Tartışma:Siber uzay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sinema (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sinema maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sinema kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bilişim (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • sanal gerçeklik: virtual reality
  • siber uzay: cyberspace

ikisi çok farklı şeyler. zaten bu maddede ("sanal alem") de iç içe girip karman çorman olmuş. sanal alem'i daha açıklayıcı ve teknik bir terim olan siber uzay'a yönlendiriyorum.--spAs 18:10, 4 Mayıs 2006 (UTC)

İkisinin farklı şeyler olduğu maddede belirtilmişti. Sanal alem sayfasını hazırlayan kişi de bu kelimeyi Türkçe`ye sokanlardan M. Serdar Kuzuloğlu idi. Konuya hakim olmadığım için iddialı bir şey söylemem tabii ki ama maddenin önceki hali de uygun görünüyordu, bu değişikliğin sebebini biraz daha açar mısın spas? 16 18:26, 4 Mayıs 2006 (UTC)

maddedeki içeriği silmedim sadece sanal gerçeklikle ilgili olanları oraya, siber uzayla ilgili olanları da siber uzay'a taşıdım. ikisi farklı olmalarına rağmen aynı yerde durmaları hem konuyu saptırıyor hem de karışıklık yaratıyordu. yoksa yanlış bir içerik olduğundan değil. madde eski haliyle virtual reality 'i mi yoksa cyberspace 'i mi anlatıyor belli değildi. yönlendirme yönünü neden "sanal alem"-->"siber uzay" yaptım da "siber uzay"-->"sanal alem" yapmadım derseniz, siber uzay daha ne olduğu belli, cyberspace'in tam karşılığı bir terim. sanal alem ise "virtual world" gibi muğlak bir anlama sahip ve içinde iletişimle ilgili olan siber kavramını barındırmıyor. --spAs 18:48, 4 Mayıs 2006 (UTC)

Açıklamaların için sağol :) , bir ara içeriğin silindiğini de zannettim, iyi çalışmalar. 16 18:55, 4 Mayıs 2006 (UTC)