Stüdyo şefi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Düzenleme
1. satır: 1. satır:



{{düzenle|Ekim 2011}}
{{kaynaksız}}
{{kaynaksız}}
'''Stüdyo şefi''', film ve dizi çekimlerde [[yönetmen]]le birlikte çalışan kişilerdir. [[Stüdyo]]dakileri ve set işçilerini idare eder, onlara birtakım işaretler gönderir.


Kolunu yukarı kaldırıp yayına girecek [[kamera]]yı gösterir. İşaret parmağını burnuna götürmesi ''devam et'' demektir. Parmağğını [[saat yönü]]nde çevirirse ''yavaşsın hızlan'' demektir. Ellerini lastik gibi çekerse ''yavaşla'', eller baş üzerine kaldırılırsa ''konuşmayı bitir'', baş parmakla boğazını işaret ederse ''bitir'' demektir. Parmak sayısına göre kaç dakika kaldığını gösterir. Ellerle itme hareketi, ''kameradan uzaklaş''; işaret parmağı ve orta parmakla yürüme işareti ''yürü'' demek; el avuçlarıyla duvara tutunur gibi işaret ''dur''; baş parmakla yapılan klasik işaret (ok) ''tamam'' demektir.


{{meslek-taslak}}
[[Yönetmen]]le birlikte çalışan stüdyo amiri, yapım yardımcısı. Çekimlerde [[kameraman]], boom operatörü, şaryocular ve stüdyo şefi [[kulaklık]] kullanırlar. Stüdyodakileri ve set işçilerini idare eder, birtakım işaretler gönderir.

Kolunu yukarı kaldırıp yayına girecek kamerayı gösterir, başla der. İşaret parmağını burnuna götürdüğünde devam et demektir. Parmağğını saat yönünde çevirirse yavaşsın hızlan demektir. Ellerini lastik gibi çekerse yavaşla, eller baş üzerine kaldırılırsa konuşmayı bitir, başparmakla boğazını işaret ederse bitir demektir. Parmak sayısına göre kaç dakika kaldığını gösterir. Yumruk, bitmeye 15saniye kaldı demektir. Ellerle itme hareketi, kameradan uzaklaş; işaretparmağı ve ortaparmakla yürüme işareti yürü demek; el avuçlarıyla duvara tutunur gibi işaret dur; başparmakla yapılan klasik (ok)işaret tamam demektir.


[[Kategori:Meslekler]]
[[Kategori:Meslekler]]

Sayfanın 14.59, 17 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Stüdyo şefi, film ve dizi çekimlerde yönetmenle birlikte çalışan kişilerdir. Stüdyodakileri ve set işçilerini idare eder, onlara birtakım işaretler gönderir.

Kolunu yukarı kaldırıp yayına girecek kamerayı gösterir. İşaret parmağını burnuna götürmesi devam et demektir. Parmağğını saat yönünde çevirirse yavaşsın hızlan demektir. Ellerini lastik gibi çekerse yavaşla, eller baş üzerine kaldırılırsa konuşmayı bitir, baş parmakla boğazını işaret ederse bitir demektir. Parmak sayısına göre kaç dakika kaldığını gösterir. Ellerle itme hareketi, kameradan uzaklaş; işaret parmağı ve orta parmakla yürüme işareti yürü demek; el avuçlarıyla duvara tutunur gibi işaret dur; baş parmakla yapılan klasik işaret (ok) tamam demektir.