İçeriğe atla

Torosaurus: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kategoriler eklendi.
Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
Torosaurus (muhtemelen triceratops)65-68.000.000 yıl önce yaşamıştır.Yetişkin bir Torosaurus,7.9-9 metre uzunluğa,2.9-3 metre yüksekliğe, 6.1-12 ton ağırlığa erişebilir. Torosaurus Tyrannosaurus Rex ile aynı devirde yaşamış (Geç Kretase Devri) ve büyük felakete kadar yaşamıştır. Fosilleri Marsh tarafından 1879 yılında bulunmuştur. ICZN(International of Zoological Nomenclature) tarafından nomen nudum (Latince çıplak isim yani yayınlarda yer alan fakat ICZN standartlarına göre yayınlanmamış isim) sayılmaktadır.
'''Torosaurus''' (muhtemelen [[triceratops]]) 65-68 milyon yıl önce yaşamış olduğu düşünülen [[dinozor]] türüdür.
Yetişkin bir torosaurus 7,9-9 metre uzunluğa, 2,9-3 metre yüksekliğe, 6,1-12 ton ağırlığa erişebilir. Torosaurus, [[Tyrannosaurus rex]] ile aynı devirde ([[Geç Kretase Devri]]) büyük felakete kadar yaşamıştır. Fosilleri Marsh tarafından 1879 yılında bulunmuştur. [[ICZN]] (International of Zoological Nomenclature) tarafından ''nomen nudum'' ([[Latince]]: ''çıplak isim'', yani yayınlarda yer alan fakat ICZN standartlarına göre yayınlanmamış isim) sayılmaktadır.

{{dinozor-taslak}}


[[Kategori:Ceratopsia]]
[[Kategori:Ceratopsia]]

Sayfanın 13.39, 7 Temmuz 2015 tarihindeki hâli

Torosaurus (muhtemelen triceratops) 65-68 milyon yıl önce yaşamış olduğu düşünülen dinozor türüdür.

Yetişkin bir torosaurus 7,9-9 metre uzunluğa, 2,9-3 metre yüksekliğe, 6,1-12 ton ağırlığa erişebilir. Torosaurus, Tyrannosaurus rex ile aynı devirde (Geç Kretase Devri) büyük felakete kadar yaşamıştır. Fosilleri Marsh tarafından 1879 yılında bulunmuştur. ICZN (International of Zoological Nomenclature) tarafından nomen nudum (Latince: çıplak isim, yani yayınlarda yer alan fakat ICZN standartlarına göre yayınlanmamış isim) sayılmaktadır.