Aadupuliyattam

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aadupuliyattam
YönetmenKannan Thamarakkulam
YapımcıHaseeb Haneef
Noushad Alathur
YazarDinesh Pallath
AnlatıcıSiddique
OyuncularJayaram
Ramya Krishnan
Om Puri
Sheelu Abraham
Ramesh Pisharody
Saju Navodaya
Akshara Kishor
Pradeep Kottayam
MüzikRatheesh Vegha
Görüntü yönetmeniJithu Damodar
KurguSandeep Nandakumar
StüdyoGrande Film Corporation
DağıtıcıAnto Joseph Film Company
Çıkış tarih(ler)i20 Mayıs 2016 (2016-05-20)
ÜlkeHindistan
DilMalayalamca

Aadupuliyattam (İngilizce: The Goat and Tiger Game) 2016 yapımı Malayalamca korku filmi. Kannan Thamarakkulam tarafından yönetilmiş ve başrolünü Jayaram üstlenmiş senaryosunu ise Dinesh Palleth yazmıştır. Film ağırlıklı olarak Palani veThodupuzha'de çekilmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Satyajith (Jayaram) zengin ve çeşitli görüntüler gören bir iş adamıdır. Bir psikologun tavsiyesiyle bir yogi'ye görünür (Om Puri). Yogi ona 2 sene önce almış olduğu binanın bu görüntülere yol açtığını söyler. Ayrıca bu binadan dolayı bazı ruhların ailesini ve arkadaşlarını öldürerek ondan intikam almayı planlamaktadırlar.Ayrıca kottai'nin 4 bir yanından alınan toprakların da ona getirilmesi gerektiğini söyler. Satyajith arkadaşlarını bu toprakların getirilmesi için gönderir. Arkadaşları ruhlara inanmasa bile gidip bu toprakları alırlar fakat sonunda ölümüne dövülmüş olarak bulunurlar. Satyajith toprağı yogi'ye götürür ve çeşitli ritüellerle 3 taş ile birlikte 3 çantaya koyarlar. 2 çantayı bir adet rahibe ve musalyar'a götürürler üçüncüsünü ise yanına alır.

Ardından yogi bir sonraki dolunaya kadar onunla birlikte yaşamasını ister. 13 gün sonra ruhlar en güçlü hallerine geleceklerdir. Yogi bir raksha verir ve evin önüne gömmesini söyler. Satyajith ve arkadaşları gömmeye giderler fakat bu sırada bir arkadaşı daha öldürülür. Olayların sonunda Satyajith kendini geçmişte bulur ve bu evde yapılan bütün kötü şeylere tanık olur.

Hikâye ardından Chempakakottai'yi yakalamak için yalnız bir kadın olan Mathangi ile evlenmesi ve kızı Malli'ye sevgi göstermesi ile devam eder. Çeşitli olaylar sonunda Mathangi ve Malli, Chempakakottai içerisinde hapsolurlar. Uzun süre aç ve susuz kalan Malli ölür ve işkence etmek için ruhu geri döner.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Film Kannan Thamarakkulam tarafından çekilmiştir. Başrole Jayaram seçilmiş ve ona Om Puri ve Ramya Krishnan eşlik etmiştir. Jayaram bu fılmde siyah-beyaz saçları tercih etmiş ve bu fikrin oğlu Kalidas Jayaram'dan geldiğini açıklamıştır. Başroldeki kadın oyuncu Sheelu Abraham olsa da, rol önce Jewel Mary, Sheila Kaur ve Asha Sarath'a teklif edilmiş fakat kabul edilmemiştir.

Filmin puja töreni, kasın 2015'te Thodupuzha, Kerala'da yapılmıştır.

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

Soundtrack ve arka plan müzikleri Ratheesh Vegha tarafından bestelenmiştir. 4 şarkılı soundtrack 6 Nisan 2016 tarihinde East Coast Audios tarafından yayımlanmıştır. Albümün yayımlanması üzerine Angamaly, Koçi'de bir resepsiyon verilmiştir.Tüm sözler Kaithapram Damodaran Namboothiri, Mohan Rajan, Harinarayanan tarafından yazıldı. 

Aadupuliyattam
No. BaşlıkSanatçı(lar) Süre
1. "Vaalmuna Kannile"  Jayachandran 4:04
2. "Karuppana Kannazhaki"  Mamta Mohandas, Ratheesh Vegha 4:19
3. "Chilum Chilum"  Rimi Tomy, Najim Arshad 6:00
4. "Manja Kattil Pokande"  Jayaram, Ramesh Pisharody, Saju Navodaya 1:25
Toplam süre:
15:48

Yayımlanması[değiştir | kaynağı değiştir]

20 Mayıs 2017'de yayımlanan film, Kerala ve civarında tam 70 merkezde gösterime girmiştir.

Box office[değiştir | kaynağı değiştir]

Film Kerala Box office'e göre 850.000 ABD doları para kazanmıştır.

Sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin yayımlanmasından kısa bir süre sonra, filmin gelirinin belirli bir kısmının Jisha'nın ailesine verileceği açıklanmıştır. Perumbavoor'lu bir Dalit olan Jisha 2016 yılında tecavüze uğramış ve öldürülmüştür.