Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Superyetkin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Sonuç: Başarılı. Superyetkin'in hizmetli olması yönünde fikir birliği oluşmuştur.Bu imzasız yazı Elmacenderesi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 01.47, 15 Ekim 2010 (UTC)[yanıtla]

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 22
 Destek: 22
 Karşı: 0
 Tarafsız: 0
 Oran: %100

Superyetkin[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 00:43, 15 Ekim 2010 (UTC)

Superyetkin (MesajKatkılarİstatistikler) – Yardımsever, soğukkanlı, politikalar hakim, çalışkan ve güvenilir bir vikipedist. Ayrıca kod kullanımına son derece hakim bir kullanıcı da olması sayesinde de, hizmetlilik fonksiyonlarıyla MediaWiki betiklerinde de çok yardımcı olacağını düşünüyorum. 2 yılı aşkın bir süredir vikipedide olan Yetkin hem açtığı maddelere yaptığı katkılar hem de vandalizm veya diğer uygunsuz içerikleri sayfalardan temizlemesi ile dikkat çeken bir vikipedist. 3 ek fonksiyonu layıkıyla kullanacağına inandığım Yetkin'in bu adaylığı kabul etmesini diliyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 00:43, 1 Ekim 2010 (UTC)

  • Merube'ye yüreklendirici notu ve desteği için teşekkür ederim. Vikipedi topluluğunun bir parçası olduğum son iki yıllık süreçte elimden gelenin en iyisini, en verimli biçimde yapmaya çalıştım. Aday olduğum görevin bana ek yükümlülükler getireceğinin farkındayım. Ne var ki, iş yükümdeki olası bir artış, Vikipedi'de uzun zamandır yapmakta olduğum işleri aksatmayacaktır. Topluluk onay verirse göreve hazırım. Teşekkürler. --Superyetkinileti 01:42, 1 Ekim 2010 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Adaylığı kabul ettiğine çok sevindiğim Yetkin'e, aday gösterirken belirttiğim gerekçelere istinaden tam destek veriyorum --Merube 89msj 02:02, 1 Ekim 2010 (UTC)
  2. Destek Destek Kullanıcının yaptığı değişiklikleri, mesaj arşivini ve büyük ölçüde katkı yaptığı maddeleri inceledim. Bence kullanıcı hizmetlilik için biçilmiş kaftan. --koc61mesaj 15:59, 1 Ekim 2010 (UTC)
  3. Destek Destek - Superyetkin gayet güvenilir ve disiplinli bir kullanıcı. Herkeze ve herşeye adaletli yaklaşacağını ve Politikalara da hakim olduğunu düşünüyorum. Adaylık için geç bile kalınmış. Kumul 16:04, 1 Ekim 2010 (UTC)
  4. Destek Destek--Reality 16:16, 1 Ekim 2010 (UTC)
  5. Destek Destek Politikalara hakim, davranışlarıyla diğer vikipedistlere örnek olan her deneyimli vikipedist hizmetli olmalıdır bence. Tek sorun hizmetlilerin seçildikten sonra katkılarını azaltarak YMD'de çok az madde kontrol etmeye başlamasıdır. Belki aktifliğin birkaç ay gibi bir süre için azalması çok da sorun değil ancak, bu süre çok artarsa sistemin işlemesi yavaşlayabiliyor (çok fazla HS etiketi konulan maddenin en erken birkaç gün sonra silinebilmesi gibi). YMD'yi de kontrol etme azalınca bu sefer çok fazla madde birikiyor. Madde kontrol günlüğüne dikkat ederim. Umarım Superyetkin seçildikten sonra bu konulara dikkat eder ve dört dörtlük bir hizmetli olur...--вяí¢αи76ileti 16:27, 1 Ekim 2010 (UTC)
  6. Destek Destek Kendisini uzunca bir süre hizmetli sanmıştım :) Örnek bir kullanıcı, kesinlikle politikalara hakim. Yazdığı çoğu madde GM niteliğinde. Tek eksiği (!) tartışma sayfalarında az boy göstermesi. Hizmetli olunca daha fazla etkin görmek dileğiyle...--Rapsar 16:32, 1 Ekim 2010 (UTC)
  7. Destek Destek Rapsar tek başına değil, bende onu hizmetli sanıyordum :) Son değişikliklerde gördüğüm kadarıyla vikipedi politikalarına hakim bir kullanıcı. Tartışma sayfalarını çok takip etmediğim için bilemiyorum ama ben bunun hizmetli seçilemeyecek kadar büyük bir kusur olduğunu düşünmüyorum. Şu ana kadar belki böyle bir durumla karşılaşmamıştır. Gördüğümüz kadarı ile oldukça bilgili bir kullanıcı öyle bir durum olduğunda yapılması gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. --Berfu 16:55, 1 Ekim 2010 (UTC)
  8. Destek Destek Bende sizin gibi ilk önce kendisini hizmetli sanmıştım:).Kendisinin politikalara hakim olduğunu düşünüyorum.Zaten vikiye birçok katkı sağlamış ki bunun 3'ü SM.Şimdiye kadar çoktan hizmetli olmalıydı.Yukarıdaki kullanıcılar belirttiği gibi hizmetli olması için herhangi bir sorun göremiyorum.Umarım Vikipedimizin çektiği aktif hizmetli sorununa çözüm olur.Umarım sonuç olumlu olur,hayırlı olması ümüdimle.--Drlp ileti 16:58, 1 Ekim 2010 (UTC)
  9. Destek Destek Superyetkin, Vikimizde oldukça çalışkan kullanıcılardan biri. Katkılarını, çalışkanlığını, yardımseverliğini ve işbirliği gücünü takdir ediyorum. Vikideki ilk zamanlarımdan itibaren kendisini örnek almıştım. Kullanıcılarla iyi geçiniyor. 2 yıldan uzun zamanını Vikide geçirmiş (Anonim zamanını göz önünde bulundurmuyorum). Bana göre tek eksiği, sevgili Rapsar'ın da dediği gibi, tartışmalarda çok görünmemesidir. Ancak bunun için olumsuz veya tarafsız oy verecek değilim. Sık sık etkin olunuşu ve vandalizme karşı etkili savaşı da olumlu oy vermem için en önemli etkenlerden. Hizmetliliğinde çok yarar sağlayacağına inanıyorum. Oylamanın olumlu sonuçlanması dileğimle, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:49, 2 Ekim 2010 (UTC)
  10. Destek Destek Çalışkanlığı ve bilgi birikimi ile hizmetliliğin sorumlulularını birleştirerek katkılarına devam edeceğine güvenim tamdır. Adı gibi süperyetkin bir hizmetlimiz olur umarım :)--[ahzaryamed]₪.ileti 19:05, 2 Ekim 2010 (UTC)
  11. Destek Destek Ben vikideyken bile (Mart ayı civarlarında) o zaman bile hizmetli olabilecek bir kullanıcıydı... Gönülden deste!--Captain BradleyMesaj Sayfam 06:07, 3 Ekim 2010 (UTC)
  12. Destek Destek Merube 89'nin dediği gibi MediaWiki'lerde çok yardımcı olacağını bende düşünüyorum özellikle MediaWiki sayfalarının Türkçe'ye çevrilmesi gibi bende ediyorum ama İnglizcem sağolsun engelliyor. :) Emperyan»»ileti 11:21, 3 Ekim 2010 (UTC)
  13. Destek Destek Merube 89'un gerekçesine katılıyorum. Vikipedi'de gerek yazılım alanında, gerekirse politikalarda tecrübeli bir kullanıcı. Zaten başka da denilecek bir şey kalmamış. --82 ~145 ileti 13:47, 3 Ekim 2010 (UTC)
  14. Destek Destek --Kmoksy 14:02, 3 Ekim 2010 (UTC)
  15. Destek Destek--Vikiçizer 14:10, 3 Ekim 2010 (UTC)
  16. Destek Destek-- BeşiktaşlıM 13:58, 4 Ekim 2010 (UTC)
  17. Destek Destek Merube’ye katılıyorum. Başarılı bir hizmetli olacağına da inanıyorum. Mimar77 19:07, 4 Ekim 2010 (UTC)
  18. Destek Destek Yeterliliği konusunda kendini kanıtladığını düşünüyorum. Geniş hizmet açığını gidermekte çok yararlı olacağını umuyorum. --iazak 10:22, 7 Ekim 2010 (UTC)
  19. Destek Destek -- Her verimli katkıda hemen hemen eli olan bir kullanıcı, politikalara da hakim. - Nebe?viye mesaj 15:08, 7 Ekim 2010 (UTC)
  20. Destek Destek -- Son kahraman ileti 17:33, 9 Ekim 2010 (UTC)
  21. Destek Destek Vikipedi'deki hizmetlilerde teknik bilgiden anlayan hizmetlilerinin sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. Superyetkin, bence bu alanda yapacağı katkılarda Vikipedi'ye yarar sağlayacaktır. -- hedda+gabler 16:26, 11 Ekim 2010 (UTC)
  22. Destek Destek Bilgi seviyesini ölçme potansiyeline sahip değilim, ancak Vikipedi'deki olumlu faaliyetlerini ve yoğun çabasını görmekteyim. Başaracağına inanıyorum. --M. Yalçın Yalhı ileti 22:48, 11 Ekim 2010 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Etkin hizmetli sayısının görece düşük olduğu saatlerde çevrimiçi olduğumdan bu süre içinde gereksinim duyulan silme, engelleme gibi işlevler yardımıyla iş yükünü azaltıcı yönde katkı verebileceğimi düşünüyorum. Boğuşmaya çekindiğim bir konu yok.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Topluluk kararıyla seçkin madde seçilen sonsuz maymun teoremi ve 1995 Japonya Grand Prix hem çevirirken hem de eksiklerini giderirken zevk aldığım maddeler. Bunun yanında, Yeni Fransa ve Bradley etkisi de üzerinde çokça emek verdiğim çalışmalar.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Hizmetliliğin getireceği ek işlevler, uzun zamandır üzerine eğildiğim konularda bana pratiklik sağlayacaktır. Kendimi, etkin hizmetliye gerek duyulduğu anda burada olmaya hazırlayacağım.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Hayır, vandalizm amaçlı ısrarlı değişiklikleri saymazsak bu tür bir sorun yaşamadım.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Süresiz engellemeye ilke olarak karşıyım. Ne var ki, bir kullanıcının hak etmesine karşın bu cezayı almaması Vikipedi politikalarına zarar getirecekse, kullanıcıyı üzmeyi (!) politikaları esnetmeye yeğlerim.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Anonim kullanıcıların Vikipedi'yi ayakta tutan damar olduğunu düşünüyorum. Unutmayalım ki, kayıtlı kullanıcıların önemli bir bölümü de bir zamanlar anonim olarak katkıda bulunuyorlardı. Bir tartışma ortamında öne sürülen görüşlerin kim tarafından dile getirildiğiyle çok ilgilenmem. Kişilerden çok konuya odaklanmayı daha uygun buluyorum.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Zaman zaman sabırsız davranıp iş yükümü bir hayli artırmak.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Üzerinde değişiklik savaşları yaşanan maddeler belirli bir süre için tam korumaya alınabilir. Bunun dışında, yoğun vandalizm kaynaklı yarı korumalara karşı değilim.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bu politikalar, Vikipedi'nin yaşamını düzenli bir ansiklopedi olarak sürdürebilmesi için gerekli. Beş temel taşın en önemli ögeleri.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Hayır, kesinlikle karşı olduğum bir karar bulunmamakta.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Viki projelerinin işleyiş biçiminden memnunum. Değiştirmek isteyeceğim bir öge bulunmuyor.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Troll, kamu yararı gözeten herhangi bir iyi niyetli projeye temelden karşı olan, onu baltalamaya çalışan kimsedir. Uzman trollerle başa çıkmak çok kolay olmasa bile, bu konuda deneyimli kişilerden destek alarak iyi bir biçimde sonuçlandırılabilir.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Vikipedi'ye katkıda bulunmaya başladığım günden bu yana hep "insanlık için ben de bir şeyler yapabilir miyim?" diye düşündüm. Vikipedi'ye sonsuz kez teşekkürler ki, bu fırsatı bana ve dünya çapında milyonlarca kişiye sağladı.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.