İçeriğe atla

İran Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni sayfa: "Pers Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti ( Ayrıca Gilan Sovyet Cumhuriyeti / İran - Gilan Sovyet Cumhuriyeti olarakta bilinir ) kısa süreli var olmuş , Ekim Devrimi 'nden etkilenerek..."
 
k Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
Pers Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti ( Ayrıca Gilan Sovyet Cumhuriyeti / İran - Gilan Sovyet Cumhuriyeti olarakta bilinir ) kısa süreli var olmuş , Ekim Devrimi 'nden etkilenerek İran 'ın Gilan bölgesinde Mirza Küçük Han tarafından kurulan devlettir . Mirza Küçük Han 'ın " Jangal " gerilları tarafından oluşturulmuş ve Kızıl Ordu tarafından desteklenmiştir .
'''Pers Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti''' ya da '''Gilan Sovyet Cumhuriyeti'''; kısa süreli var olmuş, [[Ekim Devrimi]]'nden etkilenerek [[İran]]'ın [[Gilan Eyaleti|Gilan bölgesinde]] [[Mirza Küçük Han]] tarafından kurulan devlettir. Mirza Küçük Han'ın "Jangal" [[gerilla]]ları tarafından oluşturulmuş ve [[Kızıl Ordu]] tarafından desteklenmiştir.

{{ülke-taslak}}

[[Kategori:Eski sosyalist cumhuriyetler]]
[[Kategori:Orta Doğu tarihindeki devletler]]
[[Kategori:1920'de kurulan bölgeler ve ülkeler]]
[[Kategori:1921'de feshedilmiş kuruluşlar]]
[[Kategori:1920'de İran]]
[[Kategori:1921'de İran]]
[[Kategori:İran'da sosyalizm]]

Sayfanın 14.00, 19 Mayıs 2015 tarihindeki hâli

Pers Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti ya da Gilan Sovyet Cumhuriyeti; kısa süreli var olmuş, Ekim Devrimi'nden etkilenerek İran'ın Gilan bölgesinde Mirza Küçük Han tarafından kurulan devlettir. Mirza Küçük Han'ın "Jangal" gerillaları tarafından oluşturulmuş ve Kızıl Ordu tarafından desteklenmiştir.