Tartışma:Sibernetik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Merhabalar,
  • Kural: Vikipedi adlandırma kurallarında kabul edilmiş olan kuralların belirtmediği durumlarda maddeler için en bilinen adları kullanın. Yani: doğru ve politikalara uygun adlar içerisinden en yaygını tercih edilir.
  • Basit bir Google taramasının getirdikleri: "güdüm bilimi" için, Türkçe dilindeki yaklaşık 305 sonuç... "sibernetik" için, Türkçe dilindeki yaklaşık 64.900 sonuç.
  • Sibernetik dalında bilimsel çalışmalara da az çok girmiş birisi olarak daha önce güdüm bilimi lafını hiç duymadım. Türkçe yazına pek aşinâ değilim fakat aşinâ olsaydım da duyacağımı sanmıyorum: Google taramasında bile sadece 305 sonuç verebilen bir terimden bahsediyoruz. Yaygın olmayan bir ismi sırf TDK önerdi diye madde adı yapmamız hiç uygun değil; kurallar açısından da genel kullanım açısından da... üniversitelerde bu dalla ilgili çalışmalar bile sibernetik başlığı altında yapılıyor. Bu sebeple eğer güdüm biliminin sibernetik isminden daha yaygın olduğu kanıtlanmazsa birkaç gün içerisinde maddenin adını geri değiştireceğim. Maddenin girişinde güdüm bilimi ve Dil Derneği bazlı güdümbilime yer verilir, yönlendirme de konulur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:17, 24 Ağustos 2008 (UTC)