İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Pinar/Kasım 2012

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kolay gelsin Pınar. Vikisöz'de bir oylama yapılmakta; ancak katılım için yeterli kullanıcıyı bulmak pek kolay değil. Vikisöz'de katkıları olan kullanıcıların katılması ya da görüş belirtmesinde fayda var. Dilersen katılabilirsin, iyi çalışmalar. --Vitruvian 18:15, 1 Ocak 2012 (UTC)

Kolay gelsin, yeni yılın kutlu olsun Vitruvian. Oylamadan beni haberdar ettiğin için teşekkür ederim. Kardeş projelere uğramayı unutuyorum, dolayısıyla oylamaları da genellikle kaçırıyorum. Bu sefer kullandım oyumu. Umarım proje için en hayırlı sonuç neyse o çıkar. — Pınar (mesaj) 06:54, 2 Ocak 2012 (UTC)
Ben teşekkür ediyorum ilgin için, gene bu gibi bir durumda haber vermeye özen gösteririm. Yeni yılının huzurla dolu bir yıl olması dileklerimle. --Vitruvian 11:43, 2 Ocak 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

Yeni yıl, yeni iş birliği projesi!


Bu haftaki projenin amacı spor veya yapı konulu maddelerin açılması!


İş birliği projesi yeni yılda yenilendi! Yeni projede kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak! Haydi, 2 Ocak günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun! Mutlu yıllar...
seksen 21:40, 1 Ocak 2012 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

pınar selam nasılsın, şu sayfada avukatların durumunailişkin bir yorum var.. gerçi konu tam olarak o değilse de, bir hukukçu olarak ne dersin merak ettim.. sevgiler. --ki bl 11:11, 17 Şubat 2012 (UTC)

  • Merhaba Kibele. Türkiye'deki avukatların medya ile ilişkilerinde hangi kısıtlamalara tabi tutuldukları konusunda pek bilgim yoktu ama SAS sayfasına eklenen alıntıyı gerçekten hayretle okudum. Kayda değerlik kriterlerinin sağlanmasını zorlaştırdığı kesin ama avukatların kendileri hakkında "reklam niteliğinde" yayınlar yapamaması, haklarında başkaları tarafından bağımsız yayınlar yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Basın veya kamu ile ilişkilerine kısıtlamalar getirilen başka meslek grupları da var, örneğin istihbarat görevlileri. Kimliklerini dahi gizli tutmak zorundalar ama bazen kişisel bilgileri bir olay neticesinde ortaya çıkıp onları kayda değer kılabiliyor (en:Valerie Plame gibi). Fakat çoğu zaman kayda değer operasyonlara imza atmalarına rağmen görevleri gereğince kişisel bilgileri kamu ile paylaşılmıyor. Bilgilerin gizliliğini ve müvekkillerinin mahremiyetini korumakla yükümlü olan avukatlar için de üzerinde çalıştıkları hukuki işler hakkında beyan vermeleri kısıtlanıyor ama önemli davalarda görev alan, mesleklerini bırakan veya emekliye ayrılanlar bu kısıtlamalardan bir ölçüde kurtulabiliyor (Halit Çelenk geldi aklıma). Hukukçuların diğer bazı meslek gruplarına nazaran kayda değerlik kriterlerini sağlamaları daha zor olabilir ama kaynak bulamıyoruz diye istisnalar yaratmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Meselenin bir de güvenilir kaynak tarafı var ki onu da göz ardı etmemek lazım. Biraz daldan dala atladım gibi ama ilk okuyuşta aklıma bunlar geldi :) — Pınar (mesaj) 09:38, 18 Şubat 2012 (UTC)
sağol pınar, benim de aklıma istihbarat görevlileri gelmişti bunu okuyunca. bence bilgilenilmesi gereken bir detay. bir yorum olarak iki sas sayfasına eklemek ister misin yoksa ben yukardaki yorumuna bağlantı vereyim mi? --ki bl 10:08, 18 Şubat 2012 (UTC)
  • Rica ederim. Her iki maddeyi de inceleyemedim, o yüzden oy kullanmadım ama yukaridaki yorumumu SAS sayfalarına aktardım. — Pınar (mesaj) 03:38, 19 Şubat 2012 (UTC)

Selam; Değişikliğimi neden geri alıyorsun? Bir sebebi var mı keyfi mi? 95.10.180.156 14:34, 25 Şubat 2012 (UTC)

Çeşme tartışması[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)#Vikipedi Konferansı - Yeni Kullanıcılar Dikkatinize sunarım.--Khutuckmsj 15:16, 25 Şubat 2012 (UTC)

  • Orada yorumlar uzamasın diye buraya yazıyorum, tüm hizmetlilere genelleme mi yapmışım? --Berm@nyaİleti 01:34, 11 Mart 2012 (UTC)
  • Evet, 27 hizmetlinin birinden bahsediyorsunuz. Yine isim vermeden yorum yaptığınız için de hizmetlilerin hepsini zan altında bırakmış oluyorsuz. Tartışmaya hiçbir faydası olmayan, bilakis kişisel saldırı olarak algılanabilecek bu yorumu çıkarmanızı da bu nedenle talep ettim. — Pınar (mesaj) 01:40, 11 Mart 2012 (UTC)
  • İyi. --Berm@nyaİleti 01:43, 11 Mart 2012 (UTC)


Alternatif hesap[kaynağı değiştir]

Merhaba Utku. Kullanıcı:Utkutanrivere hesabı sana ait galiba? İleride kullanmayı düşünürsen {{Kullanıcı Alternatif Hesap}} şablonu işe yarayabilir. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 04:01, 11 Mart 2012 (UTC)

  • Merhabalar. Eskiden onu kullanıyordum. Sonra ismimi değiştirdikten sonra bir çerez sorunu mudur yoksa dalgınlığıma mı geldi bilmiyorum, tekrar o hesabı oluşturmuşum. İlk zamanlar belirtiyordum; ama aylar oldu zaten o hesabımı kullanmayalı, o nedenle böyle durmasında bir sakınca yoktur sanırım. Dikkatiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar. :) Utku Tanrıveremesaj 04:04, 11 Mart 2012 (UTC)



  • Merhabalar, şurada bir yanlışlık mı oldu?.. Size sormadan bir şey yapmak istemedim. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 01:32, 12 Mart 2012 (UTC)

Merhaba Utku. Şablona tarih eklerken bir şekilde madde içeriğini kaldırmışım. Tam olarak nasıl oldu anlayamadım ama dikkatiniz için teşekkürler :) Eski haline geri getirdim. — Pınar (mesaj) 01:37, 12 Mart 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 14:22, 19 Nisan 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 13:49, 10 Mayıs 2012 (UTC)

Zini Gediği Katliamı[kaynağı değiştir]

Başlattığınız madde silinmeye aday gösterildi. Görüş bildirmeniz yararlı olur. esc2003 (mesaj) 03:03, 5 Haziran 2012 (UTC)

Hoş bulduk. Nasıl gidiyor ? Burada yapılması gereken işleri hallettikten sonra yine Commons'a döneceğim. Türkiye ile ilgili faydalı (bana göre faydalı yani) dosyaları yükledim bayağı. İstifade edersen sevineceğim. Buraya yeni kural konulduğunu gördüm. Artık mesela bariz Kürt karşıtı davranışlara Kürt karşıtlığı diyemiyoruz değil mi ? İngilizce Vikide ise gayet serbest mesela bana "Atatürk hayranı" damgasını vurup saldıran vardı da hizmetli Türk-Kürt sorunu olduğu için bu normaldır diyerek uyar mesajı bile göndermedi. Neyse kendine iyi bak. Hoşçakalın. Takabeg ileti 11:59, 5 Haziran 2012 (UTC)

Öyle bir kural konulduysa haberim yok ama her halükarda kişisel yorumlardan kaçınmak en iyisidir. en.wiki'de pek katkıda bulunmadığım için oradaki ortamı pek bilmiyorum. Commons'daki dosyalara vaktim olursa bakarım, ellerine sağlık. Sen de kendine iyi bak. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 12:07, 5 Haziran 2012 (UTC)

Öcalan'ın kitabı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Burada Kaydadeğer diye bir yorum yapıp, kalsın demişsin. Kriterlerimizden hangisini karşıladığını, bağlantılı olarak bana da gösterebilir misin?--RapsarEfendim? 12:22, 5 Haziran 2012 (UTC)

Maddeyi silmeye aday gösterirken "VP:KD" yazıp neden kayda değer olmadığını istaplama gereği duyulmuyorsa, benim de neden kayda değer olduğuna dair sizi ikna etme gibi bir zorunluluğum yok ama yinede buyrunuz. — Pınar (mesaj) 12:43, 5 Haziran 2012 (UTC)

VP:İNOV'u ihlal ettiniz an itibariyle. Ben silinsin yönünde bir oy da atmamıştım halbuki. Bir şeyleri sorgulamak, soruşturmak yanlış davranış olarak algılanmaya başlanıldı. Cevabı bıraktım ilgili sayfaya.--RapsarEfendim? 12:45, 5 Haziran 2012 (UTC)
Sizin niyetinizi asla sorgulamadım. Beni rahatsız eden ısrarcı tavrınızdı. Vaktimin az olmasından dolayı SAS sayfasına daha detaylı bir yanıt yazamadım ama gördüğüm kadarıyla oylama kapanmış. Bu nedenle meseleyi daha fazla uzatmayacağım. — Pınar (mesaj) 11:44, 12 Haziran 2012 (UTC)
Sorgulamadınız, evet. Ben de aksini söylemedim zaten. Kayda değerlik kriterlerinde kitabın kaynak olarak kullanılması gibi bir ifade yok. Olmayan bir kriteri sağladığını öne sürdünüz. Oylama kapatmış, uzatmayalım demek doğru değil. Bazı şeyleri sorgulamak lazım, her denene eyvallah dememek lazım.--RapsarEfendim? 12:03, 12 Haziran 2012 (UTC)

Apo'nun kitabı[kaynağı değiştir]

Burada bana yönelik bir şeyler yazmışsınız. Oysa ben KD olması konusunda yorum yapmıştım daha sonradan, sanırım gözünüzden kaçmış. Ama sizinle bir dialogum yokken o oylamada, başka birinin sorusu karşısında bana saldırmanız da ilginçtir. İyi çalışmalar. Boyalikus (mesaj) 12:51, 5 Haziran 2012 (UTC)

  • Size "saldırmam" söz konusu bile olamaz. Maddeyi kimin silinmeye aday gösterdiğiyle ilgilenmiyorum. O kullanıcıya verdiğim yanıtın sert olduğunun farkındayım ama bunun sizinle bir ilgisi yok. SAS sayfasındaki yorumumu israrla sorguladıktan sonra bunu mesaj sayfamda tekrarlamasından hoşlanmadım ve kıyaslama yaparak kimsenin kimseyi ikna etme zorunluluğu olmadığını anlatmaya calıştım. Yinede vaktimim çok az olmasına rağmen hızlı bir araştırma sonucunda bulabildiklerimi SAS sayfasına ekledim. Maddeleri silinmeye aday gösterirken verilen gerekçelerin zaman zaman yetersiz olduğuna dair görüşüm ise genel bir eleştiridir (ki geçmişte benim de buna özen göstermediğim esnalar olmuştur). — Pınar (mesaj) 11:38, 12 Haziran 2012 (UTC)

Özel haberleşmelerin açğıa vurulması[kaynağı değiştir]

Pinar orada mısın ? Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu'nun bu bölümünün burada kalması uygunsuzdur, bence. Senin görüşün nedir ? Takabeg ileti 10:50, 14 Haziran 2012 (UTC)

Geri geldim. Sana katılıyorum. Özel haberleşmeler karşı tarafın rızası olmadan açığa vurulmamalı. Sanırım geçmişte bu nedenden dolayı uyarılanlar olmuştu. Kaldırılması, hatta mümkünse sürümün silinmesi gerekiyor bence. — Pınar (mesaj) 11:18, 14 Haziran 2012 (UTC)
Cevabın için sağol. Demin Vito'yu gördüm, ilgilenirse iyi olacak. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:26, 14 Haziran 2012 (UTC)

Oh the humanity! :)

Naber, nasıl keyifler?

Vito Genovese 16:35, 14 Haziran 2012 (UTC)


Teşekkür ederim :)

Vito Genovese 15:18, 15 Haziran 2012 (UTC)

[1] --Khutuckmsj 10:58, 20 Haziran 2012 (UTC)

Good for you but why are you telling me this? :) — Pınar (mesaj)
Pii, sen dükkanı kapadıydın dimi :) --Khutuckmsj 11:15, 20 Haziran 2012 (UTC)
Yessir :) — Pınar (mesaj) 11:17, 20 Haziran 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012

Kolay gelsin kibele. Anti- Kahraman maddesinin başlığının değişmesi gerektiğini düşünüyorum ama "Anti-kahraman" mı olmalı, yoksa "Antikahraman" mı? TDK yazım kılavuzuna göre kısa çizginin kullanıldığı durumlardan hiçbirine uymuyor galiba. Ayrıca sözlükte "antikomünizm", "antikapitalizm", "antisemitizm", "antidot", "antifriz", "antisosyal", "antidemokrat", "antidepresan" gibi örnekler var. Ne dersin? — Pınar (mesaj) 11:20, 31 Temmuz 2012 (UTC)

selam pınar. çizgisiz olduğu kesin gibi. benim fikrim kelimelerin birleşik yazılması yönünde. ama diğeri de (anti kahraman) kullanılıyor. sen bildiğin gibi bir değişikliği gerçekleştir. en azından şu andaki yanlışı düzeltmiş olalım. sevgiler. --kibele 14:11, 31 Temmuz 2012 (UTC)

Tartışma:Antikahraman[kaynağı değiştir]

Tartışma:Antikahraman sayfasına bakar mısın? Ben çeşitli google books'a filan baktım genelde anti-kahraman olarak ele alınmış. --— heddagabler 10:28, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Kaynak hatası[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Emyil. Vikipedi'ye kazandırdığınız 2011 UEFA Avrupa Ligi finali maddesinin kaynaklar bölümünde 1 tane kaynak hatası görünüyor. Vaktiniz olduğunda düzeltebilirseniz bu kategoriden bir madde daha eksilmiş olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 15:42, 18 Ağustos 2012 (UTC)

Selam Pınar. Düzelttim hatayı. İyi çalışmalar.--Emyilmesaj 07:12, 19 Ağustos 2012 (UTC)

Kaynak hatası[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Albay Hardal. Vikipedi'ye kazandırdığınız 1907 Tiflis banka soygunu maddesinin kaynaklar bölümünde 2 adet kaynak hatası görünüyor. Vaktiniz olduğunda düzeltebilirseniz bu kategoriden bir madde daha eksilmiş olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 15:32, 18 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba. Maddeyle uğraşmaya ara vermiştim, dün birkaç hatayı düzelttim sanırım, ancak Türkçe Vikipedi'de olmayan birkaç şablon kullanımı yüzünden yeni hatalara yol açtım. Mevcut kaynaklandırma şablonlarını çok iyi bildiğim halde harvard citation, r, sfn gibi şablonları açmış olsam da doğru düzgün sağlamalarını sağlayamadım. Bu konuda bilgili birilerini tanıyorsanız onların yardımıyla düzeltebilirim sanırım. Teşekkür ederim. Αλβαι Χαρδαλ t 13:05, 19 Ağustos 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Teşekkürler. --Bünyamin Ergenmesaj 12:33, 21 Ağustos 2012 (UTC)

Kaynak hatası[kaynağı değiştir]

Selam Pınar,

Host kaynak hatası tamamdır. Kolay gelsin.--crcs (mesaj) 17:55, 21 Ağustos 2012 (UTC)

Sanitarium(Video Oyun) başlığının silinmesi[kaynağı değiştir]

Silerken kaynakça olarak belirtmişsiniz lakin oyunu oynayan herkes bu bilgileri bilir tabi biraz ingilizce vikipediye baktım ama çoğu bilgi oyunu oynayarak elde ettim.

Şablonları zaten "Örnek-taslak" şeklinde yaptım. Kategorileri de zaten var.--Aguzer (mesaj) 09:43, 17 Ekim 2012 (UTC)

Şu şekilde olmalı:

Aynı şey Şablon:Enerji-krizleri ve Şablon:Ekonomik-krizler için de geçerli. — Pınar (mesaj) 09:46, 17 Ekim 2012 (UTC)

Kategorileri ben açmadım, Şablonu düzeltirim şimdi..--Aguzer (mesaj) 09:48, 17 Ekim 2012 (UTC)

Teşekkürler. Taslak şablonlarını oluştururken, taslak kategorilerini de oluşturmamız gerekiyor. Genelde mevcut olan kategoriler bir üst kategorilerdir (örneğin Kategori:Politik krizler, Kategori:Politik kriz taslaklarının bir üst kategorisidir). — Pınar (mesaj) 09:53, 17 Ekim 2012 (UTC)

Bir şey daha farkettim. Sayfanın adını değiştirmek için içeriğini yeni açtığınız sayfaya taşıyorsunuz. Buna hem gerek yok, hem de içeriği boşaltılan sayfanın geçmiş sürümlerini taşımamış oluyorsunuz. Bundan dolayı, sayfa adı değiştirmek için yukarıda "geçmiş" sekmesinin yanındaki "taşı" sekmesini kullanabilirsiniz. Eğer bu mümkün değilse, taşıma işlemini gerçekleştirmeleri için hizmetlilerden talepte bulunabilirsiniz. — Pınar (mesaj) 10:00, 17 Ekim 2012 (UTC)

Tamam bundan sonra taşırım o şekilde. Bu arada tüm şablonları taslak haline getirdim ve taslak kategorilerini açtım..--Aguzer (mesaj) 10:05, 17 Ekim 2012 (UTC)

Tartışma sayfaları[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin SpartacusTr. Tartışma:Türksolu sayfasına eklediğiniz yorumları kaldırdım. Vikipedi'de tartışma sayfaları, maddeleri geliştirmeye yönelik değişikliklerin konuşulduğu sayfalardır. Konu hakkındaki kişisel görüşlerimizi beyan etmek için kullanabileceğimiz bir serbest kürsü değildir. Daha ayrıntılı bilgi için bu sayfaya bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 09:30, 19 Ekim 2012 (UTC)

merhaba ben 60 yaşında eğitimli biriyim. Hayatımda hiçbir insana küfür ve hakaret etmemiş olmak gibi bir özelliğim var. Buraya yazdığım tartışarak asıl maddeye iki özelliklerini yazma ısrarımdandır. Sonuçta maddeye değil TARTIŞMA kısmına yazıyorum. Kişisel görüşüm değil kaynak belirtiyorum. Bu görüşlerim kaynak belirtilerk yazılan görüşlerdir. (Dili tekrar elden geçireceğim. kaynak belirteceğim) ama bu bir siyasi harekettir. Nazileden bahsedip ırkçılıklarını atlıyamazsınız. Bu madem bir dergi değil dergi etrafında toplanmış görüş o halde etnik ayrımcı ve nefret yayma çabaları yazılmalıdır. Yeni bir yazı koycağım ama asıl maddeye bunları koyma konusunda ısrsrcıyım. Asıl maddeye eklenecek Etnik ayrımcılık ve Nefret suçu ile ilgili çalışmam devam ediyor. şen ve esen kalın Bu imzasız yazı SpartacusTr (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 20:15, 19 Ekim 2012‎

Tekrar merhaba. "Kişisel görüşüm değil kaynak belirtiyorum" diyorsunuz ama ben tartışma sayfasına yazdıklarınızda hernagi bir kaynak göremedim. Tamamen kişisel görüşlerinize yer vermişsiniz. Derginin etnik ayrımcı ve nefret yayma çabaları yazılmamalıdır demiyorum elbette. Yalnız burada doğru, güvenilir ve tarafsız bilgiler içeren bir ansiklopedi maddesi yazdığımızı unutmamalıyız. Tartışmaları da sadece içerik üzerine odaklamalıyız. — Pınar (mesaj) 11:34, 19 Ekim 2012 (UTC)

Selam, programlama bilginiz var mı ?---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|09:01|

  • Merhaba. Evet hafızamda kalan miktarla sınırlı bir bilgim var. Tam olarak hangi bilgiye ihtiyacınız var? — Pınar (mesaj) 09:05, 14 Kasım 2012 (UTC)
Bir koda ihtiyacım yok aslında. Bir portal başlatmaya gayret ediyorum ve şu ile şunun başlığa uygun şekilde doldurulmasını rica edecektim...---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|09:07|
  • Wiki botlar konusunda pek bir bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım galiba. Bot sahibi katılımcılara danıştınız mı? Yalnız Vikipedi:Botlar sayfası geliştirilirse belki yeni bir portala ihtiyaç kalmayabilir. — Pınar (mesaj) 09:14, 14 Kasım 2012 (UTC)
Bot sahibi olan kullanıcılardan malesef yeterli geri dönüş alamıyorum. Viki bot sayfasıda portalımın amacından çok uzak..---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|09:18|

Kolay gelsin Yzkoc. Son zamanlarda 1914-1918 Osmanlı Meclis-i Mebusanı maddesini geliştirdiğinizi görüyorum. Konu hakkında fazla bilgi sahibi değilim ama dönemin tutanaklarını (örnek 1 2) okurken farkettim de, maddedeki mebus listesi galiba eksik. Ben mi yanlış okuyorum yoksa gerçekten eksik mi diye size bir danışayım dedim. — Pınar (mesaj) 10:47, 21 Kasım 2012 (UTC)

Kolay gelsin Pinar. Haklısın liste çok eksik. Listeyi ben eklemedim, genelde TBMM milletvekillerinden aynı zamanda 1914-1918 Osmanlı Meclis-i Mebusanına üye olanları ekliyorum. Yolladığınız dökümandaki isim listesi geçerli midir?Yzkoc (mesaj) 11:50, 21 Kasım 2012 (UTC)

Yanıt için teşekkürler. Ben de pek emin olmadığım için tutanaklardaki isimleri doğrulayan kaynak bulmam daha iyi olur galiba. Tekrar kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 09:46, 22 Kasım 2012 (UTC)

Yalnız bulduğunuz kaynak çok hoş. Özellikle ilk meclisin seçim oturumunun tutanağı. Bugünün türkçesine çevirseniz, güncel meclisin tutanağından farkı yok.Yzkoc (mesaj) 14:34, 23 Kasım 2012 (UTC)

Evet, tesadüfen buldum ama tarihi anlamda çok ilginç ve önemli bir kaynak. — Pınar (mesaj) 01:47, 24 Kasım 2012 (UTC