Andre Rush

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Andre Rush, Amerikalı ünlü bir aşçı ve gazidir. Rush, Beyaz Saray'da şef olarak dört dönem çalıştı. ABD Ordusu'ndan emekli bir Başçavuş olan Rush, iri cüssesi ve kaslı bedeniyle dikkat çekti.[1]

Andre Rush
Doğum1974
Columbus, ABD
MeslekAşçı, asker
Tanınma nedeniBirleşik Devletleri Mutfak Sanatları Ekibinin ve Amerika Birleşik Devletleri Askeri Üyesi

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Rush, Columbus, Mississippi'de büyüdü.[2] Columbus'taki Lee Lisesi'nde geri koşma pozisyonunda futbol oynadı. Trident University International'dan İşletme Yönetimi alanında lisans derecesi, Central Texas College'dan Otel Restoran İşletmeciliği alanında ön lisans ve Culinary Stafford Üniversitesi'nden ön lisans derecesine sahiptir.[3]

Rush, 1993 yılında ABD Ordusu'nda aktif görevli olarak askere alındı. Birkaç kez görevlendirildi ve göğüs göğüse çarpışma ve yemek hizmetlerinde eğitmen olarak görev yaptı. 1997'de Beyaz Saray'da yemek yapmaya başladı. Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama ve Donald Trump'ın başkanlık yönetimlerine hizmet etti.  Beyaz Saray'da yarı zamanlı olarak Pentagon'da çalışırken eş zamanlı olarak çalıştı. 11 Eylül 2001 saldırıları sırasında vurulduğunda Pentagon'un spor salonundaydı ve daha sonra savaş görevlerine katılmayı seçti.

Haziran 2018'de Rush, CNN muhabiri Kate Bennett tarafından Beyaz Saray yemeği için bir Ramazan yemeği hazırlarken fotoğrafını çektiğinde ün kazandı. Beyaz Saray'ın bahçesinde yıllık Beyaz Saray iftar yemeği sırasında yemek pişirdiği fotoğrafı Twitter'da dolaştı ve ardından viral oldu. O yılın ilerleyen saatlerinde Rush, Chef in the City adlı bir televizyon programı yapmak için bir anlaşma imzaladı. O zamandan beri Beyaz Saray'daki işinden ayrıldı.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Panetta, Grace (7 Haziran 2018). "The internet is going nuts over this insanely buff White House chef who could be a bodybuilder". Business Insider France (Fransızca). 6 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2021. 
  2. ^ "Muscle-bound chef has served 4 presidential administrations". AP NEWS. 11 Kasım 2018. 4 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2021. 
  3. ^ "About Chef Andre Rush | Chef Rush" (İngilizce). 1 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2021. 
  4. ^ Watkins, Billy. "This Mississippi-born chef stayed true to himself. Now he cooks for President Trump". The Clarion-Ledger (İngilizce). 4 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2021.