Vikipedi:Seçkin resim adayları/Arşiv/Mart 2017

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 17:55, 3 Mart 2017 (UTC)

Vladimir Lenin Kremlin'deki ofisinde, 1918.[kaynağı değiştir]

Gerekçe
Görsel 1918 yılında çekilen fotoğraflara göre oldukça kaliteli ve çözünürlüğü yüksek (1.000 × 541). Üstelik tarihi özelliği bakımından nadir bulunan bir görsel. Şu veya şu gibi aynı ana ait benzer görüntüler var, fakat bakıldığında en neti ve kalitelisi bu görsel görünmekte.
Resmin dahil olduğu maddeler
Vladimir Lenin
Üreten
Pyotr Otsup
Aday gösteren
Ahmet Turhan (mesaj)
Sergi sayfası
Vikipedi:Seçkin resimler/İnsanlar

Destek DestekAhmet Turhan (mesaj) 23:49, 7 Kasım 2016 (UTC)

  • Karşı Karşı Vikipedi:Seçkin resim nedir? sayfası der ki: "Maddeye değer katmalı ve okuyucuların maddeyi algılamalarına diğer resimlerin yapamadığı bir şekilde yardımcı olmalıdır. Resmin ansiklopedik değerine öncelik verilmeli, artistik ve estetik değeri ikinci planda tutulmalıdır". Burada bu var mı? Bana kalırsa yok. Kişinin herhangi bir portresinden hiçbir farkı yok. Kaldı ki maddede de bu değeri katmadığı, bir galeriye eklenmesinden belli (Kullanıcı:Coriolis ya da "C" ile başlayan başka bir kullanıcıydı bu galeriye eklenen seçkin resim adaylarını gündem yapan). Ek olarak (ilki maddedeki düzenlemelerle aşılabilir, asıl engele geliyorum) hem resim temizlenebilir hem çözünürlük daha iyi olabilir (bu aslında çok büyük problem değil, birincil problem değil). "O dönemde bu kadar artık"la gelinmesin lütfen, şunun gibi ya da şunun gibi örnekler mevcut.--RapsarEfendim? 11:43, 9 Kasım 2016 (UTC)
  • Benzer problem an itibarıyla hâlâ aday olan şunda ve şunda da görülürken, daha eski tarihli şu fotoğrafta görülmüyor mesela.--RapsarEfendim? 11:47, 9 Kasım 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Resmin benim aday göstermiş olduğum VI. Mehmed'in portresinde olduğu gibi dijitalleştirilmeme eksikliği var. Çözünürlük olarak gayet iyi durumda fakat daha iyi örneklerini Rapsar sunmuş, bunlar belki aday yapılabilir. --Maurice Flesier message 16:01, 16 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum @Ahmet Turhan Fotoğrafın tarihsel önemi hakkında bilgi verilebilirse ve/veya/ya da ilgili tarihsel olayın işlendiği bir maddede kullanılırsa adaylık iyi değerlendirilebilir. --evolutionoftheuniverse mesaj 00:30, 29 Aralık 2016 (UTC)
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.