Île Perrot

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Île Perrot (French pronunciation:  il pɛʁo] ), Kanada'nın Quebec eyaletindeki Montreal adasının batısında bir adadır. Hochelaga Takımadaları'nın bir parçası olan ada, Saint-Louis Gölü ile Lac des Deux-Montagnes arasında yer alır. Ada, 28 Ekim 1672'de New France'ın Intendant Talon'u tarafından kurucusu François-Marie Perrot'a, o zamanki Montreal Valisi'ne verilmiştir.

Île Perrot'un dört belediyesi bulunur. Île Perrot'un dört belediyesinden birinde yaklaşık 38.000 kişi yaşıyor.

  • Notre-Dame-de-l'Île-Perrot
  • Pincourt
  • Terrasse Vaudreuil
  • L'Île-Perrot

Montérégie bölgesinin Vaudreuil-Soulanges Bölge İlçe Belediyesi'nin bir parçasıdır. Bu, Montreal'in kendi 514 alan kodunu kullanan tek ada dışı banliyö bölgesidir ve diğerleri 450'ye tahsis edilmiştir. Ada, Galipeault Köprüsü üzerinden Montreal'in Batı Adası'ndaki Sainte-Anne-de-Bellevue'ye bağlıdır.

Bitki örtüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Adanın bir kısmı, son yıllarda konut geliştirmeleri önemli yol kat etmiş olsa da, ormanlık kalıyor. Amerikan kayını , şeker akçaağacı, kırmızı akçaağaç, kuzey kızıl meşesi, beyaz dişbudak ve Amerikan ıhlamur gibi yaprak döken ağaçlar hakimdir. Bitki örtüsü, toprağın doğasından beklenenden daha bereketlidir ve çok çeşitli kır çiçekleri içerir.