Şablon tartışma:Hg2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Şablon tartışma:Hoş geldin sayfasından yönlendirildi)

Merhabalar, şablonun bazı kısımlarında sizli bazı kısımlarında senli ifadeler kullanılmış. Hangisinin kullanılacağına karar verilmeli--Gökhan 23:06, 19 Ocak 2008 (UTC)

Ters şeyler söylediğimiz kısımları özellikle "siz" olarak yazdım, düzeltilirse düzeltelim. Khutuckmsj 23:08, 19 Ocak 2008 (UTC)

Değişiklik önerisi[kaynağı değiştir]

Şablonu {{İngilizcehoşgeldin}}de olduğu gibi yalnızca temel bilgileri içerecek biçimde düzenlesek nasıl olur? --Superyetkinileti 16:17, 15 Aralık 2010 (UTC)

Zaten kullanıcılar uzun yazı okumak istemiyor. HŞ'de uzun sayfalara sadece link verirsek hiç bir yararı olmayacaktır diye düşünüyorum. Bunun yerine Şablon:Hoşgeldin-Meta yı düzenlesek Hş "TAB" lar şeklinde çok kısa yer kaplar, akıcı olur, kullanımı kolay olur, ve en önemlisi yeni kullanıcılar istediği şeyi kısa bir açıklamayla anlayacaktır. Kumul 19:27, 15 Aralık 2010 (UTC)

Yararlı şablonlar[kaynağı değiştir]

Yeni gelen kullanıcıların hepsi veya şu anki kullanıcılar vikipedide kullanılan şablonlar için orada veya burada gördükleri şablonları alıyorlar. Hangi şablonun var olduğundan veya hangisini kullanacaklarını bilmeden diğer maddelerden şablon kopyalayıp kullanıyorlar. Bunun önüne geçmek ve gereksiz şablonların kullanımını azaltmak için oluşturduğumuz Vikipedi:Standartlaşmış şablonlar ı hoşgeldin şablonuna eklemek yararlı olacaktır diye düşünüyorum? Kumul (mesaj) 21:15, 12 Ağustos 2012 (UTC)

Şablon içeriğinin vikipedi'nin kullanımı konusunda çok boş olduğunu düşündüm. Yeni kayıt olan bir kullanıcının kafasındaki soru işaretlerinden Vikipedi:Danışma masası ve Vikipedi:Bilge den de yararlanarak buradaki yeni şablonu oluşturdum. Cümleler çok akıcı ve her satırdaki cümle bilgi verici. Yeni kayıt olan kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerini kaldırıp buradaki yükü hafifletecek ve daha cesur vikipedistler oluşturacağını düşünüyorum. Yeni şablon hakkında görüş belirtirmisiniz Kumul (mesaj) 16:14, 1 Eylül 2015 (UTC)

  • Şurada görüleceği gibi bazı düzenlemeler yaptım. Bunlar, anlamı kuvvetlendirdiğini düşündüğüm düzenlemeler. Mesela politika ve yönergeleri "mutlaka okuyun" gibi emir ve üşengeçler için korkunç bir cümlenin yerine "vakit buldukça okuyun" demenin yerinde olduğunu düşünüyorum. Ne kadar doğru buluyorsunuz bilmiyorum ama mesajı renkli bir kutucuk içine almak okunabilirliği azaltıyor bence. Kutucuk yerine düz metin olsa sanki daha çok okunası. Son olarak mümkün mertebe emir kipinden uzak durmalıyız ve bazı cümlelerin sonuna ":)" bırakmak mesaja samimi bir hava katıyor bence. Şablonun sonuna "başka bir ihtiyacınız olursa ben hazırım yardıma" (tabii düzgün bir cümleyle) gibi bir cümle bırakılabilir. Bu da bizim milletin çok sevdiği "özel ilgi" havası katabilir :)  McAang 16:30, 3 Eylül 2015 (UTC)
Kullanıcı:McAang Mrb önerileriniz güzel burada ekledim çoğunu, Bence şablonun renkleri çok güzel eğer düz metin olursa kimse okumaz diye düşünüyorum ben. Bana sorarsanız şablon rengi kalsın. Bir de yazıdaki "politikaları mutlaka okuyun" u "vakit buldukça" yapmadım çünkü bu sayfalar önemli olduğu için. Haklısınız emir vermek gibi oluyor ama bir yandan da önemini belirtiyor olayın, o kadar çok korkunç bir cümle değil sanki :) eklemeler için de tşk. Kumul (mesaj) 11:20, 4 Eylül 2015 (UTC)
Kumul renkler konusunda sıkıntı yok, kalsın böyle. Son cümlede orta yolu bulalım ve "vakit buldukça mutlaka okuyun" diyelim mi? :D Ayrıca engelleme ve oy kullanımı politikaları yeni kayıt olmuş bir kullanıcıdan muhakkak okumasını istememiz gereken politikalar mı? Emin olamadım. Açıkçası ben de okumadım henüz :D  McAang 14:51, 4 Eylül 2015 (UTC)
"vakit buldukça mutlaka okuyun" gayet iyimiş :) değiştiriyorum şimdi. Tabiki bunu her yeni kayıt olanın bilmesi gerekli Kumul (mesaj) 15:39, 4 Eylül 2015 (UTC)