İçeriğe atla

Akshay Kumar: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Erasmus.new (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Akshay-Kumar 5.jpg|thumb|Akshay Kumar]]
{{düzenle|Haziran 2015}}
'''Akshay Kumar''' (doğum adı: '''Rajiv Hari Om Bhatia''', [[9 Eylül]] 1967), Hint-Punjablı [[aktör]], yönetmen ve yapımcı.


100'den fazla filmi vardır. [[Filmfare Ödülleri]]'ne birçok kez aday olmuştur. Aktör 1990'lı yıllarda oyunculuk kariyerine başladı ve ''[[Khiladi]]'' filmiyle kariyerinde büyük bir yükseliş gerçekleştirdi. Daha sonra komedi, dram ve aşk filmlerinde rol almaya başladı. 2001 yılında kendisi gibi oyuncu olan [[Twinkle Khanna]] ile evlendi. Bu evlilikten bir kızları (Nitara) ve bir de oğulları (Aarav) oldu. Evlilikleri günümüzde de devam etmektedir.
[[File:Akshay-Kumar 5.jpg|thumb|185x185px]]


{{oyuncu-taslak}}
'''Akshay Kumar''' (doğum adı: '''Rajiv Hari Om Bhatia'''), 9 Eylül 1967 doğumlu Hindistan-Punjablı aktör, yönetmen, yapımcı.

100'den fazla filmi vardır. Birçok Filmfare ödüllerine aday olmuştur. Aktör 1990'lı yıllarda oyunculuk kariyerine başladı ve Khiladi filmiyle kariyerinde büyük bir yükseliş gerçekleştirdi.

Aktör aksiyon filmlerinin aranan yüzü olmayı başardı. Aktör daha sonra komedi, dram ve romantik filmlerde rol almaya başladı. 2001 yılında kendisi gibi oyuncu olan Twinkle Khanna ile evlendi. Bu evlilikten bir kızları ve bir de oğulları oldu. Nitara (kız) Aarav (erkek). Evlilikleri günümüzde de devam etmektedir. 


[[Kategori:1967 doğumlular]]
[[Kategori:Yaşayan insanlar]]
[[Kategori:Hint erkek oyuncular]]
[[Kategori:Hint erkek oyuncular]]
[[Kategori:Hint savaş sanatçıları]]
[[Kategori:Hint seslendirme sanatçıları]]
[[Kategori:Filmfare Ödülü sahipleri]]

Sayfanın 18.29, 8 Temmuz 2015 tarihindeki hâli

Dosya:Akshay-Kumar 5.jpg
Akshay Kumar

Akshay Kumar (doğum adı: Rajiv Hari Om Bhatia, 9 Eylül 1967), Hint-Punjablı aktör, yönetmen ve yapımcı.

100'den fazla filmi vardır. Filmfare Ödülleri'ne birçok kez aday olmuştur. Aktör 1990'lı yıllarda oyunculuk kariyerine başladı ve Khiladi filmiyle kariyerinde büyük bir yükseliş gerçekleştirdi. Daha sonra komedi, dram ve aşk filmlerinde rol almaya başladı. 2001 yılında kendisi gibi oyuncu olan Twinkle Khanna ile evlendi. Bu evlilikten bir kızları (Nitara) ve bir de oğulları (Aarav) oldu. Evlilikleri günümüzde de devam etmektedir.