Tartışma:Necip Hablemitoğlu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Renkligil tarafından 2 yıl önce Komedi başlığına

sadece bukadarmı ?[kaynağı değiştir]

Suikaste uğraması[kaynağı değiştir]

Makalede Ergenekon ilişkisi vurgulanıyor;

Alman vakiflari hakkindaki çalışmalar veya Bergama Dosyası'yla ilgili olabileceği dışında birşey yazmıyor. Ama birde Askeri İhalelerdeki Usulsüzlükler diye bir makaleyi yolsuzluk.com adli siteye gönderdiği için suikastten önce tehditler aldığından bahsediliyor. --88.243.131.87 20:35, 20 Ağustos 2010 (UTC)

Evet Ölümü üzerine bir çok iddia ortaya atılmıştır. Bir teoriye göre Bergama ve Alman Vakıfları üzerine araştırmaları nedeniyle, Alman GSG 9 timleri tarafından öldürülmüştür. Bir diğer teoriye göre ise Hablemitoğlu laiklik konusundaki hassasiyeti nedeniyle öldürülmüştür.
Baska bir iddiaya göre ise Ergenekon tarafindan öldürülmüştür. Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım; Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Osman Gürbüz ile yaptıkları bir toplantıda kendisine 1 milyon dolar karşılığı Necip Hablemitoğlu’nu öldürmeyi teklif ettiklerini ve kendisi bunu kabul etmeyince Veli Küçük'ün Osman Gürbüz'e, 'Osman bu iş yine sana kaldı’ dediğini ve 6-7 ay sonra Osman Gürbüz’ü gördüğümde Hablemitoğlu’nun parasını kumar masalarında bitirdik dediğini Ergenekon davası iddianamesınde ifade etmiştir.[5] 141.217.203.131 15:31, 22 Aralık 2010 (UTC)

Akademik eserleri[kaynağı değiştir]

Akademik eserlerinin nerdeyse hicbiri hakkinda viki maddesi yok; bence bu konu ile ilgilenmeli. Sayin Hablemitoğlu sadece siyasi birisi gibi tanitilmamali. Bahar yakın ileti 20:25, 22 Aralık 2010 (UTC)

tarafsızlık hak getire[kaynağı değiştir]

Sayfa bir zihniyetin esiri altına alınmış ve bu zihniyet kendi ideolojisi doğrultusunda Hablemitoğlu cinayetini Ergenekon denilen ve sınırları belli olmayan, hatta kamuoyu tarafından tamamen bir muhalif avına dönüştüğü düşünülen bir örgütün(varlığı şüpheli) üzerine yıkılmıştır.

Oysaki; Necip Hablemitoğlu, Köstebek isimli kitabını tamamlamasına izin verilmeden öldürülmüştür. Bu kitabın içeriğine baktığınız zaman emperyalizm tarafından desteklenen cemaatçi bir çeteleşmenin kaynaklarını ve amacını deşifre ediyor.

Velhasıl-ı kelam; bu sayfadaki "tarafsızlık" konusuna acilen müdahale edilmelidir.

Komedi[kaynağı değiştir]

yolsuzluk.com ve Ergenekon iddiası (iddia değil palavra aslında) nasıl bu maddeye eklenebilir? Hablemitoğlu'nun yolsuzluk.com ile ilgili düşünceleri ve yazdıkları ortada, buna rağmen nasıl hala bu maddede kalabiliyor ilginç. Ergenekon ne; güldürmeyin adamı. Yolsuzluk.com'un nerede, ne için ve kimin için açıldığını herkes biliyor Wayback Machine'den açıp okuma zahmetinde bile bulunulmuyor tam bir komedi. Malesef bu ve bunun gibi maddelerdeki özensizlik (yani başka birşey demek istemiyorum) yine bazı yazarların tutumu viki'nin güvenirliliğini sorgulanır hale getiriyor. Renkligil (mesaj) 22.55, 3 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla