Çok Ararsın Beni (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Çok Ararsın Beni"
Tarkan şarkısı
Yayımlanma27 Ağustos 1993
FormatKaset, CD, LP, Dijital indirme
TarzPop, Pop rock
Süre4:44
Şirketİstanbul Plak
YapımcıMehmet Söğütoğlu
Kronoloji
Selam Ver
(1993)
"Çok Ararsın Beni"

"Çok Ararsın Beni'" Türk şarkıcı Tarkan'ın ilk stüdyo albümü Yine Sensiz'den (1992) bir şarkı. Parçanın sözleri Alpay Aydın tarafından yazılmıştır. Müziği ise orijinalinde Boney M grubundan Rainer Ehrhardt, Frank Farian, Fred Jay'a aittir. Ozan Çolakoğlu tarafından düzenlenen parçanın video klibi kırmızı ve mavi renkli efektlerle çekildi.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı dünyaca ünlü müzik grubu Boney M'in 1979 yılında yayınladıkları Oceans of Fantasy albümlerinde bulunan "No More Chain Gang" adlı parçadan aranje edilmiştir. Parçanın orijinal müziğinin bestesi grubun üyelerinden Rainer Ehrhardt, Frank Farian ve Fred Jay bestelemiştir.[1] Şarkının Türkçe sözlerini Alpay Aydın yazmıştır. Ozan Çolakoğlu düzenlemelerini yaptığı şarkı 4 dakika 44 saniye sürer. Albümde "Söz Verdim" adlı parçadan sonra "Sarıl Bana" adlı parçadan önce dördüncü sırada yer alır. Nakarat kısmı "Çok ararsın beni, çok çok, çok beklersin beni, çok çok" sözlerinden oluşur. Tarkan'ın albümden yayınladığı altıncı parçadır.[2]

Klip[değiştir | kaynağı değiştir]

Parçanın ilk video klibi 1993 yılının başlarında Kanal 6 televizyonu için çekildi. İşte Müzik İşte Eğlence programı için çekilen klip kapalı alanda ve dış mekanda çekildi. Almanya'da çekilen klibin orkestranın haricinde oyuncularda klipte yer aldı.[3] Parçanın orijinal klibi 27 Ağustos 1993 tarihinde yayınlandı. Kırmızı ve mavi efekt kullanılarak çekilen klipte Tarkan'a birde kadın model eşlik etti.[4]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Albüm versiyon
8. "Çok Ararsın Beni" – 4:44

Ekip[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayıt
  • Erekli Tunç Studio
Personel

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Boney M. – Oceans Of Fantasy". Discogs. Temmuz 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2024. 
  2. ^ "Tarkan – Yine Sensiz". Discogs. Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  3. ^ "Tarkan - Çok Ararsın Beni (Kanal 6)". Youtube, Kanal 6. 24 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2024. 
  4. ^ "Tarkan - Çok Ararsın Beni". Youtube. 22 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2024.