Aubrey Dawkins

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Aubrey Lafell Dawkins (d. 8 Mayıs 1995) Prva A Liga ve Adriyatik Ligi takımlarından SC Derby'de forma giyen Amerikalı profesyonel basketbolcu. UCF Knights takımında kolej basketbolu oynamıştır. İkinci sezonunu 2015-16 Michigan Wolverines'te tamamladıktan sonra UCF'ye transfer oldu. 2015-16 NCAA Division I erkek basketbol sezonunun ardından UCF koçu olan Johnny Dawkins'in oğludur. Kuzey Carolina'da büyüyen Dawkins, lise yıllarını Kuzey Kaliforniya'da St. Francis Lisesi ve Palo Alto Lisesi'nde, mezuniyet sonrası yılını ise New England'da New Hampton Prep'te geçirdi. 2014-15 Wolverines'te üniversite birinci sınıf öğrencisi olarak sezona yedek kulübesinde başladı, ancak Ocak 2015'te sakatlıklar takımı zora sokunca ilk beş başladı. Sezonun ilerleyen dönemlerinde daha önemli bir rol üstlenen Dawkins, 2014-15 Big Ten Konferansı'nda etkili saha içi isabet yüzdesi ve gerçek şut yüzdesinde birinci sırada yer aldı.

Dawkins, Tracy ve Johnny Dawkins'in dört çocuğundan en küçüğü olarak Durham, Kuzey Carolina'da doğdu. Büyük Dawkins, Mike Krzyzewski'nin Duke'taki koçluk ekibinde 11 yıl geçirdi.Babası Stanford Cardinal erkek basketbol baş antrenörü olunca aile 2008 yılında Kaliforniya'ya taşındı.Dawkins 2009 yılında Mountain View, Kaliforniya'daki St. Francis Lisesi'nde birinci sınıf öğrencisiydi.İkinci sezonuna başladığında boyu 1.73 m (5 feet 8 inç) idi.Dawkins üçüncü sınıftayken Palo Alto, Kaliforniya'daki Palo Alto Lisesi'ne transfer oldu.

O yıl 2012 All-San Jose Mercury News erkek basketbol üçüncü takımına seçildi. Son sınıftayken boyu 1,96 metreydi, Son sezonunun Ocak ayına kadar herhangi bir burs teklifi almamıştı.[4] O yıl 18,8 sayı ve 7,0 ribaund ortalamaları yakaladı ve Aaron Gordon ile birlikte 2013 All-San Jose Mercury News erkek basketbol birinci takımında yer aldı.

Dawkins mezun olduktan sonra New Hampton, New Hampshire'daki New Hampton School'da bir yıl yüksek lisans yaptı ve burada Michigan'dan geç bir burs teklifi almadan önce 12.3 sayı ve 3.6 ribaund ortalamaları yakaladı. Notları Stanford'da burs almak için yeterli değildi ve Chris Collins ile olan ilişkisine rağmen Northwestern, kanatları Vic Law ve Scottie Lindsey'in taahhütleri nedeniyle Dawkins ile ilgilenmedi. New Hampton'dayken Boston College'dan Steve Donahue tarafından takibe alındı ancak Donahue 2014'te Boston College'dan ayrıldı ve Dawkins'i Beilein'a tavsiye etti. Michigan devreye girmeden önce Dayton'a gideceği anlaşılıyordu, ancak Utah State, Pepperdine ve Montana'yı da düşünüyordu[8] ve Rhode Island da ona büyük ilgi gösteriyordu. Aslında, 2014 NCAA Division I erkekler basketbol turnuvası sırasında Dawkins, babasının Stanford Cardinal takımının 27 Mart'ta Güney Bölgesi'nde Dayton ile oynadığı maçı izlemek için Sweet 16 turuna katıldı. Dawkins, burs teklifini aldığı Nisan 2014 başında Michigan'a bir seçme ziyareti yapmayı kabul etti. Sözlü taahhüdünü 28 Nisan'da verdi ve Ulusal Niyet Mektubunu 9 Mayıs'ta imzaladı.

26 Ocak 2023 tarihinde Türkiye Basketbol Süper Ligi (BSL) ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor ile sözleşme imzaladı.