Vikipedi tartışma:Viki Mezarları Buluyor 2024: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Vincent Vega tarafından 17 gün önce Sonuç başlığına
İçerik silindi İçerik eklendi
Bjelica (mesaj | katkılar)
49. satır: 49. satır:
*:::Bu konu özelindeki nihai yorumumu da yapmış oluyorum ve tartışmaya olan ilgimi sonlandırıyorum.
*:::Bu konu özelindeki nihai yorumumu da yapmış oluyorum ve tartışmaya olan ilgimi sonlandırıyorum.
*:::Not: En azından sezon başında [https://www.ntvspor.net/futbol/super-ligde-yeni-sezona-yeni-statu-579e5baac873cc20ac3da0fc duyurulmuş], Galatasaray ligi ilk sırada bitirince değil. [[Kullanıcı:Bjelica|Bjelica]] ([[Kullanıcı mesaj:Bjelica|mesaj]]) 09.15, 24 Nisan 2024 (UTC)
*:::Not: En azından sezon başında [https://www.ntvspor.net/futbol/super-ligde-yeni-sezona-yeni-statu-579e5baac873cc20ac3da0fc duyurulmuş], Galatasaray ligi ilk sırada bitirince değil. [[Kullanıcı:Bjelica|Bjelica]] ([[Kullanıcı mesaj:Bjelica|mesaj]]) 09.15, 24 Nisan 2024 (UTC)

==Sonuç==
Yarışmanın sonradan ve bürokratik engeller dolayısıyla son döneme yakın bir tarihte uzatılması neticesinde jüriler ve organizasyon sorumlusunun içerisinde bulunduğu heyetçe yapılan tartışmada yarışmaya olan ilginin canlı tutulması ve katkının artarak devam edebilmesi maksadıyla;
1. Yarışmanın uzatmadan önce ve uzatmadan sonra olmak üzere iki etaba bölünmesine,
2. Yarışmanın ilk etabının normal öngörülen tarihte sonlandırılarak ödüle hak kazanan kullanıcıların belirlenmesine,
3. Yarışmanın ikinci etabının puanlanması usulü olarak yeni bir puanlama yapılmasına ve ilk tur puanlarının göz ardı edilmesine,
4. İkinci etapta dağıtılacak ödüllerin, bütçede belirlenen jüri payının %50'sinden karşılanarak,
:a. Birinciye 3000 TL,
:b. İkinciye 2000 TL,
:c. Üçüncüye 1000 TL'lik ödül çeki olarak verilmesine,
:'''Oy birliği ile karar verilmiştir.'''
:Yarışma Jüri Heyeti adına <b>[[Kullanıcı:Vincent Vega|<span face="Arial" style="color: dark blue">Vincent Vega </span>]]</b><sup><u>'''[[Kullanıcı mesaj:Vincent Vega|<span style="color:red">mesaj?</span>]]'''</u></sup> 09.33, 24 Nisan 2024 (UTC)

Sayfanın 09.33, 24 Nisan 2024 tarihindeki hâli

Sertifika

@Adem selam, sertifika/katılım/sıralama belgesi vb. verilmesi imkan dahilinde mi? Dijital olarak iletilmesi de aynı işlevde olur. Fotoğrafçılıkla ilgilenen bir bir yakınım bu konuyu merak etmekte. İstanbul ve Antep'ten eklemeler yapmayı planlıyoruz. Bjelica (mesaj) 09.01, 1 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla

Selam @Bjelica, önceki mezarlık yarışmasında sertifika vardı ama pek ilgi gösteren olmadı doğrusu o yüzden ben de bu yıl eklemedim. Ama istenirse elbette sertifika bastırırım veya dijital isteniyorsa gönderirim. O en basiti emin ol :) Kolaylıklar. --Adem message 10.05, 1 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla

Organizasyon ve iletişim sorunları nedeniyle çekilme

Merhabalar,

Etkinlik organizasyonunda birtakım sıkıntılar mevcut. İlk eksiklik proje puanlama sisteminin yarışmanın son gününe kalmış olması, bu nedenle katılımcıların katkılarını ölçebilmede sıkıntı yaşamasıydı. Sadece yarışmayı düzenlemek değil, yarışmanın bir paydaşı olabilmek bile planlama meselesi.

Bu sıkıntıyı tolere etmişken şimdi de yarışmanın süresi uzatıldı. Üstelik hiçbir duyuru yapılmadı, gerekçe bile sunulmuyor. Uzatma duyurusunu değişiklik özetinden yapmak ne kadar doğru? Yarışmanın paydaşlarına bir mesaj, mail zor bir şey değil oysa. Sizde hem Viki mailim hem de kişisel mailim var. Bu da başka bir hayal kırıklığı oldu.

Bir başka iletişim/organizasyon sorunu bu geri almadan anlaşılıyor. Juri arasında da iletişim problemi olduğu görülüyor.

Az katılım olduğu için uzatıldı? Katılımın azlığı son gün mü anlaşıldı? Yarışmanın son günü kurallar belli olmaz, süre uzatılmaz.

Karşılıklı empati yoksa yarışmanın bir paydaşı olmak için de motivasyon kalmıyor. Ben şu an 20 Nisan'a göre kendimi hazırladım, tahminime göre de ilk sırada yer alıyorum. Ancak değişen koşullar nedeniyle ne olacağı belirsiz.

Katılımcılar belirlenen son tarihe uydu. Öyle ki bir gün sonra fark ettiğim kayda değer birine ait fotoğrafı bile katkılar sayfama eklemedim ve değişiklik özetinde bile hassasiyet gösterdim. Aynı hassasiyeti sizlerden de beklerdim.

Bu nedenle, uzatmanın geri alınmasını talep ediyor ve 20 Nisan 2024 tarihindeki katkılar ile değerledirilmesi gerektiği düşünüyorum. Haksız uzatmanın geri alınmaması durumunda katkılarımı geri alacağım ve yüklediğim fotoğrafları sileceğim.

Organizatör ve jüri üyelerine çağrımdır.

@Adem, @Vincent Vega, @LostMyMind, @Anerka.

Teşekkürler. Bjelica (mesaj) 19.50, 23 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla

  • Çağrınız dikkate alınmıştır Bjelica. Yukarıda verdiğiniz bağlantıdan veya herhangi bir katkıdan komple bağımsız olarak belirtmek isterim ki "bu organizasyon bazında jürilerimiz arasında hiç bir iletişim problemi bulunmadığını" net bir şekilde bilmenizi isterim. Amacın Vikipedi ve diğer dillerdeki Viki projelerine katkıda bulunmak olduğu bu etkinlik için gerekli duyuru jüri heyeti tarafından yapılacaktır. Teşekkürler. Vincent Vega mesaj? 21.14, 23 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla
    Etkinlik duyurusunda "proje organizatörü ve jüri heyeti etkinlik şartlarını güncelleyebilir, süreyi uzatabilir" gibi bir ibare bulunmuyor. Velev ki olsaydı, uzatma etkinlik bitiminden üç gün sonra duyurulmazdı. Sadece ben değil, @Tarih de katkılarını son güne bırakmış, bir cumartesi günümüzü bütünüyle buraya ayırmıştık. Çünkü projenin son tarihi buydu. Sadece biraz empati bekliyorum.
    3 ay süreli etkinliğe 3 ay uzatma vermek başlı başına bir organizasyon sorununa işaret etmiyor mu? Üstelik uzatma, sonuçları beklediğimiz tarihlerde gerekçesiz olarak geliyor. Proje süresi dahilinde uzatma kararı verilse yine anlam vermeye çalışacağım. Haydi uzattık diyelim, 3 ay ana süreye 3 ay uzatma verilir mi? 20 takımlı Süper Lig bitiminde haydi bir 38 maç daha oynayın demekten bir fark göremiyorum.
    Bir etkinlik var ortada ama belirsizliklerle dolu, bu belirsizlikler de bana hak kaybı yaratıyor, diğer kullanıcılara veya yeni katılacak olanlara ise avantaj sağlıyor.
    Bunun telafi edilmesini istiyorum ve uzatmanın geri alınması gerektiğini savunuyorum.
    Bu etkinliğe katılmadan önce bir üst başlıkta göreceğiniz üzere sertifika talebim oldu, bir yakınımla beraber katıldım bu etkinliğe ve kendisinin bana eşlik etmedeki temel motivasyonu buydu. En çok da ona karşı beni mahcup ettiğiniz için üzgünüm.
    Hak kaybı giderilmezse ben bu belirsizliğin bir paydaşı olmayacağım ve etkinliğe en çok katkı vermiş kişi olarak katkılarımı yeniden değerlendireceğim.
    Bu nedenle sormak istiyorum, uzatma geri alınıp hak kaybının önüne geçilecek mi geçilmeyecek mi? Lütfen evet ya da hayır şeklinde net bir cevap alayım çünkü diğer katkılarıma odaklanmak istiyorum ve bu meselenin daha fazla vaktimi almasını istemiyorum. Bjelica (mesaj) 06.37, 24 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla
    Tıpkı sizin gibi jüri heyeti de gönüllü olarak burada bulunuyor Bjelica. Sizi anlıyorum ve bu konuda Vakıfla iletişim halinde olan Adem’le de dörtlü bir iletişim halinde olduğumuzu bilmenizi isterim.
    Herkesin emeğinin karşılığını alacağı bir sonuca bağlayacağımıza inanıyorum. Hepimizin işi gücü olduğundan sürecin yavaş işlemesi normaldir net ve ortak bir karar alınmadan size evet veya hayır diyemem.
    Belirtmek isterim ki motivasyonun Vikipedi’ye katkı sağlamak olması gereken bu etkinlikte diğer motivasyon unsurlarına kaymış olunması beni hayal kırıklığına uğrattı. Ama elbette ki bu bir şeyi değiştirmeyecek, zira şahsi bir görüş bu. Katkılarınızı yeniden değerlendirme veya yüklediğiniz fotoğrafları geri çekme tamamen sizin tasarrufunuzda olup bu konunun alınacak kararda etkisi olmayacaktır, bilmenizi isterim.
    Siz katkılarınıza odaklanabilirsiniz. Hakkaniyetli bir çözüme varılacağını size temin ediyorum.
    Not: Denk değil ama bana Süper Ligi örnek verirseniz ben de size playoff ile şampiyonun belirlendiği sezonu hatırlatırım. Vincent Vega mesaj? 08.48, 24 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla
    Pekala bu iletişim neticesindeki karara göre katkılarımı değerlendireceğim.
    Uzatma ne paydaşlara ne de topluluğa duyurulmadı, tepki gösterince de "diğer motivasyonlar" ağır basmış mı oluyor? Diğer motivasyon unsurlarının önemi yoksa o zaman lütfen bu motivasyon unsurları olmadan etkinlik yapalım. Bu yorumlama biçimine asla katılmıyorum.
    Beni hayal kırıklığına uğratan da photowalk etkinliğindeki emeğin (kişinin kayda değer olduğunu anlama, çekimlerde olası güvenlik müdahalesine uğrayabilme, araştırma yapma, ayıklama, Commons'un katı kurallarına göre yükleme, maddeye ekleme, ulaşım masrafı, harcanan zaman) "yüksek Vikipedi yararı"yla kıyas edilmesi. Yüksek Vikipedi yararı için katkı verme potansiyeli olan ve şu an en fazla katkıyı sunmuş kişinin hak kaybına uğramaması gerekiyor diye düşünüyorum.
    Tabi takdir 4'lü heyettedir.
    Bu konu özelindeki nihai yorumumu da yapmış oluyorum ve tartışmaya olan ilgimi sonlandırıyorum.
    Not: En azından sezon başında duyurulmuş, Galatasaray ligi ilk sırada bitirince değil. Bjelica (mesaj) 09.15, 24 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla

Sonuç

Yarışmanın sonradan ve bürokratik engeller dolayısıyla son döneme yakın bir tarihte uzatılması neticesinde jüriler ve organizasyon sorumlusunun içerisinde bulunduğu heyetçe yapılan tartışmada yarışmaya olan ilginin canlı tutulması ve katkının artarak devam edebilmesi maksadıyla; 1. Yarışmanın uzatmadan önce ve uzatmadan sonra olmak üzere iki etaba bölünmesine, 2. Yarışmanın ilk etabının normal öngörülen tarihte sonlandırılarak ödüle hak kazanan kullanıcıların belirlenmesine, 3. Yarışmanın ikinci etabının puanlanması usulü olarak yeni bir puanlama yapılmasına ve ilk tur puanlarının göz ardı edilmesine, 4. İkinci etapta dağıtılacak ödüllerin, bütçede belirlenen jüri payının %50'sinden karşılanarak,

a. Birinciye 3000 TL,
b. İkinciye 2000 TL,
c. Üçüncüye 1000 TL'lik ödül çeki olarak verilmesine,
Oy birliği ile karar verilmiştir.
Yarışma Jüri Heyeti adına Vincent Vega mesaj? 09.33, 24 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla