İçeriğe atla

Sonik tornavida: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
k yada → ya da
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Sonik tornavida''' ([[İngilizce]]: ''sonic screwdriver'') [[BBC]] yapımı İngiliz bilim kurgu televizyon dizisi [[Doctor Who]]'da uyarlanmış bir hayali karakter olan Doktor'un kullandığı bir araçtır. Dizide sonik tornavida genellikle [[maymuncuk]] (kapıları açmaya yarayan alet) görevini görür. Tıbbi taramalar, hesaplamalar, diğer teknolojik aletleri kontrol etme, [[uzaylı]]ların ya da herhangi bir yabancı izi takip etme gibi görevleri de vardır. Sonik tornavida ölü kilidi dışında bütün kilitleri açabilir. Sonik tornavida herhangi bir [[tahta]] cismi etkileyemez.
{{düzenle|Kasım 2014}}
Sonik tornavida (İngilizce olarak; Sonic Screwdriver) [[BBC]] yapımı İngiliz bilim kurgu televizyon dizisi olan [[Doctor Who]]'da uyarlanmış bir hayali karakter olan Doktor'un kullandığı bir araçtır. Dizide sonik tornavida genellikle maymuncuk (kapıları açmaya yarayan alet) görevini görür. Fakat aynı zamanda tıbbi taramalar, hesaplamalar, diğer teknolojik aletleri kontrol etme, uzaylıların ya da herhangi bir yabancı izi takip etme gibi görevleride vardır. Sonik tornavida ölü kilidi dışında bütün kilitleri açabilir aynı zamanda Sonik tornavida herhangi bir tahta cismi etkileyemez. (Tahta kapılarda buna dahil).


Aynı zamanda Sonik tornavida [[Tardis]] gibi [[Doctor Who]] programının ikonu haline gelmiştir. [[Doctor Who]] dizisinin Spin-Off'larında ([[The Sarah Jane Adventures]] ve [[Torchwood]]) daha değişik sonik aletler görülebilir, örneğin sonik ruj, sonik kalem vs.
Sonik tornavida [[Tardis]] gibi Doctor Who programının ikonu haline gelmiştir. Doctor Who dizisinin spin-off'larında ([[The Sarah Jane Adventures]] ve [[Torchwood]]) daha değişik sonik aletler (sonik [[ruj]], sonik kalem, vb.) görülebilir.


[[Kategori:1968 tanıtımları]]
[[Kategori:1968 tanıtımları]]

Sayfanın 16.09, 17 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Sonik tornavida (İngilizce: sonic screwdriver) BBC yapımı İngiliz bilim kurgu televizyon dizisi Doctor Who'da uyarlanmış bir hayali karakter olan Doktor'un kullandığı bir araçtır. Dizide sonik tornavida genellikle maymuncuk (kapıları açmaya yarayan alet) görevini görür. Tıbbi taramalar, hesaplamalar, diğer teknolojik aletleri kontrol etme, uzaylıların ya da herhangi bir yabancı izi takip etme gibi görevleri de vardır. Sonik tornavida ölü kilidi dışında bütün kilitleri açabilir. Sonik tornavida herhangi bir tahta cismi etkileyemez.

Sonik tornavida Tardis gibi Doctor Who programının ikonu haline gelmiştir. Doctor Who dizisinin spin-off'larında (The Sarah Jane Adventures ve Torchwood) daha değişik sonik aletler (sonik ruj, sonik kalem, vb.) görülebilir.