Şablon:Albüm-taslak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şablon belgelemesi
Taslak hiyerarşisi

Bu şablon hakkında

Bu şablon taslak seviyesindeki Müzik albümü ile ilgili maddeleri etiketlemek için kullanılır. Taslak şablonlarını oluşturma ve maddeleri etiketleme işlemi {{mtkutu}} üst şablonu vasıtasıyla yapılmaktadır.

Kullanım

İlgili maddeye {{Albüm-taslak}} kodu eklendiği takdirde bu sayfanın en üstündeki ileti görüntülenerek madde şu kategoriye eklenir:

Genel bilgiler

Bu bir taslak şablonudur. Bu içerikte taslağın ne olduğuna dair kısa açıklama yapılmış olup detaylı bilgi için Vikipedi:Taslak madde sayfası okunmalıdır.

Taslak nedir?[kaynağı değiştir]

Taslak, yalnızca birkaç cümle içeren ve dolayısıyla anlattığı konuyu ansiklopedik bağlamda ele almak için yetersiz içeriğe sahip maddedir.

Bir madde taslak olarak nasıl işaretlenir?[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle söz konusu maddenin konusuna en uygun taslak şablonu bulunmalıdır. Taslak kategorileri dizininde ve taslak sınıflandırma projesinde tüm taslak şablonları bulunabilir.
  • Gerekli görüldüğü takdirde bir maddede birden fazla taslak şablonu kullanılabilir ancak yine de dörtten fazlasının kullanılması önerilmez.
  • Taslak şablonu maddenin en altına, "Dış bağlantılar" alt başlığındaki dolaşım kutularından sonra ancak kategori etiketlerinin öncesine yerleştirilmelidir. Diğer şablonlarda olduğu çifte küme parantezinin içerisine alınarak {{taslak}} şeklinde kullanılmalıdır.

Detaylı bilgi[kaynağı değiştir]

Konuya dair detaylı bilgi şu sayfalarda bulunabilir:

Yeni taslak şablonları ve kategorileri (topluca "taslak türleri" şeklinde tanımlanır) oluşturmak için öncelikle Vikipedi tartışma:VikiProje Taslak sınıflandırma sayfasında öneri sunulmalı ve konu müzakere edilmelidir. Böylece taslak türleri Vikipedi'ye uygun ve birbirleriyle uyumlu şekilde oluşturulacak, oluşturulmadan öncesindeyse olası sorunlar tespit edilip giderilecektir.

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]