Tartışma:Karagöz Müzesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Basak tarafından 16 gün önce Neden Silinmesi Gerektiğini Anlamadım başlığına

Neden Silinmesi Gerektiğini Anlamadım[kaynağı değiştir]

Aldığım sayfadan direkt bilgileri olduğu gibi yazmadım. Hepsini değiştirerek yazdım. Neden silineceğini daha iyi açıklayabilirseniz veya silinmemesi için nereleri düzelteceğimi söyleyebilirseniz sevinirim. Bybliss (mesaj) 17.55, 10 Mayıs 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Bybliss, katkılarınız için teşekkürler. Bir arkadaşımız "Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz" gerekçesiyle silmek için işaretlemişti; bir başka arkadaşımız ise bu gerekçeyle silinmesini uygun bulmayarak "Sil" etiketini kaldırdı. Ancak maddede sorunlar vardı, ben maddenin üzerinde çalışarak geliştirdim. Belki de bu maddeyi geliştirmek için eklenenlere bakmak, içerik üretirken nelere dikkat etmek gerektiği konusunda faydalı olacaktır.
Vikipediye katkı vermeye başlamanızı ve müzeler hakkında katkılarınız takdir edilesi; ancak ileride de "sil" etiketi ile işaretlenme durumu yaşamamak, daha iyi katkı verebilmek için değişiklik işlemleriniz ile ilgili gözlemlerimi ve bazı önerilerimi paylaşmak isterim.
  • "Olduğu gibi yazmadım, hepsini değiştirerek yazdım" diyorsunuz; ancak sadece şu şekilde değişiklikler yaptığınız görülüyor: Müzenin sayfasına gidip "Hakkında" sayfasındaki metni aynen alıp üzerinde bazı kelimeleri ve bazı cümle parçacıklarının yerinin değiştirilmesi. Örneğin, ilk cümlede "dolayısıyla" yerine "amacıyla" yazmak; cümlenin son kısmındaki bölümü ("Karagöz Gölge Oyunu Kültürünü tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla") baş kısma taşımak. Halbuki Vikipedi'de ansiklopedik içerik üretirken yapılması gereken bu değil.
  • Yapılması gereken, farklı kaynaklardan bilgileri derlemek. Her internet kullanıcısı müzenin web sitesine gidip "Hakkında" sayfasını okuyabilir. Orada yazanları cümlelerin yerini ve bazı kelimeleri değiştirerek Vikipedi'ye aktarmamızın bir faydası yok. Ama internette biraz daha fazla arama yapınca bakın neler neler çıkıyor:
    • Karagöz Müzesi'ndeki deri tasvirlerinin inceleyen bir yüksek lisans tezi,
    • Karagöz Sanat Evi'nin kuruluşundan itibaren kuruluş sürecini müzenin kendi web sitesinde olmayan detaylarıyla açıklayan akademik yayın
    • Sanat Evi'nin Kültür Bakanlığı tarafından "müze" olarak tescillendiği tarihi duyuran gazete haberi.
İşte böyle farklı farklı bağımsız kaynaklardaki (kurumun kendi stesindeki bilgileri değil) olgusal bilgileri derleyip herkesin anlayabileceği bir dille, kısa kısa cümlelerle ansiklopedik bir üslupla yazmak.
Emekleriniz için tekrar teşekkürler. Başak (mesaj) 09.58, 12 Mayıs 2024 (UTC)Yanıtla