Ann Garry

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ann Garry
EğitimKaliforniya Eyalet Üniversitesi, Los Angeles, Waterloo Üniversitesi, Güney Kaliforniya Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles
MeslekFelsefe profesörü
Tanınma nedeniFeminizm

Ann Garry Emerita'da Kaliforniya Eyalet Üniversitesi'nde felsefe profesörüdür. CSULA (Kaliforniya Eyalet Üniversitesi, Los Angeles)'da iken Garry, cinsiyet ve cinsellik araştırmaları merkezinin kurucu müdürüydü ve felsefe bölümünde başkan olarak birkaç dönem görev yaptı. Ayrıca Waterloo Üniversitesi'nden feminist felsefenin Humphrey başkanı, Tokyo Üniversitesi ve Eötvös Lorán Üniversitesi'nde öğrenim bursu dersleri de dahil olmak üzere çeşitli ziyaretler düzenledi. Garry günümüzde tam zamanlı ders vermeye devam etmemesine rağmen, lisansüstü öğrencileri ile çalışmaya devam ediyor.

Araştırma alanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Garry, Anglophone'un analitik felsefesinin en parlak döneminde yüksek lisans eğitimine başlamıştır ve asıl araştırma alanlarının birçoğu bunu yansıtmaktadır. Asıl araştırma alanları, epistemoloji, analitik metafizik, dil felsefesi vb. yeni sol ve kadın hareketidir. Zamanla Garry'nin araştırma alanları feminizme odaklandı ve geleneksel felsefeyi bir feminist bakış açısıyla yeniden incelemeye başladı. Günümüzde çeşitli baskı ve ayrımcılık sistemlerinin temelde iç içe geçmiş ve birbirlerini şekillendirdiği kesişimsellik teorisine odaklanmaktadır. Garry, feminist felsefe alanıyla ilgilenen ilk kişilerden biriydi ve feminist felsefenin diğer felsefi alanlara dahil edilmesi için çalışmalar yürütmüştür. Garry, aynı zamanda, pornografinin cinsiyete dayalı şiddetin önemli bir nedeni olup olmadığını sorgulayan ilk filozoflardan biriydi.

Yayımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Garry, feminist felsefenin (ve feminist filozofların) felsefenin geleneksel alanlarına girmesi, eleştirmesi ve meydan okumalarının yollarını vurgulamayı amaçlayan 25 makaleden oluşan Feminist Felsefe'deki, Kadın, Bilgi, Gerçeklik ve Umut antolojisini düzenledi. Antolojinin, bir Rusça çevirisi de dahil olmak üzere birçok basımı var. Garry, halen daha iki diğer filozof ile birlikte "Routledge Companion" adlı feminist felsefe kitabını yazıyor. Günümüzde, başta feminizm, kesişimsellik, felsefi ve feminist yöntemler ile cinsiyet ve cinsiyete ilişkin konularla ilgili çok sayıda hakemli kitap bölümü, dergi makalesi ve inceleme yazıyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Garry, Ann. 1. "CSULA Emeriti Faculty Biyografisi" [1](PDF) . California Eyalet Üniversitesi Angeles Lose . 18 Ekim 2015'te alındı .
  • desautels Peggy. "Ann Garry: Kasım 2013"[2] . Vurgulanan Filozoflar . Amerikan Felsefe Topluluğu . 18 Ekim 2015'te alındı .
  • "CSULA: Ann Garry" . California Eyalet Üniversitesi Angeles Lose[3] . calstatela.edu . 18 Ekim2015'te alındı .
  • Garry, Ann. 4."Özgeçmiş" [4](PDF) . California Eyalet Üniversitesi Angeles Lose . calstatela.edu . 18 Ekim 2015'te alındı .
  • Shrage Laurie. "Cinsiyet Piyasalarına Feminist Bakış Açıları"[5] Stanford Ansiklopedisi Felsefesi . 18 Ekim 2015'te alındı.
  • Pearsall, ed. Ann Garry, Marilyn (2010).  Kadınlar, bilgi ve gerçeklik: feminist felsefede keşifler (2. baskı). New York: Routledge.[5]
  1. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 10 Nisan 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2017. 
  2. ^ "Ann Garry: November 2013 - APA Committee on the Status of Women". 17 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  3. ^ "Ann Garry - Cal State LA". 30 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 10 Nisan 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2017. 
  5. ^ a b "Feminist Perspectives on Sex Markets (Stanford Encyclopedia of Philosophy)". 30 Ağustos 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020.