Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2011/02

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

  • eline sağlık. iyi ki varsın cenovalı.. --ki bl 07:30, 1 Şubat 2011 (UTC)

  • Mrb. Bu yeni SD görünümü benim pek hoşuma gitmedi :( Bana verdiğin yetkileri geri alabilir misin? Teşekkürler...--Rapsar 10:13, 1 Şubat 2011 (UTC)

Merhabalar, öncelikle bana göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü teşekkür ederim. Genelde son değişiklikler devriyeliği yapmaktan çok yeni ve gelişkin madde yazmayı tercih ediyorum. Ancak bana son uygulamayla sanırım belli bir görev de yüklenmiş oldu. Bunu seve seve yerine getireceğim. Ancak size sormam gereken bir konu var; yeni görevde ilave bir araç veya arayüz kullanacak mıyım? Örneğin önceden takip ettiğim izleme listesi sayfasında bazı yenilikler belirdi.(incelenmemiş olarak belirtilen veya başında ünlem olan uyarılar gibi) Yapmam gerekenlere dair uygun olduğunuzda bilgi verebilir veya yönlendirebilirseniz sevinirim. İyi vikiler...Ertly 10:40, 1 Şubat 2011 (UTC)


---

  • haklısın.. böyle oldum biraz. :( --ki bl 14:06, 1 Şubat 2011 (UTC)

Selamlar. Bu sistem biraz kafa karıştırdı. şurada İnceleyicilik fonksiyonunu sadece hizmetlilere vermenden ötürü Yeşil'in değişikliklerinin üzerine kendi değişikliklerimi yapmama rağmen kontrol edilmiş olarak işaretleyemiyorum. Bu saçma değil mi? O zaman ya tüm hizmetliler katkı süresini uzatsın ya da bu kalitelendirme özelliği kullanılmasın... Bu şekilde maddelerin kontrolü engelleniyor...--вяí¢αи76ileti 14:53, 1 Şubat 2011 (UTC)

    • Ayrıca, düzenli olarak deneyimli maddeler giren Szoszv, Gokhan85 ve Telekomer'e de editör yetkisi verirsen YMD için faydalı olur. Çok aktif olmasalar da madde giren deneyimlilerden Berfu, Yigitbilgin ve Kemal K.'ye de yetkiyi vermen faydalı olur. Ancak örneğin Xberger'in Türkçesi mükemmel olmadığından (maddelerini sürekli kontrol ettiğimden biliyorum) her girdiği maddede küçük kontroller yapıyorum, düzenli madde girmesine rağmen ona da editörlük verilirse site açısından hoş olmaz.--вяí¢αи76ileti 18:09, 1 Şubat 2011 (UTC)
Ayrıca, kontrol edilen bir maddede yapılan bir değişiklik sonrası o değişikliği geri alırken özette çıkan Rejected the last 2 changes (by 83.255.87.61) and restored revision 8902082 yazısını Türkçeleştirebilir misin?--вяí¢αи76ileti 18:50, 1 Şubat 2011 (UTC)

Yardım:Sayfa_doğrulaması[kaynağı değiştir]

Bu, "Yardım:Sayfa_doğrulaması" sayfamızın hangi sayfadan çevirilmesi öngörülüyor=) --Dukeileti 10:40, 2 Şubat 2011 (UTC)

  • Vito şuna bir bakar mısın? Bir o kalmış galiba kalanları geri almıştın.--Reality 12:22, 2 Şubat 2011 (UTC)
  • Mrb. Ben son değişiklikler kısmında bu yeni sistemle ilgili hiçbir şeyin görünmemesini istiyorum. Ne o kırmızı ünlemler, ne bekleyen değişiklik yazısı. Aynı şekilde maddeleri açınca da sağ köşede kontrol edilmemiş ifadesini görmek istemiyorum. Kapatmanın bir yolu var mıdır?--Rapsar 16:49, 2 Şubat 2011 (UTC)

  • Bak. Süzgeç devreye girmiş, olası vandalizmi göstermiş. Değişiklik otomatik olarak geri alınmadı, ben aldım :)--Rapsar 22:27, 2 Şubat 2011 (UTC)
Kabul etmiyorum. Sen anlatıyorsun da ben anlamıyorum :) Neyse, anladım bu sefer :) Detaylı açıklama için teşekkürler, kolaylıklar sana...--Rapsar 22:38, 2 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Vito Genovese, devriyelik grubu artık yok mu? artık hiçbir sayfa devriye edilemiyor. İzin hatası uyarısı çıkıyor. Kumul 03:16, 3 Şubat 2011 (UTC)

  • Tüm yazıyı okudum ama bunu görmemişim. teşekkürler. Kumul 03:19, 3 Şubat 2011 (UTC)

Bazı küçük işler[kaynağı değiştir]

Şu sayfada (Yardım tartışma:Oturum açma) düzeltilmesi gereken bazı hataları belirttim. İlgililere duyurulur. İyi çalışmalar. --Tuleytulaileti 06:42, 3 Şubat 2011 (UTC)

Vito Genovese merhabalar. bir şablonla ilgili birşey sorucağım. Şablon:BayrakIOCtakım maddelerde tablo içinde kullanılıyor. Ancak bu şablon maddelerde ref etiketi ile birlikte kullanıldığı zaman bu kez tablo düzgün çalışmıyor. Şu sayfada görebilirsiniz. Sorunu çözebilir misiniz? teşekkürler. --Szoszvmesaj 16:21, 3 Şubat 2011 (UTC)

Bazı küçük işler[kaynağı değiştir]

Rica ederim, zevk benim için. Bir keresinde VP sayfalarından birisinde değişiklik yapmıştım. Bir kullanıcıdan uyarı almıştım, VP sayfaları direkt düzeltilmiyor yetkililerle danışmadan.. O yüzdendi mesajım. İyi çalışmalar. --Tuleytula ileti 20:43, 3 Şubat 2011 (UTC)

Peki öyleyse :) İyi çalışmalar. Sevgiler. --Tuleytula ileti 20:47, 3 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Vito Genovese, bu şablonu ve silecek olduğum diğerlerinin neden silmediniz? Kumul 02:15, 4 Şubat 2011 (UTC)

  • Peki anladım, verdiğim şablon örnekleri en verilmemesi gereken birkaç örnekten biri olmuş şansa :) "Resmî site" i için yönlendirme kalmalı fakat eğer Şablon:Resmisitesi gibi bir şablon olsaydı silerdiniz anladığım kadarıyla. Teşekkürler, kolay gelsin. Kumul 02:53, 4 Şubat 2011 (UTC)

"Adil Kullanıma HAYIR"[kaynağı değiştir]

Bu "Adil Kullanıma HAYIR" banneri fazla iddialı olmuş bence :) Sonuçta adil kullanım sayesinde metinlerden alıntı yapıyoruz. Resimler konusunda hak veriyorum ama. — Pınar (mesaj) 06:44, 4 Şubat 2011 (UTC)

Editörlük işi tamamdır İazak,

Sevgiler

Vito Genovese 10:42, 4 Şubat 2011 (UTC)

Teşekkürler. Tekrar aktif olmandan çok memnunuz tr.vikipedi ailesi olarak. --iazak 10:47, 4 Şubat 2011 (UTC)
  • Ben de hoş geldiniz demiş ve memnuniyetimi belirtmiş olayım burada. n a z i f i l b e k 13:26, 4 Şubat 2011 (UTC)
Görev beklemez... --Superyetkinileti 15:46, 4 Şubat 2011 (UTC)

Selam Vito. Gezinti Pencereleri'ne bir ekleme yapıp İnceleme işlemini de onun aracılığıyla yapılmasını sağlayabilir misin? Bariz durumlar için biraz zaman kazandırırdı... --İnfoCan 18:49, 4 Şubat 2011 (UTC)


  • Selamlar. Maddelerin sağ üst köşesinde çıkan "kontrol edilmiş" yazısı, bilgi kutusu kullanılan maddelerin düzeninde bozukluklara sebep oluyor. Şu maddede yazı, bilgi kutusunun üzerine kaymış mesela. Burada ise başka bir bozulma söz konusu...Rapsar 19:20, 4 Şubat 2011 (UTC)
Teşekkürler. Andy Marshall ve bilgi kutusu kullanılan birçok maddede metnin ilk cümlesi, bilgi kutusunun üstüne çıkmış. Şuradan görebilirsin...Rapsar 19:40, 4 Şubat 2011 (UTC)
  • Bir de sayfanın geçmişindeki değişiklikleri görmek için tıkladığım "fark" butonuyla birlikte maddenin interwikileri, kategorilere benzer bir şekilde en alt kısımda sıralanıyor. Kimi zaman yapılan değişikliğin doğruluğunu İngilizce Vikiden kontrol etmek istediğimden bu şekilde olması bana zaman kaybettiriyor. Eski haline getirilmesi mümkün müdür? Teşekkürler...Rapsar 12:05, 5 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba. Evet, "yaşayan insanlar" gibi bir ulamı maddelere şablon aracılığıyla eklemek yerinde olacaktır. Gerçi, bu tür bir şablonun bulunmadığı maddeler de var, ancak onları da bir biçimde hallederiz. --Superyetkinileti 23:24, 4 Şubat 2011 (UTC)

Onun da bir çözümü var gibi. Ölüm tarihini içeren tüm şablonlarda {{ölüm tarihi ve yaşı}} şablonunun kullanımını zorunlu tutsak, bu şablonun kullanıldığı maddelerde işe yarayacak bir bot tasarlayabilirdik. --Superyetkinileti 23:50, 4 Şubat 2011 (UTC)
Ayrıştırıcı işlevlerin ne denli güçlü olduğunu göreceğiz demek Kolay gelsin. --Superyetkinileti 23:58, 4 Şubat 2011 (UTC)
Evet, elinize sağlık. --Superyetkinileti 00:31, 5 Şubat 2011 (UTC)
Merhabalar, iyi çalışmalar öncelikle. Evet yeni katıldım aranıza; ama bu sadece yeni yeni kayıtlı bir şekilde yazmaya ve katkıda bulunmaya karar verişimden ileri geliyor. Neyse, anasayfaya gözüm takıldı da; eğer elinizdeyse ingilizce vikipedide olduğu gibi anasayfada yazan 'Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi vikipedi' yazısının içerdiği kelimeleri kullanıcılara açıklayack şekilde bağlasak daha tatlı olmaz mı? Örnekse 'özgür' kısmını bu maddeyi Türkçeleştirerek bağlasak, 'ansiklopedi' kısmını buraya bağlasak, 'herkesin katkıda bulunabildiği' kısmını da Hoş geldiniz bölümünü burayla harmanlayıp bağlasak? Çok mu ukala oldu? Sevgiler, Stultiwikia 04:40, 6 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Merube,

Seni görmek fazlasıyla güzel. Umarım iyisindir.

Şimdi bilgi mesajını gördüm de, ufak bir düzeltme yapmak istedim. i, hiç incelenmemiş sayfa; kırmızı ! devriye kontrolünden geçmemiş değişiklik (ki bu, FlaggedRevs'in geçerli olmadığı kategorilerde falan da görülebiliyor mesela) ve bekliyor da incelenmemiş değişikliği işaret ediyor. Onlar karışmıştı bilgi mesajında, bir burnumu sokayım dedim :)

Sevgiler

Vito Genovese 23:42, 5 Şubat 2011 (UTC)

Selamlar. Sağol Vito iyiyim, seni sormalı? İyisindir umarım. Uzun bir ara sonrası vikiye döndüğümde - ki seninkinin yanında kısacık :)- seni gördüğüme çok sevindim. Bir gelmişsin pir gelmişsin maşaallah :). Çok sağol dikkatin için, iyi ki farketmişsin, ben de hatamdan döndüm bu sayede. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 08:43, 6 Şubat 2011 (UTC)

Ölmüş insanlar?[kaynağı değiştir]

Selamlar Vito. Şablon:Bisikletçi bilgi kutusundaki değişiklikler sonrasında şablon ölmüş insanlar kategorisine dahil olmuş. Galiba bunları yaşayan insanlar kategorilerini madde alan adına taşımak için pratik bir yol olması adına yapmışsınız, ancak acaba bot yardımıyla tartışma sayfasında YİB şablonu olan tüm maddelere yaşayan insanlar kategorisini eklemek mümkün müdür? Mümkünse öyle yapılsa ve en sonunda da YİB şablonundan ilgili kategori çıkarılsa daha yararlı olur kanaatindeyim. Sonuç olarak bu bisikletçi bilgi kutusu ve benzerlerinin ölmüş insanlar kategorisinde gözükmelerinin önüne nasıl geçilebilir acaba? Sevgiler--Merube 89msj 12:04, 6 Şubat 2011 (UTC)

Tekrardan ben :) Ayrıca bir ricam daha olacaktı hazır sizi buralarda bulmuşken :). Kategori:Pages with incomplete DOI references diye eklenen bir kategori mevcut. Bir şablonun içine yedirilmiş ama hangisi bulamadım doğrusu. Size zahmet bakabilir misiniz? Türkçeleştirip kategoriyi de yaratabilirseniz çok müteşekkir olurum. İyi vikilemeler--Merube 89msj 12:09, 6 Şubat 2011 (UTC)
  • Selam Vito, Merube'nin sorusunu görünce haber vereyim dedim. İlgili kaynak şablonu şu, bütün suç bende, şablonu Türkçeleştirmemişim, biraz düzenledim şimdi :) --82 ~145 ileti 15:32, 6 Şubat 2011 (UTC)

Burada belirttim, göreve hazırım :) #R düğmesi "önlendir" yazmaya başladığı anda bota veririm coşkuyu, 3 saate redirect kalmaz koca Vikipedi'de. Khutuckmsj 16:57, 6 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Khutuck emmi,

Sorun şu ki, oraya REDIRECT kodunu koyan yeri bulamıyorum. MediaWiki sayfalarının listesine bakıyorum, "wikieditor-toolbar-tool..." bölümü konunun direkt yeri gibi gözüküyor ama bunun değiştirilmesine izin vermemiş adamlar. MediaWiki:Edittools'da var REDIRECT ama o da üst araç çubuğunu değil, alt araç çubuğunu düzenliyor. Dolayısıyla üst taraf yine aynı kalıyor. Onu ne edeceğiz bilmiyorum açıkçası. Rutin kontrol gibi ara ara düzeltiriz dersen yapalım bu işi. Belki bir arada derede düzeltmenin yolunu da buluruz.

Ama asıl daha önemli bir iş var botluk. Son değişikliklerin tepesindeki yaşayan insanların biyografilerinde yapılan değişiklikleri gösteren bağlantı, tartışma sayfalarına eklenen YİB şablonunu temel alıyordu. Yani sadece tartışma sayfalarını izliyordu. Ben de o arada bir cinlik düşündüm ve kişilere yönelik bilgi kutusu şablonlarının hepiciğine bir kod yerleştirdim. Bu kod, kişinin ölüm tarihi parametresinin kullanılıp kullanılmadığına bakıyordu. Eğer kullanılmışsa kişiyi Kategori:Ölmüş insanlar'a, kullanılmamışsa da Kategori:Yaşayan insanlar'a ekliyordu. Her ne kadar bir iki ufak aksaklık haricinde iyi çalışan bir sistem olsa da, tüm maddelere olağan şekilde kategori eklemenin yerini tutmuyor. Sorum şudur ki; şu an bu iki kategorideki maddelere bot ile bu kategorileri olağan yoldan ekleyebilir misin. Şu anki kategori üyelerini baz alarak her zamanki gibi bir kategori eklemesi yapsın maddelere, sonra da şablonları eski hallerine getirsin, olsun bitsin.

Tartışma sayfasında YİB şablonu kullanılan maddeleri de Yaşayanlar'a eklemek bir seçenek (hatta ek olarak yapılsa güzel olacak bir seçenek), lakin bunun Ölmüşler'e faydası yok. İki işlemi de ayrı ayrı yaparsan sanıyorum ki derli toplu bir iş yapmış olacağız. Elbette ölmesine rağmen ölüm bilgileri bilgi kutusuna girilmemiş kişiler de var arada, bunlar da Yaşayanlar'a girmiş olacak ama onu da temizleriz zaman içinde diye düşünüyorum.

Ne dersin?

Vito Genovese 20:40, 6 Şubat 2011 (UTC)

Selamlar Vito. Yönlendir şeysini şimdi bir tur yapayım, sonra zaman zaman yine düzeltiriz bu durumda. Zaten 5-6 bin tane yönlendirme var galiba, "Zu" ve sonrasını yaptım bile. Şu an Image/File/Resim'leri Dosya yapıyorum, bu iş bitince onu da aradan çıkartırım.

Bu aralar kafam az yavaş basıyor, senin istediğin kategori:Ölmüş insanlar'da olan maddelerin metnine kategoriler arasına "Kategori:Rahmetliler" gibi bir şey eklemem mi? Eğer buysa kolay iş. Farklı bir şeyse bana 60 yaşındaki teyzeye MSN açmayı anlatır şekilde anlatabilir misin? Anladığım gibi bota verilecek kodu yazarım, coşkuyu veririm. Khutuckmsj 20:50, 6 Şubat 2011 (UTC)

:) Yok, olay şu: Yukarıda bahsettiğim iki kategoride yer alan binlerce madde var ve bu maddelerin tümü, kullanılan bilgi kutusu ile eklendi o kategoriye. Yani maddelerin metni içerisinde o kategorilerin kodunu göremezsin. Şablon ekliyor onları kategoriye.
Lakin ideal olan, bu maddelerin tamamında standart şekilde yani [[Kategori:Yaşayan insanlar]] ya da işte diğer kategorinin kodunun bulunması. Zira şablonla yapılan iş çok çok da sağlıklı olmuyor. Eğer sen şu an şablon sayesinde bu iki kategoriye eklenen tüm maddeleri dolaşır, bu maddelere Yaşayan/Ölmüş insanlar kategorilerini normal şekilde eklersen; ben de bu durumda şablonları eski haline getiririm. Daha sağlıklı olur. Aynısını bir de tartışma sayfasınd {{YİB}} kullanılmış maddeler için yapabilirsen, işte o zaman çılgın mı çılgın olur. Tabii iki işlemi arka arkaya yapacaksan ikinci işlemde bu maddelerin birçoğuna zaten bu kategori eklenmiş olacak. Onlara da "Varsa bir daha ekleme" demen gerekecek. Bu mümkündür diye sanmaktayım ama, doğru muyum?
Vito Genovese 20:59, 6 Şubat 2011 (UTC)
Budur :)
Vito Genovese 21:00, 6 Şubat 2011 (UTC)
Yaşayan insanlar kategorisi de var tabii (Yapılacak işler sayfasına yaptığın eklemeye binaen :)
Vito Genovese 21:05, 6 Şubat 2011 (UTC)
Her canlı bir gün ölümü tadacaktır, botum bekleyebilir :P Bu bitsin, yaşayanlara da vericem kırbacı. Khutuckmsj 21:10, 6 Şubat 2011 (UTC)
Hop, bey abi, n'oldu bizim kategoriler? :)
Bu arada Kategori:Almanya yerleşim yerleri taslakları üyelerinin style kısmına "clear: right;" kodunun yerleştirilmesi lazım (örnek - arka arkaya olunca yanıltmasın, float right'ın right'ı yüzünden böyle gözükmüş). Bilgi kutusu içeriği kopyalandığı için 1400 madde sola çekiyor.
Vito Genovese 08:15, 8 Şubat 2011 (UTC)
Dalıyorum tekrar ustam. Bot Linux'da çalışıyor, Battlefield Vietnam ise Windows'da. İkisi arasında seçim yapmam gerektiğinde kendisi dandik ama soundtrack'i süper olan Vietnam Savaşı'nı seçmem mantıklı gibin.
Almanya'nın mezraları konusunda az daha açıklamaya ihtiyacım var. "{| cellpadding="2" style="float: right;" yazılarının hepsini "{| cellpadding="2" style="float: right; clear: right;" yapsam olur mu? Yoksa köşeli parantezler içini komple yenileyeyim mi? Bota "Tüm hebele'leri hübele yap" şeklinde bir komut vermem lazım, sabit kısımları açıkça yazarsan hallederim. Khutuckmsj 21:25, 8 Şubat 2011 (UTC)
Yoğunluk falan fistan feşmekan, geç cevap yazıyorum, kusura kalmayasın.
Yerine koyulacak kod için "{| cellpadding="2" style="float: right;" değil de, "{| cellpadding="2" style="float: right; width: 307px;" yerine "{| cellpadding="2" style="float: right; clear: right; width: 307px;" yaparsak, benim arada clear:right; attırdığım üç beş maddede fazladan işlem yapmaktan kurtarabiliriz botu.
Ama aslına bakarsan bizim bu maddelere o şablonu yeniden kazandırmamız lazım. Nihat bu maddeleri açarken şablonu subst koduyla kopyalamış maddeye, şimdi ne değiştirmek istesek, zibilyon tane maddeyi tek tek düzeltmek gerekiyor. Piton ağabey bu işten anlıyor mu bilmiyorum, AWB yapıyordu dayayınca kuralları. Kuralları verince maddeyi doğrudan şablonlu hale getirebilir mi bot? Yani bu style'ları falan alacak, oraya falanca bilgi kutusu diye standart şablon kodunu koyacak. Yapabilir dersen, detayları konuşuruz.
Ölmüş ile Yaşayan daha önemli ama esasen. O noktada "Şu kadarı bitti" diyebileceğin bir durum var mı? Ona göre, düzenleyeyim, edeyim.
Sevgiler
Vito Genovese 13:49, 9 Şubat 2011 (UTC)
Usta çok ters bir haftadayım, yine de "ölenle ölünmez" işinin %50'si falan bitti galiba. Piton efendi de AWB'nin yaptığı her şeyi daha da iyi yapıyor, sadece komutları sahibine fazla sadık dobermana verir gibi çok dikkatli vermek lazım. "Isır olum" dedim mi Viki'yi duman eder :P Kuralları verince maddeye şablon ekleyebilirim ama kuralları vermeyi bilmiyorum, zaten sadece 3-5 komutun anlamını çözebildim, o bile yetiyor bana. Bir ayda 120 bin değişiklik yapacak kapasitesi var pitonun, 2010 ağustosta yaptı da :D Alamanya şeysini not alıyorum, bir kısmını yaptım, gerisini de halledeceğim. Şöyle 1-1.5 hafta vakit lazım sadece. Khutuckmsj 20:00, 9 Şubat 2011 (UTC)
  • Vito şu sistemden vazgeçsek daha iyi değil mi? Yoksa hiçbirşey yapamıyoruz kontrol falan yani. O listedekilerin hepsini normal kontrol edilmişe çevirsek ve tüm inceleyici yetkilerini geri alsak daha iyi olmaz mı? Gerekirse ilerde tartışılır o uygulamaya geçilir.--Reality 20:56, 6 Şubat 2011 (UTC)
  • Haa tamam tamam onlar kayıtmış sadece. Bi de [1], [2], [3], [4]'a da editör yetkisi verebilir misin? İş yükü azalsın yani.--Reality 21:08, 6 Şubat 2011 (UTC)

Burada örnekse buradaki gibi yukarıdaki kulakçıklar ve menü seçenekleri yok; bu yüzden buraya girildiğinde yukarıdaki maddeleri gezmeye devam edemiyoruz. --Stultiwikiamesaj 00:28, 7 Şubat 2011 (UTC)

Peki portallara dokunmayalım mı onları da aşağıya alayım mı? Bir de sadece kaynaklarını görebildiğim bölümler var, onlar size kalmış.. =) --Stultiwikiamesaj 00:48, 7 Şubat 2011 (UTC) Ya da projeler bölümü? --Stultiwikiamesaj 00:54, 7 Şubat 2011 (UTC)

Önemli değil, kusura bakmayın, yordum gereksiz yere. En iyisi daha fazla bulaşmayayım ben. Zaman içinde uygun görülen değişiklikler güzellemeler biçimlemeler yapılır herhalde. İyi geceler, iyi çalışmalar.. --Stultiwikiamesaj 01:00, 7 Şubat 2011 (UTC)

Dilerseniz yardımcı olmaya çalışırım, etetik görünüm ve kullanılabilirliğe, ikisinin optimize edilmesine ve ikisinin de azami düzeyde kullanılmasına takıntılıyım ben zaten. =) --Stultiwikiamesaj 01:04, 7 Şubat 2011 (UTC)

Peki, zaman içinde... Teşekkürler yeniden. --Stultiwikiamesaj 01:13, 7 Şubat 2011 (UTC)

  • hımm, Hedda Gabler (eski) olabilir. --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 01:07, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • tamam değil, dur. ben böyle kaldım. geçmişi olmayan kişi gibi. tepede (kullanıcı paneli kısmında) Aşkım da değişebilir gerçeklerim de yazıyor, oturum kapatıp açtım ve H Gabler hesabım geldi. peki tepede olan kişiye ne olacak? Onu da benimle birleştirdin mi? Ehehe karıştı her şey. Şimdi her iki heap ile giriş yapabiliyorum. El koyma böyle bir şey mi oluyor? --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 01:36, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • hımm, jeton yeni düştü. teşekkür eder ve iyi geceler/sabahlar dilerim efem. --Hedda Gabler 01:45, 7 Şubat 2011 (UTC)

Yeni kullanıcının selamlanmasında hangisini yapmak daha doğru ve daha iyi? --Cekli829 09:30, 7 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Cekli829,

Şablon içeriğini kopyalamamızın nedeni şudur.

Sevgiler ve kahyalık seçimlerinde başarılar.

Vito Genovese 09:59, 7 Şubat 2011 (UTC)

Teşekkürler! Ama malesef, kahyalık seçimlerinde başarı şu anda çok uzak:))))) --Cekli829 10:06, 7 Şubat 2011 (UTC)

Ama Sizlerin yardımı başarıyı yaklaştıra bilir. --Cekli829 10:16, 7 Şubat 2011 (UTC)

Olsun :) O da olur bir gün, ha o görev, ha bu görev, bir şekilde projeyi ileriye götürecek bir işin ucundan tutsak yine yeter.

Bu arada hoş geldin şablonlarını {{yk:hoş geldin}} şeklinde kullanabilirsen, bu dediğim kopyala işlemini halletmiş oluyoruz. Şablonun kendi içerisinde imza da var, ekstradan imza eklemeye de gerek kalmıyor. Hatta Monobook mu Vector mü kullandığını söylersen, hemen sana bir JavaScript betiği ekleyeyim. Tarayıcı ön belleğini boşaltırsan (IE için CTRL + F5, Firefox için CTRL + SHIFT + R) aktifleşir, rahat eklersin şablonu. Sol tablonun en altında listelenir hale geliyor çünkü.

Vito Genovese 10:16, 7 Şubat 2011 (UTC)

Teşekkürler! Çok iyi! --Cekli829 10:18, 7 Şubat 2011 (UTC)

Sayfa taşıma[kaynağı değiştir]

Öncelikle uyarı ve hatırlatmanız için teşekkür ederim.

Ben de köy çeşmesindeki ilgili bölüme geldim, konu ekle sekmesine tıkladım, bildirimi yazdım ve konuyu göndermeden önce kendi kendime düşündüm "ben neden yapmayayım?" ve göndermekten vazgeçtim. Geçmişi ve katkıda bulunanlar kısmını anlık bir dalgınlıkla unutmuşum. Konuyu açmaktan vazgeçerek pencereyi kapatarak işlemlere başladım.

Konuyu takip etmeniz ve uyarınız beni memnun etti. Bu deneyimden sonra unutmam heralde :) n a z i f i l b e k 10:40, 7 Şubat 2011 (UTC)

  • Vito aklıma birşey geldi. Editör yetkisine sahip olan herkeze aynı zamanda da devriye yetkisi verilse iyi olmaz mı? Hem böylece yeni madde kontrolleri de daha etkin yürür. Ne dersin?--Reality 16:11, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Harbiden devriyelik sona ermiş. Denedim az önce de. şurda yazmasının bir önemi yok di mi o zaman? 55 kişide varmış hala devriye yetkisi.--Reality 16:20, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Tamamdır zamanla olur acelesi yok. Bi de [5] [6], [7], [8], [9] iş yükü azalsın biraz daha. Bugün yüz editöre tamamlarız artık:)--Reality 16:36, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Tamamdır hallederim zaten birkaç güne hepsi isteyecektir bu yetkiyi. Bu arada birincisi Azerice Vikipedi'de hizmetli yani sorun çıkmaz. (Belki de bürokrattır.) Neyse kolay gelsin:)--Reality 16:45, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Konuyla ilgili şuraya bakabilirsin. Teşekkürler. --yabancım 19:15, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Başka bir sorun gözüme çarpmadı. Çarparsa geleceğim adresler belli :) --yabancım 22:02, 7 Şubat 2011 (UTC)

Yaşayan ölüler[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer,

Bu bilgi kutusu kullanılan maddelerin kategorizasyonu için şablonlarda oynama yaparak yaptım bu işi esasen. Ölüm tarihi için kullanılan parametre kullanılıyorsa, o zaman Ölmüş'e, kullanılmamışsa da Yaşayan'a ekliyor.

Belirli şablonlarda sorun yaşanmış olabilir ya da ölen kişilern ölüm tarihi girilmemiş olabilir; bu iki durumda bu dediğin zombilerin karşımıza dikilmesine neden oluyor. Khutuck botla bir şeyler yapacaktı buna ihtiyaç duymamamız için. Konuşayım onunla gördüğümde.

Ölüm tarihi kullanılmasına rağmen Yaşayan'a giren varsa bana bir seslen olmazsa. İki farklı ölüm tarihi parametresi olduğu için Oyuncu bilgi kutusunda problem çıkmış mesela (halledilmiş sonradan).

Sevgiler

Vito Genovese 19:39, 7 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, evet ölüm tarihi girince yaşayandan ölmüşe geçiyor. Bir aksaklık görürsem seslenirim:) Kolay gelsin...Vikiçizer 19:43, 7 Şubat 2011 (UTC)

Editörlük yetkisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese. Editörlük yetkisini bana verebilir misiniz? Teşekkürler! --Cekli829 13:02, 8 Şubat 2011 (UTC)

MErhabalar Vito,öncelikle kolaylıklar dilerim.Yeni Maddeler devriyesi isteğinde bulunacaktım yardımcı olabilirmisin acaba?Şimdiden teşekürler.--Kamuran Ötükenli 10:45, 9 Şubat 2011 (UTC)


  • Vito senden bir şey rica etcem. Vikipedi:Sayfa koruma talepleri ve Vikipedi:Köy çeşmesi (istekler)'deki taleplerimi değerlendirir misin? Aylardır bakan olmadığı için epey birikmiş olabilir. Hizmetlilerin beni pek tınladığı yok da zaten. Sırf şu işleri halletmek için hizmetliliğe aday olup sonra istifa etsem mi geri diye düşünüyorum:) Kolay gelsin.--Reality 10:55, 9 Şubat 2011 (UTC)
  • Gerçi sade benim değil hiçbir kullanıcının talepleri kontrol edilmemiş.--Reality 10:56, 9 Şubat 2011 (UTC)

Editörlük ve Devriyelik[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese köy çeşmesindeki ilginize yazınızı okudum ve ricam Editörlük ve Devriyelik yetkisi istiyorum. -- Son kahraman ileti 12:55, 9 Şubat 2011 (UTC)


Sevgili Son Kahraman,

Vito'ya attığın mesajı gördüm, seni editör olarak atadım, sevgiler... --e.c. 13:00, 9 Şubat 2011 (UTC)

Teşekkürler -- Son kahraman ileti 13:03, 9 Şubat 2011 (UTC)
Orta Doğu ve Balkanların en süper elması halletmiş sanırım. Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasında biraz bilgi bulabilirsin konuyla ilgili.
Sevgiler
Vito Genovese 13:23, 9 Şubat 2011 (UTC)
Evet Aynen dediğiniz gibi oldu. -- Son kahraman ileti 13:27, 9 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Cekli829,

Yoğunluğum yüzünden ben göremeden Eldar halletmiş sağ olsun.

Bu arada kullanıcı sayfa tasarımında Azerbaycan bayrağı "mesaj" bağlantısının üzerini kaplıyor ve oradan mesaj sayfana ulaşmak mümkün olmuyor. Bayrağın boyutunu buna göre ayarlaman mümkün olabilir mi acaba?

Sevgiler

Vito Genovese 13:15, 9 Şubat 2011 (UTC)

Değişikliği gördüm. Hallolmuş gözüküyor. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler
Vito Genovese 13:55, 9 Şubat 2011 (UTC)
2 gün önce kullanıcı sayfam çox iyi idi. Nedem şimdi böyle, anlayamadım ya... --Cekli829 14:06, 9 Şubat 2011 (UTC)

Merhabalar Vito.Çok yoğun olduğunu biliyorum ancak sana bir şey danışmak istiyorum.Mevlana Celaleddin Rumi konusunda etnik köken tartışmasının yapılması ve konu başlığında nerdeyse tüm dillerde etnik kimliği belirtilmesi ve sürekli buna vurgu yapılması çok raharsız edici bir durum.Tüm insanlığı kucaklayan bir felsefeye sahip bir kişinin böyle tanımlamalara ve tartışmalara konu olması hem ona hem de felsefesine büyük saygısızlık diye düşünüyorum. Mümkünse etnik kimliğine vurgu yapmadan onun insanlığa örnek olan kişiliğini ve mirasını anlatmalı hakkındaki madde.Bu konuda yardımını ve tavsiyelerini bekliyorum.Kolay gelsin iyi çalışmalar.--Kamuran Ötükenli 11:02, 10 Şubat 2011 (UTC)

  • Teşekkür ederim Vito.Vikipedinin veya tarafsız bilginin ne demek olduğunu kavramış ve bunu uygulayan kişinin hali başka işte.Keşke ingilizce vikideki hizmetli veya bürokratlarda senin gibi olsa.Ben böyle maddeleri gördükçe onların samimiyetine olan güvenim sıfıra yakınlaşıyor.Cevabın ve önerin için teşekkür ederim.--Kamuran Ötükenli 10:50, 11 Şubat 2011 (UTC)
  • selam vito, buralardaysan bi' ara yaptığın fakat beta sürüm ile artık gözükmeyen {{Link KM}} şablonu betada da gözükebilmek için seni bekler :) bi' el atıversen. --Hedda Gabler 14:48, 10 Şubat 2011 (UTC)

Sürüm Kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Şu maddeye bir bakar mısın. 2.8.2010 tarihli, üstelik bot değişikliği, nasıl "bekleyen değişiklik" oluyor, anlayamadık :) Üstelik bana sadece "revizyonu kabul etme" seçeneği tanıyor. --Makedon 18:00, 10 Şubat 2011 (UTC)

Önce red ediyoruz, hemen sonra kabul ediyoruz, düzeliyor. Tamam, bu benim için yeterli :)) --Makedon 18:13, 10 Şubat 2011 (UTC)

Ufak ufak devam[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba Merube,

Yetkin'le teatide bulunurken çıktı aslında bu ölmüş/yaşayan fikri. Biliyorsun, YİB şablonunun konulduğu tartışma sayfalarını takip edebileceğimiz bir sistemimiz vardı ama asıl önemli olan maddeler gözden kaçıyordu. Bunu botla halletmek biraz daha sıkıntılı olabildiği için pratiklik adına böyle bir yola gidiverdim. Bahsettiğin şablondaki kullanıma ise belgeleme sayfasında şablonun kullanılması neden oluyor. İşlem yaptığım diğer sayfalarda şablon içeriğini şablonu kullanmadan gösterme yoluna gitmişler, burada onu yapmayınca da böyle bir şey çıkmış ortaya. Yani normalde şablonlar girmiyordu o kategoriye, zira includeonly etiketi içerisinde yer alıyor bu eklemem.

Elbette bir bot YİB şablonu kullanılan yerlere bu kategoriyi eklese oldukça güzel bir sonuç elde edebiliriz ama sanıyorum ki Ölmüş İnsanlar açısından bu hareket bir yarar sağlamaz. Aslında bot şu an çalışsa ve şu an şablon yoluyla bu kategoriye girmiş sayfalara kategoriyi bir de olağan yoldan eklese, işte o zaman çok sağlıklı bir sonuç elde edebiliriz. Aradaki çer çöp de temizlenir elbet.

Diğer İngilizce kategoriyi ise 82 halletmiş sağolsun. Ben bir Khutuck'e mesaj atayım da şu bot işini konuşayım.

Sevgiler

Vito Genovese 20:25, 6 Şubat 2011 (UTC)

İyi ki çıkmış ortaya o zaman:) Bilhassa yaşayan insanlar için ciddi bir gereksinim vardı. Yalnız ölmüş insanlara o kadar gerek var mı ki? Sonuçta şu tarihte ölenler dendiğinde üst kategori olarak Kategori:Ölüm yıllarına göre kişilere ekliyor ya, acaba bu kategori altındaki tüm kategorilerdeki maddeleri kontrol edebilmek mümkün olabilir miydi? Şimdi farkettim de ölüm yıllarına göre kişiler kategorisinde ölmüş insanlar kategorisi yokmuş :). Sonuç olarak toparlarsam, ölmüş insanlar kategorisini ayrıca maddelere eklemek ne kadar gereklidir?--Merube 89msj 19:31, 10 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Merube,

Ölmüş'e gerek var mı? Aslında yok, evet. İngilizce Vikipedi'den olağan araklamalarımı yaparken, baktım Edi'yle Büdü gibi bu Living'le Dead; eh dedim, olmuşken bu da olsun. Ekstra bir yük olmayacak zaten, olsa zaten iş yüküne ek bindirmeye yanaşmam. Bot ölmüş kategorilerini olağan kategori ekler biçimde serpiştirdi maddelere ama bitirmedi sanırım. Khutuck "İşlem tamam" deyince şablonları eski hallerine getirip aradaki hataları ayıklamaya başlayabiliriz.

Diğer ölmüş kategorisini tüm alt dallarıyla kategori etmek için, hepsinin ilgili değişiklikler bağlantılarına tek tek bakmak lazım, ki o da akıl işi olmaz. MediaWiki:Recentchangestext'e eklenebilir bir şey lazım. Kaldı ki, ölenler için oraya bir ekleme yapmanın da gereği yok, bize Yaşayan İnsanlar'ın kontrolü lazım sadece. Sıkıntı oradan doğuyor. Bakalım, şu iş bitince bir şeye benzeyecek umuyorum ki. Şu anda da fena bir kontrol sağlamış sayılmayız gerçi.

Vito Genovese 12:38, 11 Şubat 2011 (UTC)

Aslında esas maksadım 1990 yılında ölmüş insanlar kategorilerinin sonunda ölmüş insanlar kategorisine bağlandığından kategori kalabalığı yapmasının önüne geçmekti. Yoksa, olsa da olabilir tabi :). Sonuç olarak nihayete bağlarsam :), yaşayanların kategorilerini maddeye taşımak fevkalade oldu ellerinize sağlık Khutuck, Khutuck'un botu ve senin. Sevgiler--Merube 89msj 17:58, 12 Şubat 2011 (UTC)

Teşekkür ederim ama sanırım sayfaların en başında bazı anlamsız bağlantılar belirmeye başladı, ona ne yapsak acaba? --Stultiwikiabana yaz 12:48, 11 Şubat 2011 (UTC)

Düzelmiş olması lazım.

Vito Genovese 12:54, 11 Şubat 2011 (UTC)

Harika!!! --Stultiwikiabana yaz 12:56, 11 Şubat 2011 (UTC)

  • efenim şimcik ben, şey kem küm.. ama eski sürümde çalışıyor meret. ama sen bulursun bence bir çözümünü (yüreklendirme çalışmaları), ki sana çok güveniyorum (yüreklendirme çalışmaları v2), yoksa sana "duruma el at" demezdim (v3). buraya bir gülücük koyasım var, dur bulcam hangi şablondu işte bu! viki'yi uçurmadığın sürece bi' sorun yok, kodlar senin. [demir demirkan'dan "dünya benim" gelsin senin için] --Hedda Gabler 12:55, 11 Şubat 2011 (UTC)

Güncellenen şablon etkisi[kaynağı değiştir]

Göz, belli bir alana bakıyor, belli birşeyler arıyor. Söylediğin iyi oldu. Zihnim, iyi bir dayağı hak etti :) --Makedon 13:07, 11 Şubat 2011 (UTC)

Tüh, benim değişiklik mi sebep oldu bunlara, af diliyorum. (= --Stultiwikiabana yaz 13:14, 11 Şubat 2011 (UTC)

Kullanıcı tercihlerinde ingilizce ibare[kaynağı değiştir]

Sizi biraz daha yorayım affınıza sığınarak, kimlere sığınacağımı bilemedim. 'Tercihlerim' kısmının 'Sayfa yazma alanı' bölümünün en altında aşağıdaki gibi bir İngilizce ibare var, bunun değiştirilmesi uygun olmaz mı? Lab özellikleri Enable preview dialog

--Stultiwikiabana yaz 13:30, 11 Şubat 2011 (UTC)

Ayrıca 'Tercihler' bölümünde de hem 'şifreyi değiştir' yazıyor, hem de 'parolayı hatırla' yazıyor. Bir de her şey e-posta e-posta diye giderken şimdi hatırlayamadığım bir kısımda email yazıyor. Dilerseniz bununla ilgili de bir ara bir şeyler yapın. --Stultiwikiabana yaz 21:25, 11 Şubat 2011 (UTC)

Bin türlü yere yazmayayım diye bunu da buraya yazayım. Özel sayfalar tekrar gözden geçirilmeli galiba; bazıları güncelleme bekliyor. --Stultiwikiabana yaz 21:32, 11 Şubat 2011 (UTC)

Özel:BağlantısızSayfalar gibi.. --Stultiwikiabana yaz 18:39, 12 Şubat 2011 (UTC)

Burada da mesela Boluspor resmi kullanılmış, ama kullanılmıyor gibi görünüyor? Daha doğrusu iki tane varmış; birini silelim değil mi? --Stultiwikiabana yaz 21:56, 12 Şubat 2011 (UTC)

Bir de şunu oluşturdum, uygun mudur ki acaba? Pardon varmış böyle bir şey. --Stultiwikiabana yaz 22:21, 12 Şubat 2011 (UTC)

Okidoki, unutmam. =D --Stultiwikiabana yaz 23:14, 12 Şubat 2011 (UTC)

Gizli interwiki yazıları[kaynağı değiştir]

Merhaba Cekli829,
Editörlük fonksiyonları için sıradan yıllardan gitmek yapılması gereken bir şeydi, ellerin dert görmesin. Ben ilk iki yüz yılı yaptım mesela ama vakitsizlikten devamını getiremedim.
Şeyi söyleyecektim sadece: Gizli interwiki yazısı var ya? Bu yazı, bazı botlar için yazılan kurallarda kullanılıyor ve intervikileri bu yazının altına koyma talimatı veriyor bot yazarları. O yüzden (aksi dünyanın sonu olmasa da) o yazıların orada kalması yararlı olabilir.
Sevgiler
Vito Genovese 13:02, 11 Şubat 2011 (UTC)
Şu anda tr.viki-de çok da başarılı deyilim. Ama yakın zamanlarda çok büyük iyi şeyler yapmak istiyorum. Biz az.viki-de gizli interwiki yazısını saklamıyoruz. O üzden burada da siliyorum. Ama Sizi kırmamakdan dolayı, baş üstüne! Bundan sonra gizli interwiki yazılarının hepisini saklarım. --Cekli829 14:22, 11 Şubat 2011 (UTC)

Selamlar Vito, Şablon:Asker bilgi kutusuna yaptığın değişiklik beklenmedik bazı sorunlara yol açıyor. Şablonun kullanıcıları {{{ölüm_tarihi}}} değişkenini doldurmadıkları takdirde şablon otomatik olarak o kişiyi Kategori:Yaşayan insanlara dahil ediyor. Oysa kullanıcılar {{{yaşadı}}} değişkenini doldurarak bu bilgiyi sağladıkları düşüncesinde olabiliyorlar. Bu yüzden bir sürü ölmüş insan otomatik olarak Kategori:Yaşayan insanlara dahil edilmiş. Acaba şablonu yeniden kodlayarak {{{ölüm_tarihi}}} verildiği takdirde maddenin Kategori:Ölmüş insanlara dahil edilmesini ama verilmediği takdirde Kategori:Yaşayan insanlara otomatik olarak dahil edilmemesini düşünür müydün? Ya da bu sorunu çözecek başka bir düşüncen var mı? Kolay gelsin. ---Vikiyazar 15:03, 11 Şubat 2011 (UTC)

Hmmm, yukarıda bu konuyu başkalarıyla konuştuğunu şimdi farkettim. Ama bu konu sorun olmaya devam edecek gibi görünüyor. Ben ölüm_tarihi değişkeninin boş bırakılmasının o kişinin yaşamakta olduğunu varsaymak için yetersiz olduğunu düşünüyorum. Belki de ölüm tarihi bilinmiyordur. Belki de kullanıcı şablonu iyi anlamamıştır. Acaba yaşıyor=yes gibi bir değişken mi eklemeli? Ve ancak o değişken bilinçli bir şekilde kullanıldığı zaman mı madde bu yaşayan insanlar kategorisine eklenmeli? Açıkçası bilmiyorum. Ama bu kullanımı değiştirmediğimiz takdirde birçok ölmüş kişinin yaşayan kişiler kategorisinde kalacağından endişeliyim. Düşüncelerini bekliyorum. Selamlar. ---Vikiyazar 15:24, 11 Şubat 2011 (UTC)

  • Selam Vito. İşin yoksa şunu siler misin? Bu sıralar pek kullanıcı sayfası kullanasım gelmiyor. Kolay gelsin.)--Reality 16:16, 11 Şubat 2011 (UTC)
  • Selamlar. Kaynakça yazıları eskiden küçük puntolarla yazılıydı, şimdi büyümüş. Düzeltebilir misin?Rapsar 09:17, 15 Şubat 2011 (UTC)
Teşekkürler.--Rapsar 12:29, 15 Şubat 2011 (UTC)


Devriyelik yetkisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese. Devriyelik yetkisini de bana verebilir misiniz? Teşekkürler! --Cekli829 12:33, 15 Şubat 2011 (UTC)

İşlem tamamdır Cekli,

Sevgiler

Vito Genovese 12:48, 15 Şubat 2011 (UTC)

Çok-çok teşekkürler! --Cekli829 12:51, 15 Şubat 2011 (UTC)

Dear Vitocan, değiştir butonuna basınca sol sütünda yer alan şablon kısa yolları çıkmıyor bu vector arayüzünde. İşin aslı ne? --Eldarion 13:48, 15 Şubat 2011 (UTC)
Vector.js sayfamı siliyorum o zaman. Bide öyle deneyelim. --Eldarion 13:54, 15 Şubat 2011 (UTC)

File:Mukhtar_Pasha.jpg[kaynağı değiştir]

Selam Vito, senden Commons'a çok eskiden yüklediğim bir dosya hakkında yardım istiyorum. Bu dosya'daki resim yanlış bir kimseye aitti. Ben 1,5 yıl önce doğrusunu yükledim ama nedense Türkçe Vikipedi'deki 93 Harbi maddesinde dosyanın eski sürümündeki resim görüntülenmeye devam ediyor. Commons'un Administrator'larından yardım istedim. Maddenin eski sürümünü sildiler.(Bkz:Commons:Commons:Administrators'_noticeboard#File:Mukhtar_Pasha.jpg) Maddeyi purge etmemi önerdiler. İki değişik purge yöntemini denedim. Hala dosyanın eski sürümü görüntüleniyor. Belki biraz acele ediyorum. Belki de biraz beklesem kendiliğinden düzelecek ama 1,5 yıldır bu sorun çözülemediği için biraz sabırsızım. Elin değerse bir bakabilir misin? Çok sağol. ---Vikiyazar 18:08, 15 Şubat 2011 (UTC)

  • Baktığın için çok sağol. İşin ilginç tarafı Ahmet Muhtar Paşa maddesine de aynı fotoğrafı koydum. Orada dosyanın yeni sürümü görüntüleniyor. 93 Harbi'nde ise eski sürümü. Ahmet Muhtar Paşa maddesine fotoğrafı daha sonradan eklemiştim. Fotoğraf 93 Harbi maddesinde çok daha uzun zamandır duruyor. Belki de onun etkisi var. "Tüm Vikilerde istisnasız eski foto görüntüleniyor" demişsin. Ben ise buradan baktığımda bazı Vikilerde yeni fotoyu, bazılarında eski fotoyu görüyorum. Neyse biraz bekleyeceğim. Çok sağol. ---Vikiyazar 19:18, 15 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Vikiyazar,

Konuştuğumuz günden beri, yani 10 gündür şu resmin kullanıldığı tüm vikileri her gün dolaşıyor, tek tek kontrol ediyorum maddeleri. Bir noktadan sonra illallah geldi artık, eski sürümün kullanıldığı tüm vikileri dolaştım. Resmin kullanıldığı yerlerdeki boyut parametresini 75px iken 76px yapsan bile yeni sürüme geçiyor. Ama sonra tekrar 75px haline getirirsen tekrar eski sürüm geliyor. Süper saçma bir problem yani söz konusu olan.

Neyse, tüm vikileri dolaştım ve her yerde yeni sürümün görüntülenmesi için gerekli düzenlemeleri yaptım. Ancak bu elbette temeldeki problemi çözmedi. Tek bir viki bıraktım eski sürümün olduğu, o da Makedonca. Gerçi biraz da zorunluluktan bıraktım, zira orada şablonla eklemişler dosyayı ve parametre kullanma imkanını elimden almışlar böylelikle. Bu maddeyi ara ara kontrol edelim ve bakalım yeni sürüm buraya ne zaman etki edecek. Ondan sonra ben 75px'lerini 76px ya da 200px'lerini 201px yaptığım diğer dillerdeki maddeleri dolaşır ve değişikliğimi geri almamın eski sürümü çağırıp çağırmayacağını kontrol ederim.

Bir şey daha öğrenmiş olduk bu yaşımızda :)

Sevgiler

Vito Genovese 12:05, 25 Şubat 2011 (UTC)

  • Çok uğraştın, Vito. Sağol. Büyük ihtimal, Viki yazılımdaki bir yazılım hatasına denk gelmiş durumdayız. Bulguların benim gözlemlerimle de tümüyle uyuşuyor. Nitekim 93 Harbi maddesinin eski sürümünde bu resim daha değişik boyuttaydı. O zaman resmin yeni sürümü görüntülenmekteydi. 93 Harbi maddesi yeniden yazılıp resmin boyutları değiştirilince birden resmin eski sürümüne geri dönüldü. Galiba boyutlar 5'e kalansız bölünebildiği takdirde eski sürüm, kalanlı bölünürse yeni sürüm görüntüleniyor. Ama neden? Bunun hiç bir mantıksal açıklaması yok. Demek ki silinen eski sürümler de hiçbir zaman tamamen silinmiyorlar. Ya da bir takım cache'lerden dolayı uzun zaman ortadan kaybolmuyorlar. Bakalım zaman ne gösterecek? Teşekkürler. Selamlar ve sevgiler. ---Vikiyazar 14:54, 25 Şubat 2011 (UTC)
biri hazıfama bi' şey mi dedi? Hıı?
  • önünde şapka çıkarıyorum Vito an itibariyle! --Hedda Gabler 18:29, 15 Şubat 2011 (UTC)
  • tamam hatırlatırım da ana sahifenin en altındaki meta kutudaki
Kategoriler
Kardeş projeler
Türk dilleri
Diğer Vikipediler

kısmında bozulma meydana gelmiş. ya da biri bu tasarımı sevdiği için o kısmı yenilemiş :) --Hedda Gabler 18:37, 15 Şubat 2011 (UTC)

  • bi' de bu şablonun olduğu yerlerin altında yeşil bir çizgi oluşuyor, yeşil maneviyattır bilmem artık. --Hedda Gabler 18:53, 15 Şubat 2011 (UTC)
  • ellerine sağlık. --Hedda Gabler 19:32, 15 Şubat 2011 (UTC)

Vito Genovese merhabalar. Sanırım Common.css sayfasında anasayfa ile ilgili değişiklik yaptın. Değişiklik sonucu monobook temesında anasayfa üstünde bir boşluk oluştu. Bu vektor temasında başından beri varolan bir boşluk zaten. Vikipedi:Anasayfa yeni başlık şablonunda <br /> kodu bile kullanılmış. diğer vikilerde bizim anasayfadaki gibi bir boşluğa rastlamadım hiç. Eğer bir amacı yoksa bu boşluğu kaldırabilir misin? --Szoszvmesaj 20:53, 15 Şubat 2011 (UTC)

Sayfa değiştirme[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Çok fazla sorun çıkarıyorum, biliyorum; ancak bir şey daha rica edecektim :) Ben şu an Vikipedi'nin eski temasını kullanıyorum. Sayfa değiştirme menüsü ise, yeni temaya göre düzenlenmiş. Zaten böyle bir menü istesem yeni temayı kullanırdım :) Eski haline getirebilir misin? Teşekkürler...Rapsar 08:38, 16 Şubat 2011 (UTC)
:D Sayfaların en üstündeki değiştir butonuna tıkladığımızda karşımıza çıkan, şu anda yazdığım bölge :)--Rapsar 09:40, 16 Şubat 2011 (UTC)
Evet.--Rapsar 09:43, 16 Şubat 2011 (UTC)
Teşekkürler, oldu :D--Rapsar 09:47, 16 Şubat 2011 (UTC)

Google'da silinmeye aday sayfalar görüntüsü hk.[kaynağı değiştir]

Silinmiş sanki? Ben yanlış görmüyorum, değil mi?
Vito Genovese 15:20, 16 Şubat 2011 (UTC)
  • Evet. Ben de silinmiş görüyorum. Bir ay kadar zaman aldı ama nihayetinde sayenizde gerçekleşti. Ellerinize sağlık. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. M. Yalçın Yalhı ileti 16:32, 16 Şubat 2011 (UTC)

Kullanıcı:78.176.124.60[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcını engelleye bilirmisiniz. Vikide çok kötü işler yapıyor. --Cekli829 14:10, 17 Şubat 2011 (UTC)

İşlem tamamdır Cekli,

Sevgiler

Vito Genovese 14:11, 17 Şubat 2011 (UTC)

Teşekkürler! --Cekli829 14:12, 17 Şubat 2011 (UTC)

Ağaya serbest[kaynağı değiştir]

Merhaba Kmoksy,

Serbest bölge ile ilgili bir konuda rahatsız ediyorum.

Serbest bölge sayfasında uygulanan işleyişi yeni inceleme imkanım oldu ve telif hakları açısından sorunlu bir uygulama olduğunu gördüm üzülerek. Yani maddeleri hazırlayan kullanıcı Kmoksy iken, o içeriği asıl yerlerine kopyalayarak maddeyi oluşturan kullanıcıların başka isimler olması, kullandığımız telif hakları lisanslarına aykırılık yaratan durumlar. Bu nedenle serbest bölgenin geçmişinde o madde ile uğraşılan değişiklikleri maddelere taşımamız ve geçmişleri korumamız gerekiyor.

Sana ait olan bir sayfayı habersiz, damdan düşer gibi girişip bu geçmiş birleştirme işlemini uygulamak yerine önce bir bilgi vereyim istedim. Bir sıkıntı yoksa, geçmişlere ilişkin bu işlemi gerçekleştireceğim.

Sevgiler

Vito Genovese 21:19, 17 Şubat 2011 (UTC)

Benim "telif" konusunda herhangi bir kaygım yok. Şu isim ya da bu isim maddeyi yazmış, açmış, benim için fark etmez. İlke gereği doğrudan "yeni madde" açmıyorum. Siz nasıl uygun görüyorsunuz öyle yapın. Kendi kullanıcı sayfamda alt sayfa olarak yer alsa da, adı üstünde "serbest bölge"; burada yapılacak herhangi bir değişiklikten rahatsızlık duymam. --Kmoksy 21:27, 17 Şubat 2011 (UTC)
Anlıyorum. O zaman diğer arkadaşlar madde hazır olduğunda sayfayı taşıyarak geçmişi korurlarsa çözüm olacaktır. Ben birazdan birleştirme işlemini hallederim.
Sevgiler
Vito Genovese 21:28, 17 Şubat 2011 (UTC)
İşlem tamamdır.
Sevgiler
Vito Genovese 22:37, 17 Şubat 2011 (UTC)
Ortalığın tozunu attırdınız. Tertemiz oldu :-)--Kmoksy 22:40, 17 Şubat 2011 (UTC)

Kimse var mı? Kumul 00:17, 18 Şubat 2011 (UTC)

Olma mı?

Vito Genovese 00:25, 18 Şubat 2011 (UTC)

(: Biraz karışık şeyler isteyeceğim ama, umarım karıştırmam:

#Şablon:Albüm bilgi kutusu 2 => Şablon:Albüm bilgi kutusu yada:

Buradaki tüm sayfaların Şablon:Albüm bilgi kutusu şeklinde taşınması gerek,
sayfalar mevcutsa önce sayfa silinip (örneğin:Şablon:Albüm bilgi kutusu 2 sayfası)
sonra taşıma yapılıp (Şablon:Albüm bilgi kutusu 2 => Şablon:Albüm bilgi kutusu)
sonra geçmişlerinin birleştirilmesi gerek herbiri için. Biraz ortalık karışacak ama olmalı.. Olur değil mi? Kumul 00:32, 18 Şubat 2011 (UTC)

Doğru anlayayım da; hata olmasın.

Albüm bk 2'yi bk'nın yerine koyacaksın. bk 2'nin alt sayfalarını da bk olarak adlandırmak istiyorsun. bk 2'den bk'ya taşımak istediklerin eğer bk olarak mevcutsa, bk'lar silinsin ve geçmişler birleştirilsin istiyorsun. Doğru mudur?

Vito Genovese 00:36, 18 Şubat 2011 (UTC)

Evet aynen öyle. Daha sonra "albüm bk (eski)"'deki gereksiz içerikleri ve sayfaları şahsen bulup HS yapacağım. Eğer müsaitseniz bunu yapın değilseniz sonra yapın farkezmez. Kumul 00:39, 18 Şubat 2011 (UTC)

  • Şablon:Albüm bilgi kutusu 2/link => Şablon:Albüm bilgi kutusu/link'e gidecek Şablon:Albüm bilgi kutusu/bağlantı'ya değil. Kumul 00:50, 18 Şubat 2011 (UTC)
  • link'i "bağlantı" mı yapsak yoksa "link" mi? Kumul 01:05, 18 Şubat 2011 (UTC)
  • Kesinlikle hayır :) Kumul 01:07, 18 Şubat 2011 (UTC)


  • Evet, neredeyse 3 şablon birleştirmesi oldu, elinize sağlık ben şu anda bir hata göremedim, linki beklemek dışında. 5dk içinde silinir zaten sanırsam. Elinize sağlık tekrar ben yinede şimdi son rütuşları bitireceğim silinecek varsa zatan HS yapıyorum. Kolay gelsin. Kumul 01:12, 18 Şubat 2011 (UTC)

Eugenia uniflora[kaynağı değiştir]

Sayın Cenovalı, Komsky'e ulaşamadım.Galiba serbest bölgede değişiklik yapmışsınız.Şu açtığım ve açarken ingilizce wikipedia'dan yararlandığım, başlığın ve yazdığım konunun incelenebilme ve eğer aykırılıklar varsa düzeltilebilme imkanı var mıdır? Biraz acemi olduğumdan bir türlü şu resimleri ve belli başlıkları yerine oturtamıyorum,hatalar olabileceği kesin. Saygılarımla. (Gerçekler 13:30, 18 Şubat 2011 (UTC))

Anımsatma için teşekkürler. Dikkat etmeye çalışacağım. --Superyetkinileti 18:50, 18 Şubat 2011 (UTC)

Rica ederim, hepimizin öğrenecek bir şeyi vardır --Superyetkinileti 18:57, 18 Şubat 2011 (UTC)

Bot için potansiyel iş[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul,

Kabul edersen, bir iş var botluk. Şablon:Citrat, bir zamanlar (ki o zamanlar ben bile yoktum) Vikipedi'de moda olan şablon imzalardan biri. Dbl2010'un da vardı mesela, o kullanıldığı yerlerden temizleyip şablonu sildi sonradan, lakin Citrat'ın şablonu halen varlığını sürdürüyor.

Artık yönergelerimiz imzalarda şablon ve resim kullanılmasına izin vermediği için şu sayfaların dolaşılması ve subst ya da kopyala komutu ile şablon içeriğinin kopyalanması ve şablonun imza amaçlı kullanımdan çıkarılması lazım.

İlgilenebilirsen çok makbule geçer.

Sevgiler

Vito Genovese 22:34, 18 Şubat 2011 (UTC)

  • Tabi, listeye ekledim. Bunun gibi başka şeyler varsa liste ile bildirebilirsiniz. Kolay gelsin. Kumul 22:40, 18 Şubat 2011 (UTC)
Unutmadan, "Artık yönergelerimiz imzalarda şablon ve resim kullanılmasına izin vermediği için" dediğiniz üzere bu politikayı referans olarak gösterebileceğim bir sayfa mevcutmudur? Kumul 22:43, 18 Şubat 2011 (UTC)
  • Şablonu silip Kullanıcı:Citrat bağıntısını eklesek daha doğru olur sanırım şimdi aklıma geldi? Kumul 23:05, 18 Şubat 2011 (UTC)
  • Yani direkt sileyim mi? tartışmalarda imzasız bir kullanıcı yazmış oluyor ve mesajlar karışacak diğer türlü? Kumul 23:08, 18 Şubat 2011 (UTC)
  • :S bende bir terslik var diyordum ve iyiki durdurmuşum botu. Kusura bakmayın iyi okumamışım, geri almaları ben yapardım ne gerek vardı. Şimdi baştan yapıyorum. Kusura bakmayın. Kumul 23:16, 18 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba, Vito Genovese
Ben de editör olabiliyor muyum? KevinMc 11:41, 19 Şubat 2011 (UTC)

Rica ederim. Pek de önemli değil açıkcası. Bir başka kullanıcı fazladan değişikliklerimi onaylamak zorunda kalmasın diye istemiştim. KevinMc 12:07, 19 Şubat 2011 (UTC)
Anladım. Bu arada en.wiki'nin en sevmediğim yönlerinden biri şu mesajbildiri şablonu. Bu nedenle bana gelecekte atacağın mesajları benim mesaj sayfama da kopyalamanı rica ediyorum.
Sevgiler
Vito Genovese 12:19, 19 Şubat 2011 (UTC)
Anladım, çok pardon. :) KevinMc 12:24, 19 Şubat 2011 (UTC)
  • İşte bürokratlar bunun için var değil mi? Katkılarınızı uzun zamandır beğenerek izliyorum. Kolay gelsin KevinMc 12:50, 19 Şubat 2011 (UTC)
Mesela en son yapmış olduğunuz koruma değişikliği ayarları. Son 3-4, 4-5, ya da 2-3 aydır o şekildeydiler. Saygılar :) KevinMc 12:54, 19 Şubat 2011 (UTC)

Insert citation[kaynağı değiştir]

Selam Vito. Monobook sayfasında özet kısmına yazmış olduğun soruya cevaben: Insert citation halen çalışıyor, bir sorun yok. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 18:28, 19 Şubat 2011 (UTC)

Evet, değiştirme penceresinin (artık teknik adı neyse :) vector ile gelen yeni üst menüsünü kullanmıyorum, o yüzden çalışıyor. Aynen eskisi gibi. Eski yerinde, ikonların en sonunda görünüyor, şablonlarda bir sorun yok; ama yine eskisi gibi parametreler İngilizce. --82 ~145 ileti 18:34, 19 Şubat 2011 (UTC)
Şablonun stabil olması ne demek bilmiyorum :) Ama işte kaynak.js'nin eklediği bir kaynak:

<ref name="fdfd">{{cite web|url=http://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa|title=dfdf|last=fd|first=fdff|coauthors=df|date=fddf|work=fddd|publisher=dffd|pages=dffff|language=dffff|accessdate=19 Şubat 2011|location=fdddd}}</ref>

İngilizce olması dışında bir sorun yok. --82 ~145 ileti 18:39, 19 Şubat 2011 (UTC)

---


  • vito, monobook problemi genel mi, yoksa önerine uyup yaptığım ve geri aldığım isim değişiklinden mi.. acele cevap.--ki bl 18:41, 19 Şubat 2011 (UTC)
belleğimi hepten boşaltasım var, bunu bir türlü öğrenmediğim için. :)
oldu oldu. sağolasın..--ki bl 19:07, 19 Şubat 2011 (UTC)
  • Çok teşekkürler Vito:) Ama şu kalem işine gıcık kaptım. Ben hep uçlu kalem kullanıyorum. Onlar normal kalem vercekmiş:)--Reality 20:55, 19 Şubat 2011 (UTC)
  • Yok taktığımdan değil zaten öylesine işte. İnşallah Sabri'nin üniversiteyi kazanırım.)--Reality 21:01, 19 Şubat 2011 (UTC)

Merhabalar Vito Genovese. Editörlük diye bir fonksiyon var sanırım. Biz de edinebilir miyiz ondan. Şimdiden teşekkürler..--C. Jones msj 21:47, 19 Şubat 2011 (UTC)

Teşekkürler.. --C. Jones msj 15:06, 20 Şubat 2011 (UTC)

TemplateScript[kaynağı değiştir]

Senin common.js dosyanı kopyaladım. Tercihlerim- Küçük Araçlar sekmesinde sadece "Sol tabloya düzenleme yaparken eklenebilecek şablonların kısayollarını yerleştirin." kutucuğu seçili diğerleri değil. Ama yinede Vector arayüzünde sol kanatta templates bölümü çıkmıyor. Bu vector arayüzü bana haram mı doktor? --Eldarion 22:04, 19 Şubat 2011 (UTC)

Tamamdır Vitocan. Kolay gele. --Eldarion 22:37, 19 Şubat 2011 (UTC)

Kmoksy merhaba,

Kullanıcı:Vito Genovese/İnterviki çevirmeni.js sayfasında bir betik var üzerimde çalıştığım. Bu betik, soldaki interviki bağlantılarını Türkçeye çevirme görevini üstleniyor ve dil listesini bu şekilde görmeyi tercih edenlere hitap ediyor. Betik en.wiki'den ithal, dolayısıyla betik sayfasında dillerin kendi orijinal adları ve bunların İngilizceleri var.

Listede sanırım yarıyı geçtim, ancak tüm dilleri bilmek ve bunların doğru Türkçe karşılıklarını her zaman kestirebilmek pek mümkün olmayabiliyor. Bu konuda epey bilgili olduğunu zannediyorum ve müsaitsen yardımını istiyorum.

Eğer kabul edersen; sayfa üzerinde değişiklik yapabilmen için sayfayı senin kullanıcı alanına taşıyacağım (başkasının kullanıcı alanındaki betik sayfalarına sadece hizmetliler müdahale edebiliyor). Yapılması gereken iş, her satırda '' arasında bulunan İngilizce karşılıkları Türkçeye çevirmek. Elbette yapılmış olanlarda da hatalar olabilir. en.wiki ile tr.wiki karşılaştırması ile ilerlemeye çalıştım, tr.wiki maddeleri yanlış adlandırılmışsa beni de yanıltmış olabilir.

Bir madde üzerinde iş birliği yapabilmemiz pek yakın tarihli gözükmüyor; en azından bu imkanı bir betikte bulabilmek ve iş bitince emeği geçenlerde ikimizin de adına yer vermek istiyorum. :)

İlgini çeker mi böyle bir şey?

Vito Genovese 22:39, 19 Şubat 2011 (UTC)

Tabii, ne demek. Ben de KIRIK MARI dilindeki Vikipediyi yarım saat önce filan 1000 sayfaya çıkardım; şimdi boşum. --Kmoksy 22:46, 19 Şubat 2011 (UTC)
Çok teşekkür ederim. Sayfa şurada. Bir yandan çalışıp bir yandan test etmek isteyebilirsin diye betiği şimdi common.js dosyana da ekliyorum. Firefox kullanıyorsan CTRL + SHIFT + R; Internet Explorer kullanıyorsan CTRL + F5 kombinasyonu ile ön belleğini boşaltırsan betik devreye girecektir. Rastgele bir madde açarak etkiyi görebilirsin. Listede olmayan diller de olabilir, onları en son tespit eder ve ekleriz.
Sevgiler
Vito Genovese 22:51, 19 Şubat 2011 (UTC)
Söylemeyi unutuyordum. Betik üzerinde yapılan her değişiklikten sonra değişikliklerin etkisini görebilmemiz için tekrar ön belleğimizi boşaltmamız gerekiyor.
Vito Genovese 22:52, 19 Şubat 2011 (UTC)
Aman beni fazla TEKNİK konularla boğma. Elime gözüme bulaştırsam, mahvedersem; yazık olur. "ön bellek boşaltması" ne demek, bunları da açıkla. Vallahi teknikten "tek gıdım" anlamıyorum .-) --Kmoksy 22:57, 19 Şubat 2011 (UTC)
Çeviri işi bitti. Üç tanesi çift yazılmış: Onları ne yapacağımı bilemedim. Tekini silmeli miydik, bilemiyorum:
case 'Kreyòl ayisyen': return 'Haitice'; break;
case 'Armâneashti': return 'Ulahça'; break;
case 'Armãneashce': return 'Ulahça'; break;
case 'Newar / Nepal Bhasa': return 'Nepal Bhasa'; break;
case 'नेपाल भाषा': return 'Nepal Bhasa'; break; --Kmoksy 00:17, 20 Şubat 2011 (UTC)
Tamamdır. Yine mükerrer çıktı, atıverdim --Kmoksy 01:14, 20 Şubat 2011 (UTC)
Emilian-Romagnol biraz İngilizce olmuş gibi ama, bilmem sen ne dersin?
Vito Genovese 01:34, 20 Şubat 2011 (UTC)
Bir de şurada tüm Wikimedia Vakfı projelerinin listesi ve dillerinin orijinal adları bulunuyor. Listenin birçok eksiği de bulunabilir buradan. Üzeri çizili olan dil kodları, kilitlenmiş projeleri gösteriyor. Onlar olsa da olur, olmasa da olur. İşin kötü yanı, bu çorbanın içinde betik sayfası ile bunu nasıl karşılaştırsak?
Vito Genovese 01:39, 20 Şubat 2011 (UTC)
Bölge adı Emilia-Romagna olup ya Emilia-Romagnaca diyeceğiz ya da Emilya-Romanyaca biçiminde İtalyanca okunuşu Türkçeye adapte edeceğiz. Yer adlarına müdahale edemiyoruz, yerleşmiş köklü ad olduğu için. Fakat dil adları henüz yaygınlaşmamışken mümkün olduğu kadar Türkçe alfabeye uygun biçimde verme taraftarayım. Yine de karar sizin. Çorbayı karıştırma işine gelince betiktekileri önce alfabetik (baştaki isme göre) dizmek sonra da erinmeden ikisini karşılaştırmak. Yapılabilir, zor değil. 70 dilden fazla Vikide at koşturuyorum. Bir yandan sizin mesajlarınıza cevap yazarken, diğer yanda KIRIK MARI (Dağ Maricesi) vikisinde yanlış açılmış bir sayfayla da uğraşıyorum. Niye insanın iki kolu var ya; Ne güzel örümcekler sekiz bacaklı. Bizde de olsaydı, Seksen dilde yazı yazardım .-) --Kmoksy 01:47, 20 Şubat 2011 (UTC)
Emilia için sen ne dersen odur o vakit, çok fark yaratacağını düşünmüyorum. O zaman alfabetik bir sıralama yapalım bu listeye. Satır sonuna da betik kodu olarak tanınmayacak bir şekilde (normal viki dilindeki gizli metin gibi) dil kodlarını yazalım tek tek. Böylelikle araya eklemelerde rahat ederiz gelecekte. Hangimiz vakit bulabilirse yapsın, sayfa orada dursun şimdilik :) Ben yarın biraz yoğun olacağım ama yine de sıralama için vakit ayırmaya çalışırım.
Sevgiler
Vito Genovese 01:53, 20 Şubat 2011 (UTC)
Tamam, ben bakarım, eklenmeyen dilleri eklerim sonuna. Alfabetik dizme işi (viki kodu miki kodu; ya ben onları anlamıyorum) olmadan da yapılabilir. Bugün mü lazım, yoksa yarın olabilir mi. Gözlerim sulandı, sigara dumanı filan :-) --Kmoksy 02:05, 20 Şubat 2011 (UTC)
Acelesi yok canım, niye bugün diye tutturayım? Ben de gidiciyim zaten, kafama takılan bir şey var, onu halledeyim diye uğraşıyorum. Gözler inişli çıkışlı benim de.
Vito Genovese 02:11, 20 Şubat 2011 (UTC)
Tamam --Kmoksy 02:13, 20 Şubat 2011 (UTC)
Belirttiğiniz sayfadaki bütün Wikimedia projelerinde versiyonları olan dilleri Türkçeye çevirdim. Yanlış yazımlı olanlar da çıktı, fazladan mükerrer olanlarda. Eksik olanları da ekledim. Tamamdır --Kmoksy 16:53, 20 Şubat 2011 (UTC)
Ellerine sağlık. Şu an hepsi tamam, öyle mi? Sıralama yapmamıza gerek kalmadı mı? Gerçi öyle olsa bile yapmak lazım, ileride eklenen olur, çıkan olur. Arar dururuz sonra var mıydı yok muydu bu diye.
Vito Genovese 16:57, 20 Şubat 2011 (UTC)
Hepsi tamamdır. Sıralama yapmadım. Listenin sonuna eksik olanları ekledim, yanlış olanları düzelttim, mükerrer olanları çıkardım. Alfabetik sıraya sokmadım. İstenirse, Word'de alfabetik dizilebilir. --Kmoksy 17:09, 20 Şubat 2011 (UTC)

nesirsay.js çalışmayınca geri aldım ama yine de çalışmadı ben de tekrar common yapmaya üşendim :) --Hedda Gabler 22:47, 19 Şubat 2011 (UTC)

  • evet çalışıyordu. --Hedda Gabler 22:56, 19 Şubat 2011 (UTC)

peki artık madde adı değiştirmek diye bir sekmemiz yok mu? ~8F


8) Cat msj 23:22, 19 Şubat 2011 (UTC)

hmmmss hmsss 8( demek ki artık benim monobook'um da yok ki, herhangi bir menü görmüyorum... 8/

güncel versiyonunu bana kopyalabilir misiniz biz zahmet 8D yeniyim ya 8) o bakımdan... Cat m 23:33, 19 Şubat 2011 (UTC)

pek bi teşekkür ettim, çok makbule geçti güncellenmem...8) iyi çalışmalar ve geceler şimdilik o zaman... Cat m 23:41, 19 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Vikiçizer,

Değişiklikler sana yansıdı mı bilmiyorum gerçi ama, HotCat güncellendi bugün. Hazır o güncellenmişken monobook.js dosyanı da tüm görünümlere uygun olması için common.js'ye taşıdım. Bir ön belleğini boşaltırsan olası problemlerin önüne geçeriz.

HotCat'te de birkaç ek fonksiyon var. En çok istifade edeni olarak işine yarayacağını umuyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 23:41, 19 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, evet belleği boşaltınca farkettim, gerçekten çok kullanışlı olmuş, Dünya vatandaşı da olsaydı işine çok yarardı. Hizmetlerinizi beğeniyle takip ediyoruz:) Kolay gelsin, teşekkürler...Vikiçizer 23:46, 19 Şubat 2011 (UTC)

Diğer dillerdeki SM ve KM'ler[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Diğer dillerdeki SM ve KM'leri belli etmek için kullanılan {{link|SM}} ve benzeri şablonlar çalışmıyor. İlgilenebilir misin?--Rapsar 10:10, 20 Şubat 2011 (UTC)

Vector sağlammış da Monobook gitmiş. Düzelttim şimdi.

Vito Genovese 11:40, 20 Şubat 2011 (UTC)

Heh, tamam :) Teşekkürler, kolaylıklar...--Rapsar 12:52, 20 Şubat 2011 (UTC)

Virgin -> Virjin[kaynağı değiştir]

Merhaba Fatih,

Virgin adaları -> Virjin adaları şeklindeki sayfa taşıma işlemini gördüm de, bir sorayım istedim. Latin alfabesi ile yazılan diller için fonetik bir yerelleştirme yapmıyoruz ve yerleşik bir yerel kullanımın olduğu durumlar haricinde herhangi bir yerelleştirmeye gitmiyoruz diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum?

Sevgiler

Vito Genovese 14:15, 20 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba efendim. Aslinda hata benim. Danismadan ya da tartismaya açamadan yönlendirme yaptim. Ilk önce özür diliyorum. Viki'de daha çok yeniyim ve temmuz-agustos'ta üye olmustum. Sizin kadar uzman degilim elbet. Ama ben bu aralar Ulusal Olimpiyat Komitesi sayfasinda hummali çalismalar yapiyorum ve bu ülkeye denk gelince aklim karisti .. mesela burada Britanya Virjin Adaları olarak yazilmist. Virjin Adalari'nin bir bölümü ABD'ye bir bölümü'de Ingiltere'ye ait. Zaten ilgili maddenin tartisma sayfasinda (yine buna benzer bir konu oldugu için) bence bunun Britanya degil de 'Ingiliz Virjin Adalari' olmasi lazim. Bu konuda Türkçemizde mutlak bir cevap üretilemedi TDK'nin Cumhuriyet tarihi boyunca. Ama çogu zaman Ingilizce'de 'G' olan harf 'C ya da J' olarak tercüme ediliyor. Türkçe'nin sistematiginde çogu zaman Fransizca telafuz üzerinden harfler Türkçelestiriliyor (fonetik üzerinden yani). Mesela; fr: information, tr: enformasyon. Baska örnek; fr: Géologie(ing: Geology), tr: Jeoloji. Son örnekleme; fr; Coiffeur/Chauffeur, tr: Kuaför/Söför. Hatta TRT'nin ya da baska kanallarin spor haberlerinde 'Virjin' adalari olarak telefuz ediliyor spikerler tarafindan. Ama bu G-->J olayini tescil edebilecek ne TDK bilgisi bulabildim ne de teyit edebilecek bir tez çalismasi. Hürmetler. --fatixxx 14:30, 20 Şubat 2011 (UTC)

Estağfurullah, özür dileyecek bir şey yok.

Daha dün gece dil (lisan olan) isimlerinde böyle viki icadı karşılıklara rast geldiğim için, bazen burada uydurulan terimlerle karşılaşabildiğimi iyi biliyorum. Yaşanıyor böyle şeyler ne yazık ki.

Dilersen dediğin gibi Virgin haline getirip bir tartışma açalım tartışma sayfasında (ya da belki köy çeşmesinde). İlerisi için de emsal olur.

Sevgiler

Vito Genovese 14:34, 20 Şubat 2011 (UTC)

  • Hakikaten çok çok iyi olur. Köy çesmesi aracilgiyla bunu bir sonuca kavusturalim ve Türkçemizi ülke isimlendirmeleri konusunda kivamina getirelim. Neden ABD Virgin Adaları ve Britanya Virjin Adaları o zaman ayri ayri (bu konuda vikipedi'de referandum gibi bir sistem var midir?).. Bu konuda sonuca ulasalim insallah, çünkü özel isimlere genellikle dokunulmuyor (gibi olabilir) ama çogu ülke isimleri özel olduklari gibi Türkçe tekabülleri mevcut. Olimpiyatlarla ve Spor ile çok ilgili oldugum için bu konu yillarca aklimi gurcalamistir. (kusura bakmayin belçika'dan yazdigim için Tûrkçe klavyem yok ve biraz tembellik tabii ki). Hürmetler. --fatixxx 14:39, 20 Şubat 2011 (UTC)
    • Efendim .. dediginizi yaptim ama tüm yazdiklarim gitti .. ne yapcam simdi .. ilginize bölümünde yazdim ama orada 'sayfayi kaydet'butonuna bastim ve hersey gitti .. anlamadim :(( --fatixxx 15:14, 20 Şubat 2011 (UTC)

Sayfanın üzerinde değişiklik çakışması yazdı değil mi? Sayfada değişiklik yapan başka arkadaşlar oldu. Aynı anda işlem yapınca da böyle bir uyarı veriyor ve aslına bakarsan yazdıkların kaybolmuyor. Eğer pencereyi kapatmadıysan (ya da aynı sekme veya penceredeysen, tarayıcının geri tuşuna basarak oraya ulaşabilirsen) "sizin metniniz" diye altta yer alan bir alanda senin yazdıkların duruyor olması lazım.

Sanırım değişikliği yeni konu ekleyerek değil, sayfada değiştir tuşuna bastıktan sonra en alta yazı yazarak yapmaya çalıştın. Böyle durumlarda konu ekleme düğmesi ile işlem yaparsan başkalarının değişikliklerinden de etkilenmiyorsun. Bir geri gitmeyi ya da pencere/sekme halen açıksa o alanı bulmaya çalış istersen. Olmazsa, ne yazık ki gitmiş demektir. Konu ekleme düğmesi ile baştan yazılması gerekir bu durumda :(

Sevgiler

Vito Genovese 15:17, 20 Şubat 2011 (UTC)

  • Tekrar yeniden yazdim. Insallah bu sefer olmustur. Yardimlariniz için çok tesekkür ederim. Hürmetler. --fatixxx 15:43, 20 Şubat 2011 (UTC)

  • İş istiyorsan şurası iş dolu esasen. Bir yığın sorun listeliyor bu sayfa.

Vito Genovese 00:32, 19 Şubat 2011 (UTC)

Bu listedekileri ve daha geniş kısımda olanları AWB botları zaten yapıyor sanırım, fakat aralarından bazılarını seçip yapalım bakalım :) Teşekkürler. Kumul 17:13, 20 Şubat 2011 (UTC)

interviki çevirmeni[kaynağı değiştir]

Galiba şunu (অসমীয়া = Assamca / kodu: as) unutmuşum. --Kmoksy 20:55, 20 Şubat 2011 (UTC)

Listede var ama? Orijinali mi yanlış?
Vito Genovese 20:58, 20 Şubat 2011 (UTC)
Benim kullanıcı sayfamdaki intervikilerden birkaçı çevrilmemiş (Böyle gözüküyor: ‪অসমীয়া / Norsk (bokmål)‬ --Kmoksy 21:03, 20 Şubat 2011 (UTC)
Dediğim gibi yukarıda bir yerlerde; bazıları sorunlu. Norveççe (bokmal) ve Eski Beyaz Rusça sorunlu mesela. Böyle birkaç tane çıkacaktır muhtemelen.
Vito Genovese 21:06, 20 Şubat 2011 (UTC)
Yoksa dedim bilgisayarın "betiği" de benim gibi yaşlandı mı ? Tamam o zaman. Kadı kızında o bile yok --Kmoksy 21:09, 20 Şubat 2011 (UTC)

Taslak politikaları hakkında[kaynağı değiştir]

Pardon neresi herhangi bir bağlantı vermemişsiniz? =) --Stultiwikiabana yaz 21:13, 20 Şubat 2011 (UTC)

Zart diye araya giriyor ve onun politika değil, yönerge olduğunu söylemek istiyorum. Aralarında etki farkı olduğundan ya da karşı olduğumdan değil tabii, teknik bir detay sadece. Ben de aynı görüşteyim ama bir türlü harekete geçmiyorsun, taraftarları oooOOOOOO diye giderken sessizliğe boğuyorsun :)
Vito Genovese 21:28, 20 Şubat 2011 (UTC)
Çeviricem de işte üşengeçlikten başkalarından istiyorum :D bu arada vikipedi sözlük değildir'i de oylamaya açsak mı? --Alperen 21:36, 20 Şubat 2011 (UTC)

Elinize sağlık. Siz etkin oldukça yenilik görmek şaşırtmamaya başladı --Superyetkinileti 21:57, 20 Şubat 2011 (UTC)

Vito. Site Google Earth eklentisi olmadan çalışmıyor dolayısıyla maddelere ne kadar değer katacağını tartışmak lazım. Kolay gelsin. --Eldarion 07:10, 21 Şubat 2011 (UTC)

Şablon isteği[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Şu şablonu bize uyarlayabilir misin? Normalde yapardım; ancak 'de, 'da gibi ekler sorun yaratıyor...--Rapsar 09:48, 21 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar,

Verdiğin bağlantı İnfoCan tarafından Türkçeleştirilmiş bir şablona yönleniyor zaten?

Vito Genovese 16:58, 21 Şubat 2011 (UTC)

Hay Allah. Oraya [[:en: ifadesini eklemeyi unutmuşum. Şansa da bu isimde bir şablon varmış :) Şablon şu. Infocan uyarlamış; ancak şu ve şu kategorilerde görebileceğin üzere çalışmıyor...--Rapsar 17:07, 21 Şubat 2011 (UTC)
Parametreleri düzeltince örnek kategoriler düzeldi. Lakin de-da sorunu nedeniyle İnfo bunu ... yılında şeklinde yapmış ve standardizasyon sağlamış. Lakin Vikipedi'de standart olarak bu tür kategorileri 2008'de, 2009'da diye açıyorsak bu şablon hiçbir işimize yaramaz, o sorun çözümsüz çünkü. Olmazsa Vikiçizer'le de bir konuş bu konuyu.
Vito Genovese 17:18, 21 Şubat 2011 (UTC)
Peki, teşekkürler.--Rapsar 09:21, 22 Şubat 2011 (UTC)

Yanlış mesaj[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese! Galiba bu mesaj yanlışlıkla bana gelmiş:))) Ama ilk önce bana da gelmiş:))) Şimdi ne yapalım. Çok ilginc. Elnur Hasan kuklamı? Ben öyle zan ediyorum. Ama yanıla da bilirim. İyi vikiler. Kolay gelsin. --Cekli829 14:27, 21 Şubat 2011 (UTC)

Cenovalı veya Komsky bana bu papav konusunda yardım edebilme olanağınız varmı? İngilizce vikipedi den yararlanıp türkçeye çevirdim ama kaynakçayı,atıf yerlerini erine oturtamıyorum, türkçe ve ingilizce komutlar arasında kargaşa var,sayfada sorunlar var,birde yazıda geçen"netted pawpaw" bunun türkçesi ne olabilir "ağlı papav mı" olur.Bir yarım edebilirseniz sevinirim.Saygılarımla.(Gerçekler 15:27, 21 Şubat 2011 (UTC))

Birkaç istek[kaynağı değiştir]

  1. Şablon:Film bilgi kutusu/doc'un geçmişini geri getirip,
  2. Kategori:SSCB şarkılar silip
  3. Kullanıcı:Kumul/JS3.js silerseniz sevinirim
  4. Sayfalarda üst menüde "hs" olan Hızlı sil yazısının solunda sayfada değiştir butonuna bastığımda bir çok seçenek daha eklenmiş. Bunları kullanmak istemiyorum ne yapmam gerekir?
  5. Mesela {{İmzasız|Ali}} => {{kopyala:İmzasız|Ali}} olacak değil mi? teyit edeyim?

Kumul 18:41, 21 Şubat 2011 (UTC)

İlk üçünü hallettim. Beşincisine de cevabım "Aynen öyle!".

Dördüncüden de benim türeteyim soruları o zaman.

  1. Monobook mu kullanıyorsun Vector mu kullanıyorsun? (Monobook'a benziyor tarifin)
  2. Bu görmek istemediğin sekmeler normal madde görünümünde de çıkıyor mu, yoksa sadece değiştir deyince mi görülüyor?
  3. Sekmelerin adları neler?

Vito Genovese 18:47, 21 Şubat 2011 (UTC)


  1. Monobook yada commons.js.
  2. Sadece değiştire basınca çıkıyor:
javascript:Ekle('{{subst:Davet/Haftan%C4%B1n%20i%C5%9F%20birli%C4%9Fi%20projesi}}--~~~~','Haftan%C4%B1n%20i%C5%9F%20birli%C4%9Fi%20projesine%20davetlisiniz!','a')

javascript:Ekle('{{subst:Ho%C5%9F%20geldin}}','Ho%C5%9F%20geldin','t')

javascript:Ekle('{{subst:test}}','Vikipedi%20sayfalar%C4%B1nda%20deneme%20yapmay%C4%B1n!','a')

....

javascript:Ekle('{{subst:Ans.bilgi}}','Ansiklopedik%20bilgi.','a')

linklerine yönleniyor.

Kumul 18:53, 21 Şubat 2011 (UTC)


Monobook mu Vector mü derken kastettiğim Tercihlerim -> Görünümde seçili olan görünüm seçeneğiydi. JS dosyanın nerede olduğu o kadar önemli değil. Monobook olduğunu dolaylı olarak anladım tabii :)

Rahatsız olduğun sekmeleri ekleyen betikleri çıkardım common.js dosyandan. Ön bellek temizliği ile tarih olurlar hızlı bir şekilde.

Sevgiler

Vito Genovese 18:56, 21 Şubat 2011 (UTC)

  • Monobook ile vector arasındaki farkı biliyorum fakat commons.js nin nerden geldiğini ve neden buna gerek duyulduğunu daha anlayamadım bunun için herşeyi yazayım dedim :) teşekkürler herşey yolunda. Kolay gelsin Kumul 19:00, 21 Şubat 2011 (UTC)

Anlatayım...

MediaWiki:Common.js ve MediaWiki:Common.css sayfaları, yıllardır MediaWiki kurulumunun bir parçası olan ortak JS ve CSS sayfaları. MediaWiki:Common.js'ye konulan betikler, görünümün ne olursa olsun seni etkiliyor. Lakin MediaWiki:Monobook.js ve MediaWiki:Monobook.css (ve bunların Vector versiyonları) sadece bu görünümü kullanıyorsan seni etkiliyor. Bu sayfalar site çapında etkili. Common'lar herkese yansıyor, Monobook'lar Monobook kullanan, Vector'ler Vector kullanan tüm kullanıcılara yansıyor.

Bir de kişisel JS ve CSS dosyaları var. monobook.js ve vector.js (ya da CSS) sayfalarına koydukların sadece seni etkiliyor ve özelleştirilmiş bir kullanım imkanı sunuyor. Bir zamanlar Monobook varsayılan görünüm iken sıkıntı yoktu, ancak Vector yeni varsayılan haline gelince (ve Monobook'undan vazgeçmeyen bir sürü kullanıcı olunca) bir standart boşluğu doğdu. Bunun sonucunda MediaWiki'de yıllardır olan bir şeyi, common.js ve common.css'yi kişisel düzeyde etkinleştirdiler.

Eskiden monobook.js adını taşıyan sayfan sadece Monobook kullanırsan devreye giriyordu, Vector'ü bir deneyeyim desen betiksiz kalıyordun. Şimdi onu common.js'ye taşıdık ve görünümün ne olursa olsun betiklerini kullanabilmeni sağladık.

Common.js denilen yiğidin öyküsü de işte böyledir oğul!

Vito Genovese 19:21, 21 Şubat 2011 (UTC)

  • :) Teşekkürler, yani anladığım kadarıyla: MediaWiki, vikipedideki bazı şeyleri değiştirse bile (CSS gibi) biz buna yeniden uyum sağlamak zorunda kalmıyoruz ve zaten yeni şeyler "common.js" ile uyum içinde çalışıyor ve çakışmalar vs olmuyor. Eğer yanlış anlamışsam da boşverin :) Açıklama için teşekkürler. Saygılar. Kumul 19:33, 21 Şubat 2011 (UTC)

Son olarak: Sorun yok değil mi? Kumul 19:43, 21 Şubat 2011 (UTC)

hızlı feedback için teşekkürler.Supersixteen

Bu da kulağıma küpe olsun bundan sonraki mesajlarda öyle yaparım. --Eldarion 09:44, 22 Şubat 2011 (UTC)
Ek olarak bu maddeyi geri getirdim. Telifsiz sürümü vardı gözünden kaçmış sanırım. Haberin ola. --Eldarion 10:03, 22 Şubat 2011 (UTC)

kontrol şeysi[kaynağı değiştir]

Vito Baba,
Bi sorum olacaktı. Bunun kontrol edilmemiş gözükmesinin sebebi şunun kontrol edilmemiş olması mı? Öyleyse sık kullanılan şablonların kontrol edilmesi çok önemli, yoksa birçok madde doğrudan değişiklik görmese bile kontrol edilmemiş gibin görünecek? (belki bu konuşuldu çeşmede vs, ama ben takip edemedim). İyivikiler... [ho? ni!] 19:28, 22 Şubat 2011 (UTC)

Cevap veriyoum: Evet. Bunda denedim, değişiklik onaylandığı anda, şablonun kullanıldığı sayfalar da yeniden onaylanmış hâle geldi. Demek neymiş? Şablonlar önemliymiş... Ama belki de herkesler biliyordu zaten bunu... İyivikiler... [ho? ni!] 19:31, 22 Şubat 2011 (UTC)
Güzel... Sevdim bunu, madde bozulunca şablon peşinde koşuyorduk eskiden, şimdi suçlu şablon kabak gibi ortada :) İyivikiler... [ho? ni!] 19:33, 22 Şubat 2011 (UTC)

IRC'ye gelmen mümkünse botluk bir iş anlatmak istiyorum sana. Mesaj yazmaya feci üşendim şu an :(

Vito Genovese 21:08, 22 Şubat 2011 (UTC)

  • 3 dakika içinde ordayım. Kumul 21:17, 22 Şubat 2011 (UTC)

Şablonun bizim istediğimiz standarda çekilmesi için biraz budanması gerekecek, ben de hafta sonuna kadar onları yaparım, önümüzdeki 2-3 gün yoğunum. Sen mevcut maddelerde kullanılmış parametrelerden bulabilirsen muhteşem olur. En önemlisi o şu aşamada. Şablonun yontulmasını ben hallederim bir şekilde.

Vito Genovese 22:44, 22 Şubat 2011 (UTC)

Şablon sayfasına bakabildin mi bugün Kumul?

Vito Genovese 20:06, 23 Şubat 2011 (UTC)

  • Şimdi başlayacağım bir kaç küçük işten sonra tamamen odaklanıyorum. Kumul 20:09, 23 Şubat 2011 (UTC)

Sablon ile ilgili teknik soru[kaynağı değiştir]

Vito bey, ben size hayran kaldim. Etkilendim desem yeridir. Velhasil, İstanbul'un mahalleleri isimli çalismadan yola çikarak bir sablon hazirlamak istiyorum. Calismaya basladim ama önceden önizleme yapinca sag kösede (gizle/göster) butona basabiliyor ve kontrol edebiliyordum. Simdi önizleme yapinca bu sefer gizle/göster görünmüyor. Kodlar ise önceki yaptigim çalismalarla ayni. Teknik bir sorun mu yok sa benim bilgisayardan mi kaynaklaniyor. Hürmetler efendim. --fatixxx 22:10, 22 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba Fatih,

Teşekkür ederim düşüncelerin için.

Şablonu ise görmem lazım. Bir yere koyman mümkün mü incelemem için?

Sevgiler

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eablon:%C4%B0stanbul%27un_mahalleleri

Hürmetler, --fatixxx 22:19, 22 Şubat 2011 (UTC)


Selamlar, Şablon:Almanya yerleşim yeri bilgi kutusu na bakacağım fakat Bot yüzünden kafam çok bulandı son 3-4 saatir. Şimdi daha sakin şeyler yapacağım, kod ile alakasız... yarın şablona ben de bakacağım, bilgilendireyim dedim :) Bu arada asıl şablonu bulmuşsunuz. kolay gelsin. Kumul 22:42, 22 Şubat 2011 (UTC)

Vito bey, [10] Istanbul'un Mahalleleri sablonunda bir sorun oldu. 39 ilçenin 30 mahallesini bitirdim ve 31. ilçe olan silivri'nin de mahallelerini ekledim ama okeyledikten sonra ekranda görünmüyor. Sistem acaba maksimum 30 grup/listeleme hakki mi veriyor?? Bir göz atabilir misiniz. :(( --fatixxx 17:23, 23 Şubat 2011 (UTC)
  • Merhaba Fatih,

Evet, 30 üst sınır. Hatta İngilizce Vikipedi'de bu sınır 20, bizde yine daha fazla. Zaten 30 grup-listeye ulaşan bir şablonun da gruplara ayrılma zamanı gelmiş geçiyor demektir bana sorarsan. Daha fazlası sunucuya yük bindiriyor zira.

Sevgiler

Vito Genovese 17:44, 23 Şubat 2011 (UTC)

  • O zaman Avrupa yakasi ve Anadolu yakasi olarak 2'ye ayirmak en dogrusu olur. Avrupa yakasi 26 ilçe ve Anadolu yakasi 14 ilçe. Cevap için çok tesekkür ederim. Kolay gelsin. Hürmetler. --fatixxx 17:48, 23 Şubat 2011 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adından ötürü engellenenler için otomatik IP engelinin kaldırılması tamam da, aynı işlemi diğerleri için neden uygulamayalım ki? Küfür, hakaret işitmek hoş değil; ancak anonim kullanıcılara göre çok uzun bir süre (24-48 saat) engellenen bir kendini bilmezin olumlu IP katkılarının önüne geçmesine sıcak mı bakacağız? --Superyetkinileti 23:39, 22 Şubat 2011 (UTC)

Evet, o kişinin engel süresi bitimine dek değişiklik yapmaması gerekiyor, ancak IP'nin ona ait olduğundan (ve engel süresi boyunca başka biri tarafından kullanılmayacağından) nasıl emin olacağız? Bu olanaklı olmadığına göre, peşin hüküm verip o IP'yi kullanan diğer kişilerin katkı yapmasının önüne mi geçeceğiz? Çok da önemli değil ancak bir kere aklıma takıldı işte --Superyetkinileti 01:04, 23 Şubat 2011 (UTC)
Aslında burada inisiyatif kullanılacak bir durum yok. Standart bir işleyişe sahip olmamız adına otomatik IP engelini destekliyorum. Görüşmek üzere. --Superyetkinileti 01:16, 23 Şubat 2011 (UTC)

kusura bakmayın pek bişey anlamadımöullamek istinımından.ben vikipediye çeviri konusunda yardım ederseniz çok sevinirim...—Paranoyakbidenklem 09:56, 23 Şubat 2011 (UTC)

  • Selamlar. Önceleri madde içinde gösterilen bir kaynağa tıklandığında, en alttaki kaynakça bölümüne gidiyor ve ilgili kaynağa mavi bir arkaplan ekleniyordu. Şimdilerde ise bu kalkmış. Düzeltebilir misin? Bu arada geçenlerde konuştuğumuz şablon zamanında Vikiyazar tarafından oluşturulmuş. Biraz düzenlemeyle kıvama geldi :)--Rapsar 10:19, 23 Şubat 2011 (UTC)

Şablonun hallolduğuna sevindim sevinmesine de; kaynak olayı ilginç geldi. Kodu duruyor, bir şeyi değiştirmedim o açıdan. Onun değişmemesi gerekirdi. Bir ön bellek boşaltmayı deneyebilir misin, düzelecek mi?

Vito Genovese 12:09, 23 Şubat 2011 (UTC)

Ön belleği boşalttım, düzelmedi. Sende böyle bir şey oluyor mu peki?--Rapsar 12:11, 23 Şubat 2011 (UTC)

Selam Vito, sence buradaki (en tepede olan) </br> kodunun işlevi var mıdır ana sayfada boşluk oluşturmak dışında? --Hedda Gabler 12:50, 23 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba ÖzgüRFikiR,

Artık sayfa taşıma (ya da yanlış yönlendirici ismiyle ad/isim değişikliği) istekleri VP:STT sayfasında yapılıyor. Orayı kullanabilirsen harika olur.

Sevgiler

Vito Genovese 16:49, 23 Şubat 2011 (UTC)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler:) İyi çalışmalar...--ÖzgüRFikiR 16:52, 23 Şubat 2011 (UTC)

şablon yardımcısı[kaynağı değiştir]

SElamlar Vito Genovese. Düzenleme yaparken ekranın solunda sıralanan şablon listesine {{kopyala:imzasız|}} şablonunu da ekleyebilir miyiz acaba. Şu anda klavye ile yazarak kullanıyorum bu şablonu, öyle olursa kolay olur, çok şahane olur:) Teşekkürler. --Szoszvmesaj 18:47, 23 Şubat 2011 (UTC)

  • Vito Ana Sayfa'da bekleyen değişiklikler diye satır çıkıyor. .Empiileti. 19:27, 23 Şubat 2011 (UTC)

Sayfa nasıl yazılır'da kategoriler[kaynağı değiştir]

Burda yer alan VikiProjeler yardım kategorisi diğer sayfalarında yok bu projenin, kategorilerini bir gözden geçir istersen. (Aynı zamanda Arnavutköy maddesini de anlam ayrımına çevirmek gerek sanırım.) --Stultiwikiabana yaz 18:44, 24 Şubat 2011 (UTC)

Reality'nin köy çeşmesindeki isteğine (aşağıda) yardımcı oldum, bir göz at istersen kodlara. --Stultiwikiabana yaz 19:44, 24 Şubat 2011 (UTC)


Şablon:Wikimedia_Commons'a_kopyala, bir bak istersen. Kodla ilgili, koddaki bağlantılarla ilgili ve diğer karşılıksız bağlantılarla ilgili düzenlemeler (bu sonuncusunu ben halletmeye çalışabilirim) için de Vito'ya yazabilirsin. --Stultiwikiabana yaz 19:44, 24 Şubat 2011 (UTC)

Şu ve de bu[kaynağı değiştir]

Önceki mesajımdan bahsediyorsun sanırım, hizmetlilere mi söylemek gerekirdi bilemeden direk sana söyleyivereyim dedim. Kim hizmetli bilemiyorum zira. Yoksa isim değişikliği isteklerine mi yazsaydım? --Stultiwikiabana yaz 19:46, 24 Şubat 2011 (UTC)

selam vito 2 dk irc'a gelebilir misin.--Gökhan 03:40, 25 Şubat 2011 (UTC)

İkna olmadım. Yeni başlık eklemek isteyen biri bunu +'ya basarak yapmak zorunda değil ki. Kaldı ki, "diğer tartışmalar" adında ikinci düzey bir başlığa gerek bile yok. Farklı bir konuyu dile getirmek isteyenler bunu başka bir başlık (yine ikinci düzey) altında da yapabilirler. Kısaca, tüm bu başlıkları "kolları altına alacak" bir üst başlık gereksiz! --Superyetkinileti 04:06, 25 Şubat 2011 (UTC)

O sayfayı örnek alamayız ne yazık ki. Editörlük başvurularını ikinci düzeyde ele almışlar ve bence yanlış olmuş. Örneğimize gelirsek, "diğer tartışmalar" gibi bir başlığa neden gerek duyuluyor, anlamadım. O sayfaya eklenecek olan her konu standart tartışma sayfalarında olduğu gibi farklı bir konuyu işleyecek ve kullanıcılar açısından bunun ayrımına varılamaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Köy çeşmesi arşivlerindeki durum ise bir istisna. Tümü ikinci düzeyde olan onlarca başlığı bir alt düzeye indirmek yerine kolayı seçip bir şemsiye (birinci düzey) başlık kullanıyoruz. --Superyetkinileti 18:40, 25 Şubat 2011 (UTC)
Evet, topluluğun bu konudaki görüşünü almak yerinde olacaktır. Teşekkürler. --Superyetkinileti 22:56, 25 Şubat 2011 (UTC)
Sorun yok, her şey yerli yerinde --Superyetkinileti 23:40, 25 Şubat 2011 (UTC)
  • Merhabalar,acaba beni son değişiklikler devriyeliğine de atarmısınız beni?--Kamuran Ötükenli 09:38, 25 Şubat 2011 (UTC)

tel tel telif[kaynağı değiştir]

bence çözmez vitocan.. --ki bl 12:33, 25 Şubat 2011 (UTC)
  • Selamlar. Bu arşive gerek var mı? Bence yok gibi. İngilizce Vikide de yok sanırım.--Rapsar 13:00, 25 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar,

Bence geçmişin takibini yapabilecek olmamız gibi bir yararı var; zararı da yok. Bu durumda kalması yerinde olur kanımca. Yorumlaşmalar da oluyor senin de iştirak ettiğin ve bildiğin gibi. Bunları ileride referans olarak kullanabiliriz.

Zaten sayfanın şekil şemali en.wiki'den alınmış olsa da, işlevsel yönleri de.wiki'den alınma. Orada da arşiv var zaten.

Sevgiler

Vito Genovese 13:04, 25 Şubat 2011 (UTC)

  • Peki. Ben sadece fazladan bir iş yükü binmesin diye söylemiştim :) İyi Vikiler...--Rapsar 15:57, 25 Şubat 2011 (UTC)

Selamlar, botu yazmaya başladım. Şablon:Almanya yerleşim yeri bilgi kutusu artık en son halini aldı mı? ona göre bir şeyler ekleyeceğim? Kumul 23:56, 25 Şubat 2011 (UTC)

  • Selam Vito. MediaWiki:Editsection sayfasını yine "değiştir" haline getirebilir misin? Zira tartışma devam ediyor, henüz bir sonuç yok ortada. --82 ~145 ileti 18:51, 27 Şubat 2011 (UTC)

Yarı korumalı maddelerde değişiklik yapamıyorum.[kaynağı değiştir]

Merhaba,

"Otomatik onaylanmış kullanıcılar" grup üyesi olmama rağmen yarı korumalı maddelerde değişiklik yapamıyorum. Size başvurmam söylendi, ilgilenebilir misiniz lütfen? Teşekkürler. --LuCkYGenTr 13:23, 28 Şubat 2011 (UTC)

Cevabınız için teşekkürler, değişiklik yapamadığım sayfa http://en.wikipedia.org/wiki/Pope . Ancak şimdi bunu yazarken düşündüm de bu sayfa Vikipedi'de değil, İngilizce sayfada. Bu yüzden değişiklik yapamıyor olabilirim, tabii bu konuda emin değilim, teyit eder misiniz?

Kullanıcı adımdan ben de memnun değilim, zamanında nedense o şekilde almışım, en kısa sürede 200 değişikliğe gelip kullanıcı adımı değiştirmenizi talep edeceğim, umarım "lucky" kullanıcı adını kimse almaz. LuCkYGenTr 16:11, 28 Şubat 2011 (UTC)

Yeni maddeler devriyesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, bir süredir boş zamanlarımda gönüllü yeni maddeler devriyesi olarak Vikipedi'ye yardımcı olmaya çalışıyorum. Bugün yaptığım değişikliklerin ne "Kullanıcının Katkıları" sayfamda, ne de Toolserver Sayacı'nda görünmediğini fark ettim. Editörlük için başvurmak istiyordum; ama sayfamda yaptıklarıma dair hiçbir şeyin görünmediğini fark edince ister istemez geri çekilmek zorunda hissettim kendimi. Bunun sebebi ne olabilir acaba? İlginiz için şimdiden teşekkürler. --lunchweek 14:41, 28 Şubat 2011 (UTC)

  • Hızlı yanıtınız için teşekkürler. Bir süre daha deneyim kazandıktan sonra editörlük başvurumla kapınızı çalacağım yine :) İyi çalışmalar dilerim.--Bu imzasız yazı Lunchweek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Evet, sayfayı fark ettim; ama dediğim gibi (her ne kadar mesleğim editörlük olsa da) bir Vikipedi editörü olmak için bir müddet daha deneyim kazanmayı bekleyeceğim. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.--lunchweek 16:23, 28 Şubat 2011 (UTC)

Taşıma hk.[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. STT'de Daha önce reddettiğim gerekçelerle. "Ahmetli, Manisa" adlı maddeyi "Ahmetli" adlı anlam ayrımı sayfasının üzerine kopyalayıp geçmişleri birleştirmemi istiyorsun şu an teknik olarak. Yönlendirme oluşturmadan birini (anlam ayrımı) adına taşıman, diğerini de boşalan yere taşıman gerekiyor demişsin. İlk önce Ahmetli (anlam ayrımı) sayfası oluşturacağım. Sonrasında Ahmetli'nin içeriğini Ahmetli (anlam ayrımı)'ye taşıyacağım, sonunda ise Ahmetli, Manisa'nın adını Ahmetli olarak mı değiştireceğim?--Rapsar 17:55, 28 Şubat 2011 (UTC)

Şimdi "Ahmetli, Manisa" adındaki sayfanın "Ahmetli" sayfasına taşınmasını istiyorsun taleple. Yani "Ahmetli, Manisa" maddesini, anlam ayrımı niteliğinde olan "Ahmetli" sayfasının üzerine kopyalamam, sonra geçmişleri birleştirerek anlam ayrımı sayfasını yok etmem gerekiyor bu talebe "yapıldı" demem için.

Yapılması gereken ise ilk olarak "Ahmetli" sayfasının yönlendirme oluşturmadan "Ahmetli (anlam ayrımı)" adına taşınması. Bu durumda Ahmetli adı tamamen boşalacak. Yani yönlendirme de olmayacak. Sonrasında "Ahmetli, Manisa" sayfasını boşta duran "Ahmetli" adına taşıdığın zaman işlem tamamlanacak.

Vito Genovese 17:58, 28 Şubat 2011 (UTC)

Özür dilerim fakat yönlendirme yapmadan taşımak nedir anlayamadım. Az önce Ahmetli'nin içeriğini kopyalayıp yeni bir Ahmetli (anlam ayrımı) sayfası yarattım. Demek istediğin bu muydu?--Rapsar 18:01, 28 Şubat 2011 (UTC)
Özür dilenecek bir şey yok; asıl ben özür dilerim. Bahsettiğim "yönlendirme oluşturma" ayarı hizmetlilere has bir ayarmış ve diğer kullanıcılarda yokmuş. Onu standart olarak kabul edip anlatmışım, hata yapmışım. Böyle durumlarda son maddelerde yaptığın gibi düz ismi (anlam ayrımı) ismine taşı, ekle talebini, hallederim ben gerisini. Hedef sayfada anlam ayrımı sayfası kalmasın sadece.
İçeriği kopyala yapıştır yaptım diyorsun, onu yapmamak lazım sadece, eski usül git sen yine. Sadece hedef sayfaları yoldan çekmen yeterli.
Sevgiler
Vito Genovese 18:05, 28 Şubat 2011 (UTC)
Est. Onu yapmamak lazım, biliyorum da sen öyle deyince :) Neyse, bundan sonra dediğim gibi anlam ayrımlarında gerekli taşımayı yaparım, devamını hizmetlilere bırakırım. Bu arada arşivde aynı sebepten dolayı taşımadığın maddeler var. Onlarla da ilgilenebilir misin bir ara?--Rapsar 18:07, 28 Şubat 2011 (UTC)
Hedefte saklanması gereken anlam ayrımı sayfası olduğu için reddettiklerim olması lazım sadece. Başka türde de mi var?
Vito Genovese 18:09, 28 Şubat 2011 (UTC)
Sadece Ahmetli mevzusuna benzer adlandırmalar var. Ben anlam ayrımı sayfalarındaki gerekli taşımaları yapıyorum o halde. Sen de arkamdan devamını getirirsin :)--Rapsar 18:12, 28 Şubat 2011 (UTC)
Tamamdır, görmezsem ekle bir talep, tohumuna para mı saydık sayfanın, bas bas talepleri sayfaya, bi daha mı gelicez dünyaya?
Vito Genovese 18:14, 28 Şubat 2011 (UTC)
Teşekkürler :) Tek bir yerde sorun oldu. Hem Avcılar hem de Avcılar (anlam ayrımı) şeklinde iki anlam ayrımı sayfamız mevcutmuş. Her ikisinin Avcılar (anlam ayrımı) ismiyle birleşmesi, sonrasında ise Avcılar, İstanbul > Avcılar değişikliği gerekli =)--Rapsar 18:19, 28 Şubat 2011 (UTC)

Şablon:Hastalık şablonu artık kullanılmıyor fakat burada 50 üzerinde maddede görünüyor. Neden acaba anlayamadım? Burada şablonlar korumaya alınmış görünüyor. Acaba bunu kaldırsak farkeder mi? Bir göz atarsanız sevinirim. Kumul 19:44, 28 Şubat 2011 (UTC)