Angel Beats!

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Angel Beats!
Section23 Films tarafından yayınlanan Angel Beats! DVD derleme setinin kapağı.
TürAksiyon, fantezi[1]
YaratanJun Maeda
Anime televizyon dizisi
YönetmenSeiji Kishi
YapımcıKenji Horikawa
Hiro Maruyama
Yōsuke Toba
SenaristJun Maeda
MüzikJun Maeda
Anant-Garde Eyes
StüdyoP.A.Works
Lisans
KanalCBC, BS11, MBS, RKB, TBS, TUT
Yayın tarihi 3 Nisan 2010 26 Haziran 2010
Bölüm sayısı13
Print media
Light novel
Manga
Orijinal video animasyonu
Angel Beats!: Stairway to Heaven
YönetmenSeiji Kishi
StüdyoP.A.Works
Lisans
Yayın tarihi22 Aralık 2010
Yayın süresi24 dakika
Orijinal video animasyonu
Angel Beats! Hell's Kitchen
YönetmenSeiji Kishi
StüdyoP.A.Works
Yayın tarihi24 Haziran 2015
Yayın süresi29 dakika
Oyun
GeliştiriciKey
YayımcıVisualArt's
TasarımcıNa-Ga
Nazuki Fuei
Yūnon Nagayama
Juri Sakuraba
Falco Suzuki
MüzikJun Maeda
Anant-Garde Eyes
TürGörsel roman
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış tarihi26 Haziran 2015

Angel Beats!, P.A.Works ve Aniplex tarafından hazırlanan 2010 yapımı bir anime serisidir. Seri, Nisan-Haziran 2010 tarihleri arasında yayınlandı. Bir OVA bölümü Aralık 2010'da, ikinci bir OVA ise Haziran 2015'te yayınlandı. Serinin hikâyesi, orijinal olarak Na-Ga'nın orijinal karakter tasarımıyla senaryoyu yazan ve müziği Anant-Garde Eyes grubuyla besteleyen Jun Maeda tarafından tasarlandı. Seri, ölümden sonraki dünyada geçmektedir ve öldükten sonra hayatına dair anılarını kaybeden Yuzuru Otonashi'ye odaklanmaktadır. Otonashi bu dünyaki okula girdikten sonra Yuri adında bir kızla tanışır ve onu doğaüstü güçlere sahip Melek olarak da bilinen öğrenci konseyi başkanı Kanade Tachibana'ya karşı savaşan bir organizasyon olan Afterlife Battlefront'a davet eder.

Key, projeyi bir medya imtiyazına dönüştürmek için ASCII Media Works'ün Dengeki G's Magazine dergisi ile işbirliği içinde çalıştı. Jun Maeda tarafından yazılan dört manga serisi Dengeki G's Magazine ve Dengeki G's Comic dergilerinde yayınlandı. Yine Maeda tarafından yazılan bir dizi resimli kısa öykü, Kasım 2009-Mayıs 2010 tarihleri arasında Dengeki G's Magazine dergisinde yayınlandı. Seriyi tanıtmak için iki internet radyo programı düzenlendi. Key tarafından geliştirilen bir görsel roman uyarlamasının ilk cildi 26 Haziran 2015 tarihinde Microsoft Windows için yayınlandı.

Angel Beats! eleştirmenler tarafından genel olarak olumlu eleştiriler aldı. Müzik performansları, mizah ve aksiyon gibi çeşitli bireysel unsurların bir araya getirilmesi, bir incelemede övgüyle karşılandı, ancak başka bir incelemede, hikâyenin çok fazla unsurla aşırı yüklendiğini söyleyerek eleştirildi. P.A.Works, aksiyon sekanslarının animasyonu ve kullanılan silahlarla detaylara gösterilen özen nedeniyle övgü topladı. Bununla birlikte, eleştirmenler tarafından kaydedilen önemli bir kusur, kısa vadede karakterlerin çoğunun arka hikâyelerini keşfedilmemiş bırakmasıyla anime uzunluğuydu. Anime, 2010 yılında 14. Japonya Medya Sanatları Festivali'nin ödül jürisi tarafından önerilen çalışma olarak seçildi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri, ölümden sonraki hayatta geçmektedir. Pek iç açıcı olmayan, dramatik hayatlar sürmek zorunda kalmış insanların öldüklerinde Tanrı'ya isyanlarını anlatan hikâyede Yurippe adındaki bir kız isyancıların lideri durumundadır ve Tanrı'ya karşı mücadelelerinde Melek ile olan savaşları anlatılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Sentai Filmworks Adds Angel Beats! Fantasy TV Anime". Anime News Network. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]