Another Brick In The Wall (Part 2)
Vikipedi, özgür ansiklopedi
| "Another Brick In The Wall (Part 2)" | |||||
|---|---|---|---|---|---|
| Pink Floyd teklisi | |||||
| Yayınlanma | 1979 | ||||
| Format | Single | ||||
| Türü | Progresif rock | ||||
| Süre | Another Brick In The Wall (Part 2) 4:00 One Of My Turns 3:35 |
||||
| Firma | Harvest / Columbia | ||||
| Söz-Müzik | 1- Waters 2- Waters |
||||
| Yapımcı | Roger Waters, David Gilmour, Bob Erzin | ||||
| Liste Başarıları | |||||
|
İngiltere - #1 |
|||||
| Pink Floyd single kronolojiisi | |||||
|
|||||
Another Brick In The Wall (Part 2) Pink Floyd'un "The Wall" albümünde bulunan ve dünyaca büyük bir ün kazanmış bir şarkıdır. Single olarak yayınlanan bu şarkı 1968'den bu yana İngiltere'de yayınlanan ilk Pink Floyd single'ıdır ve Amerika listelerine olduğu gibi İngiltere listelerine de bir numaradan girmiştir. Şarkı 1979 Grammy'lerine de aday olmuştur.
Şarkı; ana kahraman Pink'in öğretmenleri tarafından aşağılanması sonucu öğretmenlerine ve eğitim sistemine karşı çıkmasını anlatır. Şarkı bu konusu yüzünden bir çok ülkede yasaklanmıştır. 1980'de Güney Afrika'da yaşanan bir okul protestosunun marşı haline geldiği için yasaklanması en ünlü örneklerinden biridir.
Şarkı içinde bir okul korosu ve Gilmour'un en beğenilen sololarından birini içerir. Şarkı Korn, Pearl Jam, Gnarls Barkley, Velvet Revolver, Marilyn Manson gibi sanatçılar tarafından konserlerde ya da albümlerde yeniden yorumlanmıştır. Şarkı, DJ Eric Prydz tarafında Proper Education adıyla yeniden düzenlenmiştir.
another brick in the wall (part 2)
we don't need no education we dont need no thought control no dark sarcasm in the classroom teachers leave them kids alone hey! teachers! leave them kids alone! all in all it's just another brick in the wall. all in all you're just another brick in the wall.
we don't need no education we dont need no thought control no dark sarcasm in the classroom teachers leave them kids alone hey! teachers! leave them kids alone! all in all it's just another brick in the wall. all in all you're just another brick in the wall.
"wrong, do it again!" "if you don't eat yer meat, you can't have any pudding. how can you have any pudding if you don't eat yer meat?" "you! yes, you behind the bikesheds, stand still laddy!"

