Tartışma:Yıldız

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski seçkin maddeYıldız, eski bir seçkin maddedir. Maddenin aşağıdaki aşama geçmişindeki bağlantılardan onun ilk adaylık sayfasını ve neden bu statüsünü kaybettiğini bulabilirsiniz.
Anasayfa ödül Bu madde 29. Hafta 2008 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 41. Hafta 2010 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 35. Hafta 2014 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 46. Hafta 2018 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 34. Hafta 2020 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
  • 5 Şubat'ta yapılan "madde alt kategorilere ayrıldı" değişikliklerini geri aldım çünkü çok fazla alt başlık yaratmak maddenin bütünlüğünü gereksiz yere sekteye uğratıyor. Şu an bulunan başlıklar altındaki her paragrafı ayrı bir başlık altına almak için o paragrafın biraz daha geliştirilmesi gerekir. Yoksa yalnızca daha da bölük pörçük alt başlıkların herhangi bir getirisi yok. --Mskyrider ileti 12:27, 5 Şubat 2007 (UTC)

Bu sayfayı o zaman niye bu kategoriye koydular ki? --edebiyataşığı 23:11, 10 Şubat 2007 (UTC)

Alttaki o sözlük gereksiz. --darkhorn ileti 14:30, 31 Ocak 2008 (UTC)

Maddedeki yıldız kesitinin yabancı bir dilde olması, bu maddenin "seçkin"liğine halel getiriyor olmalı. Öyle ya, anlaşılmayan bir diyagramın bulunduğu bir madde nasıl seçkin olabilir? Öte yandan, yıldız kesiti olmayan bir madde seçkin olabilir mi? Filanca 20:18, 14 Temmuz 2008 (UTC)

Oldukca güzel[kaynağı değiştir]

Bence oldukca ustaca hazirlanmis bir sayfa. kücük düzeltmelerin her artikel icin yapilmasi gerektigi kesin. ancak bazilarinin elestiri yapiyorum sanarak üsluplarindaki seviyeyi düsürmesi pek bi absurd kaciyor. herkeste ben olsaydim daha iyisini yapardim havasi var. ama yapan yok nedense? Dostlar buna elestiri denmez.

ben sayfayi yapan arkadasa tesekkür ediyorum gayet güzel. zaman buldukca son cilasini da atarsa kusursuz! Selamlar --Caucasian 09:46, 28 Ağustos 2008 (UTC)Caucasian--Caucasian 09:46, 28 Ağustos 2008 (UTC)

Maddenin dili[kaynağı değiştir]

Seçkin olarak nitelenen bu maddede göze çarpan birşey var ki o da dil konusundaki bazı takıntıların çok ileri seviyede görünür olması. Bir çoğuna bilimsel diyebileceğimiz kelimelerin günlük dilde ve alışıldığı şekillerin kullanılması yerine bunlar için sonradan belirlenmiş ve birçok okuyucu tarafından anlamları bilinmeyen ve bu sebeple anlamları parantez içlerinde yazılan ki bu haliyle bile bir garabet oluşturan bir madde olmuş. Bence sözlük kullanmadan anlaşılırlıkları çok düşük olan o kelimelerin maddeden silinmesi gerekiyor. Hem bu kelimeleri maddeyi gerçekten itici bir hale sokmuş. Apolas Lermi 15:41, 29 Haziran 2010 (UTC)

Katılıyorum. "Özdeciksel" olarak kendinize geliniz, ne biçim Türkçe bu?88.243.35.24 12:31, 11 Mart 2012 (UTC)

  • Böyle bir yazıyı öğrencilerime tavsiye etmem. Bu yazıyı anlamak için önce İngilizcesine bakmak lazım. Böyle yapacağima namuslu namuslu İngilizcesini okurum dah iyi! (Fizikçi Dr.)
  • Bilim diline güzel bir örnek olarak Prof. Dr. Tekin Dereli'nin "Kuantum Fiziği" kitabını tavsiye edebilirim. (Fizikçi Dr.)