Tartışma:Rüzgâr

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fizik (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Acaba bu makalenin ismini "Rüzgâr" yapmak daha mı doğru olur? Daha önce şapkalı harfler konusunda çeşitli kararlara varıldığını biliyorum ama bu tür kararların geçirliliğinin kaldığını düşünmüyorum. TDK sözlüğünde sözcük "Rüzgâr" olarak geçmiş. - Kubra 09:35, 21 Aralık 2005 (UTC)
  • Söylemiş olduğun gibi rüzgâr olarak görünüyor TDK'da. Sanırım rüzgâr olarak adının değişmesi başlık açısından daha uygun olur.--Ugur Basakmesaj 09:39, 21 Aralık 2005 (UTC)

Merhaba. Ben sözlükte yeniyim ve daha önce Türkçe'de kullanılan inceltme işaretleri konusunda ne karara varıldı bilemiyorum ama, şehir efsanesi haline gelmiş olan "inceltme işaretleri kaldırıldı" sözüne karşı doğru bir eylem olarak gördüğüm için bu maddedeki imla hatasını düzeltme gereği duydum. İnceltme işaretleri, bildiğiniz gibi sadece Türkçe'de değil, Fransızca, İspanyolca vb dillerde de vardır ve dilin melodik yapısını etkilerler. Dolayısıyla, o melodik yapıyı bozmamak için kullanılmalıdırlar. Sevgiler. --Aliska 06:13, 24 Haziran 2006 (UTC)

Neden hava akımları insanları serinletir ?[kaynağı değiştir]

Neden hava akımları insanları serinletir ? birkaç haftadır bu sorunun cevabını arıyorum bana yardımcı olabilir misiniz ? Mesela hava sıcak dahi olsa vantilatör karşısında serinliyoruz ama aslında hava aynı hava değil mi neden serinliyoruz ? Bildiğim kadarıyla vantilatör sıcaklığı azaltmıyor sadece rüzgar yapıyor..