Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bülent Gündüz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.
Dr. Coalmesaj 12.27, 18 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Bülent Gündüz[kaynağı değiştir]

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK
Tartışma için öngörülen süre dolmuştur. (yenile)
Tartışma için öngörülen süre dolmuştur. (yenile)

Hakkında bağımsız ve güvenilir kaynaklar mevcut değil. Silinmesini öneriyorum. Wooze 12.40, 3 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Kaynakları ele alarak gerekçemi detaylandıracağım;
  1. kameraarkasi.org; yönetmeninden ışıkçısına, oyuncusundan figüranına kadar bütün film/dizi emekçilerinin istisnasız yer aldığı bir veritabanı. Herkesin yer aldığı bir sitenin güvenilir olması çok da olası değil.
  2. sinemayakurdi.com, şu an aktif değil. Ama arşivlenmiş bağlantı üzerinden kontrol edildiğinde biyografya.com veya kameraarkasi.org benzeri bir biyografi sitesi. Güvenilir kabul edemeyiz.
  3. arkadash.ch sitesinde yer alan bir röportaj. Defalarca röportajların neden güvenilir olamayacağı üzerine konuşuldu. Tekrar aynı konuyu açmayacağım. Güvenilir değil.
  4. 4. kaynağımız bu yıl üçüncüsü yapılacak olan(https://filmfreeway.com/LondonFilmFest) kayda değer olmayan bir ödülü reddettiğine dair bir haber.
  5. 5. kaynak kitapyurdu'nda yer alan kitap satış linki. Açıklanacak bir yanı yok.
Wooze 14.53, 3 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
  • Kalsın Kalsın Kısa bir aramayla [1], [2] gibi kaynaklara ulaştım. Buna benzer başka kaynakların da olması muhtemel. TheJoyfulTentmaker (mesaj) 09.28, 5 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
    1. Evrensel kaynağında bahsi geçen 9. Kosova Film Festivali muhtemelen Dokufest. Dokufest'in veritabanı tarandığında ne film ne de kişi hakkında en ufak bir ize rastlanmıyor. Bahsedilen Prifest ise yine bir veri yok. Birçok dilde arama yapmama rağmen bu ödülün verildiğini doğrulayan hiçbir bilgiye erişemiyorum. Bu da şu ihtimalleri doğuruyor; ya bu kişi böyle bir ödül almadı ya da ödül aldı ama ismi yanlış. Her iki ihtimalde de kaynağın güvenilir olmadığı ortaya çıkıyor.
    2. Rudaw kaynağına gelecek olursak yine bir aldatmaca mevcut. Başlıkta Los Angeles Film Festivali diye geçiyor. Ama gerçek hemen aşağıda ortaya çıkıyor aslında Los Angeles Film Festivali değil Universe Multicultural Film Festival diye bir festival. Festivalde ödül aldığı yazıyor doğrulamaya kalkınca yine doğrulayamıyoruz. Ödül aldığını iddia eden tek site Rudaw.
    İki kaynağında verdiği bilgiyi doğrulayamadığımıza göre güvenilir kabul edemeyeceğimizi de söylememizde herhangi bir sakınca yoktur diye düşünüyorum.
    Wooze 15.26, 5 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Silinsin Silinsin KD gibi görünmüyor. Kürdistan-Kürdistan maddesi de taraflı yazıldığı için silinmeli. ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 22.04, 17 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Bu kriter şu anda madde içinde yer alan kaynak sayısıyla değil, konu hakkında gerçekte var olan kaynak sayısıyla ilgilenir. Bir maddede kaynak kullanımının az oluşu konu hakkında yayımlanmış çalışmaların olmadığı anlamına gelmez. Tersine, güçlü tek bir kaynağın varlığı başka yayımlanmış çalışmaların olduğunu işaret eder; bununla birlikte çoklu kaynağa (hâlâ) gereksinim duyulur. --kibele 13.59, 5 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Bkz. Bağımsız ve güvenilir kaynak. Wooze 14.52, 5 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
VP:KAYNAKŞART Kadı Mesaj 16.30, 5 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.