Yusuf Beyazıt

Vikipedi, özgür ansiklopedi
04.10, 1 Mart 2021 tarihinde Sarv (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 25001433 numaralı sürüm ("'''Yusuf Beyazıt''' (d. 22 Aralık 1962, Niksar) Türk bürokrat ve siyasetçi. == Eğitimi == Kayseri Lisesi ve Kayseri İmam Hatip Lisesi'nden mez..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
(fark) ← Önceki hali | Güncel sürüm (fark) | Sonraki hali → (fark)

Yusuf Beyazıt (d. 22 Aralık 1962, Niksar) Türk bürokrat ve siyasetçi.

Eğitimi

Kayseri Lisesi ve Kayseri İmam Hatip Lisesi'nden mezun olarak lise eğitimini tamamlamıştır.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmuştur. TODAİE Kamu Yöneticiliği bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Çeşitli okullarda öğretmenlik yapmış ayrıca Ankara’da serbest avukat olarak görev ifa etmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilmesiyle ardından Büyükşehir Belediyesinde sırasıyla; Encümen Müdürlüğü, Emlak İstimlak Daire Başkanlığı ve İSKİ Baş Hukuk Müşavirliği görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca KİPTAŞ, BELTUR ve Kültür A.Ş.’de yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık yaptı.

Çeşitli dergi ve gazetelerde eğitim ve emek konularında makaleleri yayımlanarak, Marmara Üniversitesinde mevzuat dersleri verdi.

2003 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Aynı zamanda Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü. Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Sosyal Yardımlaşma Fonu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Görevde bulunduğu bu süreçte her yıl “Yılın Bürokratı” seçildi. Her sene Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesini 10 kat artırdı. Edirne’den Kars’a ülke genelinde 4000 tarihi eseri restore ederek yeniden yapılandırdı.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden aday olarak Tokat’tan milletvekili seçilmiştir.

İyi derecede İngilizce ve Arapça bilen Yusuf Beyazıt, evli ve üç çocuk babasıdır.