İçeriğe atla

Riskware: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nebra (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Riskware''' normal [[programcı]]lar tarafından normal programlama kodu ile yapılan, fakat kötü amaçlar için kullanılan yeni bir [[Bilgisayar virüsü|virüs]] ve [[trojan]] çeşididir. İlk kez 2000 yılında görülmüştür. Bilgisayara yanlışlıkla ya da bilinçli olarak yüklendiği anda sürekli ya da zamanlı olarak kullanıcıya kendini gösterir ya da arka planda çalışarak o programı satın almaya ya da bilgileri çalmaya ve onun programlandığı [[Web sitesi|siteye]] girmeye zorlar. Genellikle el ile temizlenmesi gerekir.
{{Düzenle|Ocak 2009}}


{{Bilgisayar-taslak}}
Yeni bir virus ve trojan çeşididir, normal programcılar tarafından normal programlama kodu ile yapılır fakat kötü amaç için kullanılır(soygun ve dolandırıcılık) . ilk 2000 yılında görülmüştür , virus ve trojanın temizlenmesinin yanı sıra riskware adındada anlaşılacağı gibi riskli bir yazılımdır bilgisayara yanlışlıkla ya da bilinçli olarak yüklendiği veya yüklenildiği anda sürekli/zamanlı olarak kullanıcıya kendini göstererek ya da arka planda çalışarak o programı satın almaya ya da bilgileri çalmaya(nadir görülen) ve onun programlandığı siteye girmeye zorlar. genellikle el ile temizlenmesi gerekir virus programları çoğu zaman normal program olarak çalışan fakat sürekli kullanıcısı rahatsız eden bu virusu normal program(antivirus-codec gibi) gibi görür,


[[Kategori:Zararlı yazılımlar]]
== Dış bağlantılar ==
* [http://www.symantec.com/tr/tr/index.jsp Norton]
* [http://www.kaspersky.com.tr/ Kaspersky]
* [http://www.avira.com/en/pages/index.php Avira]

Sayfanın 15.35, 17 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Riskware normal programcılar tarafından normal programlama kodu ile yapılan, fakat kötü amaçlar için kullanılan yeni bir virüs ve trojan çeşididir. İlk kez 2000 yılında görülmüştür. Bilgisayara yanlışlıkla ya da bilinçli olarak yüklendiği anda sürekli ya da zamanlı olarak kullanıcıya kendini gösterir ya da arka planda çalışarak o programı satın almaya ya da bilgileri çalmaya ve onun programlandığı siteye girmeye zorlar. Genellikle el ile temizlenmesi gerekir.