Türkiye Alzheimer Derneği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Alzheimer Derneği ve Vakfı sayfasından yönlendirildi)
Türkiye Alzheimer Derneği
SloganKalplerden beyne
Kuruluş1997 (27 yıl önce) (1997)
TürSivil toplum kuruluşu
Yasal statüÖzel
Amaçİnsani
MerkezŞişli, İstanbul

Türkiye Alzheimer Derneği, 1997 yılında alzheimer hastalığının Türkiye'de tanınırlığının sağlanarak, bu konudaki toplum bilincinin ve duyarlılığının yükseltilmesi, hastaların ve yakınlarının yaşam kalitelerinin artması için ihtiyaç duydukları bilgi ve desteğin sağlanması ve bu konudaki bilimsel çalışmaların arttırılması amacıyla kurulan sivil toplum kuruluşu. Dernek, İstanbul'un Şişli ilçesinde yerleşik olup, ulusal ve uluslararası alanda etkinlik göstermektedir.

Etkinlikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Alzheimer Derneği, çeşitli illerde şubeler açarak, bu şubelerin de katkılarıyla bunama ile ilgili çeşitli yayınlar, ücretsiz telefon bilgi hattı, internet sitesi, eğitici toplantı ve sempozyum ve seminerler düzenlenmektedir. Ayrıca Uluslararası Alzheimer Federasyonu ve Avrupa Alzheimer Federasyonu ile organik bağ içinde çalışmalar yapmakta olup tüm etkinliklerini kitap, broşür ve dergiler gibi çeşitli yayınlarla desteklemektir. Derneğe ait Şişli'de bir gündüz bakım evi bulunmaktadır.
  • Alzheimer derneği her yıl Ulusal Alzheimer Kongresi'ni yapmaktadır.
  • Alzheimer Haber ve Pozitif Bakış adlı süreli yayınlarıyla, sportif ve kültürel etkinlikleriyle, medyadan yararlanma çabalarıyla on binlerce kişiye ulaşarak bilgilendiren Alzheimer Derneği, on-on beşer kişiden oluşan gönüllü sosyal komite üyeleriyle de ülke çapında aktiviteler düzenlemekte, Yunanistan Alzheimer Derneği'nden destek görmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]