Asetosiringon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Asetosiringon
Asetosiringonun kimyasal yapısı
Adlandırmalar
4'-Hidroksi-3',5'-dimetoksiasetofenon
Asetosiringenin
Aksi belirtilmediği sürece madde verileri, Standart sıcaklık ve basınç koşullarında belirtilir (25 °C [77 °F], 100 kPa).
Bilgi kutusu kaynakları

Asetosiringon, asetofenon ve 2,6-dimetoksifenol ile ilişkili doğal bir fenolik ürünü bir kimyasal bileşik. Lignan/fenilpropanoid tipi fitokimyasallarla ve özellikle yaralanma ve diğer fizyolojik değişikliklerle ilgili olarak,çeşitli bitki kaynaklarından izole edilerek, açıklanmış ilk bileşiktir.

Tarihi olarak, bu madde patojenin bitkiyi tanımasında içerildiğinden dolayı[1] ve özellikleAgrobakteri onkojenik bakteri cinsinden bakterilerdeki sinyal rolünden dolayı iyi bilinir.Agrobacterium tumefaciensin Ti plazmidindeki ve Agrobacterium rhizogenesin Ri plazmidindeki virA geni bahsi geçen toprak bakterileri tarafından virA geninin kodlanmasıyla bitkiyi enfekte için kullanılır. VirA geni asetosiringon reseptörüne sahiptir. Asetosiringon varlığında bahsi geçen gen üretilmeye başlanır.

Kimyasal karakter[değiştir | kaynağı değiştir]

Asetosiringon suda çok iyi çözünmez. 125 Celsius derece erime sıcaklığına sahip olmasına karşın, asetosiringonu otoklavlama bitki mikroplarını filtrelemede kullanılan ortam kullanılarak yapılamaz.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Baker C. Jacyn; Mock Norton M.; Whitaker Bruce D.; Roberts Daniel P.; Rice Clifford P.; Deahl Kenneth L.; Aver'Yanov Andrey A. (2005). "Involvement of acetosyringone in plant-pathogen recognition". Biochemical and Biophysical Research Communications. 328 (1). ss. 130-136. doi:10.1016/j.bbrc.2004.12.153. PMID 15670760.