Abomination (karakter)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Abomination, Marvel Comics tarafından yayınlanan Amerikan çizgi romanlarında görünen bir kurgusal karakterdir. Orijinal ve en bilineni, ilk olarak Tales to Astonish #90'da (Nisan 1967) ortaya çıkan ve yazar Stan Lee ile sanatçı Gil Kane tarafından yaratılan Emil Blonsky'dir. Süper kahraman Hulk'un ana düşmanlarından biridir.[1]

Çizgi Romanların Gümüş Çağı'nda çıkış yapan karakter, video oyunları, animasyonlu televizyon dizileri, aksiyon figürleri ve ticaret kartları gibi diğer Marvel onaylı ürünlerde yer aldı. Marvel Sinematik Evreni filmleri The Incredible Hulk (2008) ve Shang-Chi ve On Rings Efsanesi (2021)'de yer alan karakter Tim Roth tarafından canlandırılmıştır. 2009'da Abomination, IGN'nin tüm zamanların en büyük çizgi roman kötü adamı listesinde 54. seçildi.

Güçler ve yetenekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Abomination, güç, dayanıklılık, hız ve yenilenme yeteneği açısından Hulk'a benzer. Hulk'un aksine, dönüştükten sonra zekasını korur ve insan formuna geri dönemez. Ayrıca su altında nefes almayı sağlayan solungaçlara sahiptir ve uzun süre oksijensiz kaldığında anabiyoz durumuna girebilir. Başlangıçta, Abomination, Hulk'tan iki kat daha güçlüdür, ancak Hulk'tan farklı olarak, gücü, öfke düzeyiyle orantılı olarak artmaz/azalmaz, sonuç olarak Hulk, eğer dövüş öfkesinin yeterince artmasını sağlayacak kadar uzun sürerse dövüşte avantajlı hale gelir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Marvel Year By Year: A Visual History. DK Publishing. 2017. s. 121. ISBN 978-1465455505.