Ankara DSİ (kadın voleybol takımı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ankara DSİ
Tam isimAnkara DSİ Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
Kuruluş1960
Renkler          Yeşil, beyaz
BaşkanOğuz Kasap
Resmî sitedsispor.org.tr

Ankara DSİ, Ankara DSİ GSK'nün kadın voleybol şubesidir. Forma renkleri yeşil-beyazdır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1960 yılında Ankara'da kuruldu. Kuruluşundan itibaren voleybol ve basketbolda faaliyet göstermeye başladı. Ankara'daki Ankara Demirspor, TED Kolejliler ve Mülkiyeliler gibi kulüplerin gölgesinde kalsa da Ankara'nın istikrarlı ekiplerinden birisi olmuştur. Mahalli ligde ilk şampiyonluğunu 1982-83 sezonunda kazanmayı başaran kulüp, bir sonraki sezon da ikinci şampiyonluğunu yaşamıştır.

Türkiye'de kadınlar arasında deplasmanlı bir lig kurulması fikrinin hayata geçirilmesi sonucunda oluşturulan 1984-85 Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'ne katılan 8 takımdan bir tanesi de Ankara DSİ kulübüdür. Ligi Dördüncü sırada tamamlayarak Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil etme hakkı kazansa da, sezon sonunda ligden çekilmiştir.

Ankara mahalli liglerinde sürdürdüğü mücadelesini 1993 yılında Türkiye Bayanlar 2. Ligi'ne taşıyan kulüp, bir sonraki sezon Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nde takım sayısının arttırılmasından dolayı bir üst lige yükselmiştir. 1994-95 sezonunda Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nde istediği sonuçları alamayan kulüp ligi 18. sırada tamamlayarak tekrar bir alt lige düşmüştür.

Kulüp dereceleri[değiştir | kaynağı değiştir]