İbelinli Hugh

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İbelinli Hugh
İbelin arması
İbelin baronu
Hüküm süresi1141-1150
Önce gelenİbelinli Barisan
Sonra gelenİbelinli Baudouin
Doğumy. 1130–1133
Ölüm1169/1171
Hanedanİbelin Hanedanı
Babasıİbelinli Barisan
AnnesiRemleli Helvis

İbelinli Hugh (y. 1132 – 1169/1171) Kudüs Krallığı'nda önemli bir soyluydu ve 1152-1169 yılları arasında Ramla'nın lorduydu.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Hugh, İbelinli Barisan ve Remleli Helvis'in en büyük oğluydu. Muhtemelen en küçük kardeşi İbelinli Balian'dan yaklaşık on yaş büyüktü. Hugh, I. Amalrik'in 1167'deki Mısır seferine katıldı ve Nil üzerinde bir köprü inşa etmekle görevlendirildi. Haçlılar, Mısır'ı savunan Nûreddin Mahmud Zengî'nin generali Esâdüddîn Şirkuh'a karşı sultanla ittifak kurdular ve Hugh, sultanın oğlu Kamil ile birlikte Kahire'yi korumak için gönderildi. Hugh, sultan sarayını gören ilk haçlı olmuştur. Aynı Mısır seferi sırasında Bilbeys kuşatmasında, Hugh, atından düşüp bacağını kırdı. O durumdan Millyli Filip tarafından kurtarıldı.[1] Hugh, Santiago de Compostela'ya yaptığı bir hac sırasında 1169 civarında öldü. İbelin ve Ramla toprakları kardeşi İbelinli Baudouin'e geçti.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
  1. ^ Malcolm Barber, "The career of Philip of Nablus in the kingdom of Jerusalem," in The Experience of Crusading, vol. 2: Defining the Crusader Kingdom, Peter Edbury and Jonathan Phillips, eds. (Cambridge University Press, 2003), s. 61.
Genel
  • William of Tyre, A History of Deeds Done Beyond the Sea. E. A. Babcock and A. C. Krey, trans. Columbia University Press, 1943.
  • Peter W. Edbury, John of Ibelin and the Kingdom of Jerusalem. Boydell Press, 1997.
  • H. E. Mayer, "Carving Up Crusaders: The Early Ibelins and Ramlas", in Outremer: Studies in the history of the Crusading Kingdom of Jerusalem presented to Joshua Prawer. Yad Izhak Ben-Zvi Institute, 1982.
  • Steven Runciman, A History of the Crusades, vol. II: The Kingdom of Jerusalem. Cambridge University Press, 1952.