek ve kendisine korkuyla yaklaşılarak geçirmiştir. Ancak bir süre sonra bu durum değişir. Legoshi, kendi sıkıntıları olan akranlarına yakınlaşacak ve okul yaşantısı günden güne değişime uğrar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for Beastars". Viz Media. 19 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]