Barbara Smolińska

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Barbara Smolińska, Polonyalı aktris.

Eskiden bir müzisyen ve güzellik uzmanı olan Barbara Smolińska, canlı gibi görünen 'terapi' oyuncak bebekleriyle 2021 yılında BBC tarafından dünyanın en "ilham verici ve etkili 100 kadını" arasında gösterildi. 2013 yılında hipergerçekçi oyuncak bebekleri toplamaya başladı. BBC'nin listeyi yayınlamasıyla artan ilgi ve sorulardan sonra Smolińska, Reborn Sugar Babies adında hipergerçekçi bir bebek üretim şirketi kurmaya karar verdi. Müşterileri için terapötik faydaları olan bu bebekler film stüdyoları, doğum eğitim okulları, acil servisler, hemşirelik okulları ve oyuncak bebek koleksiyoncuları tarafından satın aldı. Fiyatları yüzlerce ila binlerce dolar arasında değişen Smolińska'nın bebekleri 400 Euro'dan başlayan fiyatlarla Kanada, Brezilya, Bosna-Hersek, İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi uzak ülkelere gönderilmiştir.

Eski bir müzisyen olan Barbara Smolińska; kozmetoloji, yani saç, tırnak gibi insan vücuduna uygulanmak üzere kullandıkları ürünler konusunda uzman eğitim aldı ve "Reborn Sugar Babies" şirketini kurdu.[1]

Çarpıcı detaylarıyla özel yapım bebeklerde benler, çizikler, doğum lekeleri ve diğer gerçekçi kusurlar bulunur ve hatta bazılarında atan bir kalp sesi ve efekti veren özel bir mekanizma bulunur. Kokular da eklenebilir.

Filmlerde ve fotoğraf çekimlerinde ve hatta stajyer doktorlar ve ebeler tarafından kullanılan Smolińska'nın kreasyonları, özellikle kayıp veya travma ile uğraşan kadınlar arasında çok sayıda hayran kazandı.

Oyuncak bebekleri bir rahatlık aracı olarak kullanarak, artan sayıda insan bu alternatif terapi biçiminin değerini öğreniyor - bazı mühtedilere göre, oyuncak bebekler çok güçlü ve gerçekçi bir ikame sağlayarak onları intihardan bile kurtardı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2023. 
  2. ^ "BBC names Oleśnica artist one of the world's 100 most "inspiring and influential women" for her baby 'therapy' dolls". www.thefirstnews.com (İngilizce). 9 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2023.