American Rabbit Breeders Association: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nebra (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği''' ('''ARBA'''), [[ABD]]'de yurtiçi [[tavşan]] ve [[kobay]] yetiştiricileri için ulusal bir kulüptür. ARBA'nın merkezi Birleşik Devletler'in [[Illinois]] eyaletine bağlı [[Bloomington, Illinois|Bloomington]] kentidir. [[Kuzey Amerika]] ve birçok ülkede tavşan ve kobay yetiştiricilerinden oluşmaktadır.
{{Düzenle|Nisan 2014}}


'''Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği''' (ARBA) Amerika'da yurtiçi tavşan ve kobay yetiştiricileri için ulusal bir kulüptür.ARBA nın merkezi Birleşik Devletlerin Bloomington, Illinois dir. ARBA nın üyeliği Kuzey Amerika ve birçok ülkede tavşan ve kobay yetiştiricilerinden oluşmaktadır.
ARBA, tavşan ve kobay ev hayvanının yanı sıra ticari tavşan üretimi için teşvik hizmeti vermektedir. Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği tanınan tavşan ve kobay ırkları için resmi cins standartları belirlemekte ve beş yılda bir ''ARBA Mükemmellik Standardı'' başlıklı ayrıntılı bir rehber yayımlamaktadır. 2006 sonbaharı itibariyle ARBA 47 tavşan ırkını ve 13 kobay ırkını tanır.


ARBA tavşan ve kobay ev hayvanının yanı sıra ticari tavşan üretimi için teşvik hizmeti vermektedir. Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği tanınan tavşan ırkları ve kobay ırkları için resmi cins standartları belirliyor. Her beş yılda bir ARBA Mükemmellik Standardı başlıklı ayrıntılı bir rehber yayımlar. Bu kılavuz ARBA tarafından tanınan ırkların çeşitli konformasyon standardın anlaşılması, ilgilenenler için bir başvuru sağlayan, tavşan ve kobay (guinea pig) yetiştiriciler için faydalıdır. 2006 sonbaharında itibariyle ARBA 47 tavşan ırkını ve 13 kobay ırkını tanır.
==Dış bağlantılar==
==Dış bağlantılar==
*[http://www.arba.net ARBA resmi web sitesi]


{{dernek-taslak}}
*[http://www.arba.net]
*[http://www.arba.net/youth.htm The ARBA website for youth breeders webpage]



[[Kategori:ABD'li dernekler]]
[[Kategori:ABD'li dernekler]]

Sayfanın 16.20, 18 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği (ARBA), ABD'de yurtiçi tavşan ve kobay yetiştiricileri için ulusal bir kulüptür. ARBA'nın merkezi Birleşik Devletler'in Illinois eyaletine bağlı Bloomington kentidir. Kuzey Amerika ve birçok ülkede tavşan ve kobay yetiştiricilerinden oluşmaktadır.

ARBA, tavşan ve kobay ev hayvanının yanı sıra ticari tavşan üretimi için teşvik hizmeti vermektedir. Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği tanınan tavşan ve kobay ırkları için resmi cins standartları belirlemekte ve beş yılda bir ARBA Mükemmellik Standardı başlıklı ayrıntılı bir rehber yayımlamaktadır. 2006 sonbaharı itibariyle ARBA 47 tavşan ırkını ve 13 kobay ırkını tanır.

Dış bağlantılar