İçeriğe atla

John Mallard: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
SkyHorizon (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
Prof. '''John Mallard''', [[Aberdeen Üniversitesi]]'nde 1992 yılına dek Fizik Bölümü başkanlığı yapmış [[bilim insanı]]. MRG ([[Manyetik Rezonans Görüntüleme]]) makinesini [[James Hutchinson]] ve Dr. [[Bill Edelstein]]'le birlikte geliştirip test etmiştir. MRG'nin yaygın olarak kullanılmasını sağlamıştır. 2004 yılında Tıp, Fizik ve Mühendislik Enstitüsü, kurulan bir derse onun ismini vermiştir.
{{düzenle|Haziran 2015}}


{{fizikçi-taslak}}
Prof. John Mallard, Aberdeen Üniversitesi Fizik başkanı, MRG (Manyetik Rezonans Görüntüleme) makinesini [[James Hutchinson]] ve Dr. [[Bill Edelstein]]le birlikte geliştirip test etmiştir. MRGnin yaygın olarak kullanılmasını sağlamıştır. 2004 yılında Tıp Fizik ve Mühendislik Enstitüsü kurulan bir derse onun ismini vermiştir.

[[Kategori:1927 doğumlular]]
[[Kategori:Yaşayan insanlar]]
[[Kategori:İskoç fizikçiler]]
[[Kategori:Tıbbi görüntüleme]]

Sayfanın 16.31, 23 Haziran 2015 tarihindeki hâli

Prof. John Mallard, Aberdeen Üniversitesi'nde 1992 yılına dek Fizik Bölümü başkanlığı yapmış bilim insanı. MRG (Manyetik Rezonans Görüntüleme) makinesini James Hutchinson ve Dr. Bill Edelstein'le birlikte geliştirip test etmiştir. MRG'nin yaygın olarak kullanılmasını sağlamıştır. 2004 yılında Tıp, Fizik ve Mühendislik Enstitüsü, kurulan bir derse onun ismini vermiştir.