Anchoromicrocotylinae

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Anchoromicrocotylinae, Microcotylidae familyası ve Monogenea sınıfı içinde bir alt familyadır. Bu alt familya, 1981 yılında Bravo-Hollis tarafından oluşturulmuştur. Aynı çalışmada, Bravo-Hollis, Anchoromicrocotyle adlı yeni bir cins oluşturmuştur ve Microcotylidae familyasının tanımını değiştirmiştir.[1] Anchoromicrocotylinae alt familyasının üyeleri; larval organ ve larva kancalarının varlığı ve genital yapısı ile diğer Microcotylidae'lerden farklıdır.[1]

Anchoromicrocotylinae
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Animalia
Şube: Platyhelminthes
Sınıf: Monogenea
Alt sınıf: Polyopisthocotylea
Familya: Microcotylidae
Alt familya: Anchoromicrocotylinae
Bravo-Hollis, 1981

Morfoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Anchoromicrocotylinae üyeleri, üç çift larva kancası taşıyan keskin bir ucu olan simetrik bir haptor ile karakterize edilir. Sindirim sistemleri, papiller kenarlı iki oral emici, bir farenks ve bir yemek borusu içerir. Erkek genital sistemleri; yumurtalık arkasında bulunan çok sayıda testis, bir vas deferens ve bir erkek atriyumu, bir penis ve bir prostattan oluşan erkek çiftleşme organı içerir. Kadın genital sistemleri; bir yumurtalık, bir genito-intestinal kanal, bir ootip, bir rahim ve vajina içerir.[1]

Cinsleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya Deniz Türü Kayıtları'na göre,[2] bu alt familyada iki cins vardır:

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d Bravo-Hollis, M. (1981). Helmintos de peces del Pacífico mexicano XXXVI. Sobre un género y subfamilia nuevos de la familia Microcotylidae Taschenberg, 1879. Emend. Anales del Instituto de Ciencias del Mar y Limnología, Universidad Nacional Autónoma de México (Vol. 8, pp. 305-314).
  2. ^ "WoRMS - World Register of Marine Species - Anchoromicrocotylinae Bravo-Hollis, 1981". www.marinespecies.org. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2022. 
  3. ^ Price, E. W. (1962). North American monogenetic trematodes. XI. The family Heteraxinidae. Journal of Parasitology, Vol. 48, 402-418.