Tartışma:Esperanto

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Jiju tarafından 3 yıl önce Maddenin uzamasina dair başlığına
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yaaa, bu I ve 'g lere kim gerek duyar? Linux'çular mı? Macintosh'çular mı? Bugün hemen hemen herkes ı,ğ ve ş bilgisayarında kullanabilir. Ve biraz da yarını düşünsek... Erdal Ronahi 02:28, 13 Jan 2004 (UTC)

Sayfayı biraz düzelttim, ne kadar olabilirse. Sayfanın orijinali Türkçeyi iyi bilmeyen birisi tarafından Esperanto'yu teşvik etmek amacıyla yazılmışa benziyor. Sayfada Esperanto'nun tümden uluslararası olduğu, hiçbir kültüre özel önem vermediği gibi saçmalıklar da var (oysa ki Avrupa dilleri temel alınarak yapılmış bir dil). Neyse, sayfanın içeriğine yine de dokunmadım.

EnginGunduz 23:13, 1 Apr 2004 (UTC)

Şimdi dilini tarafsızlaştırmaya çalıştım. EnginGunduz 00:52, 14 Mar 2005 (UTC)

Sayfayı yeniden düzenledim. Vikipedi'ye yabancı olduğumdan yanlış kullanımlar olabilir, düzeltiniz. Ek referans istendiği durumda bulabilirim, gerekliyse ve nasıl yapılacağı anlatılırsa Esperanto olanlarını çevirebilirim. 78.163.214.22 01:25, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Ben bir yapay evren oluşturmaya çalışıyorum,Orta Dünya gibi.Bilinmeyen latin alfabeli bir dil arıyordum.Önce Hmong dilini buldum.Ama kelimeler çok uzuyordu.Ben de bu dili buldum.Çok işime yarıyor.Yapan abiye selam gönderiyor,Allah rahmet eylesin diyorum.

--78.181.248.56 17:48, 21 Aralık 2015 (UTC)

Maddenin uzamasina dair[kaynağı değiştir]

Maddenin başina "maddenin uzadigi"na dair bir uyari eklenmiş ve gorunen o ki haklilar. Goz attim da alt başlik çikartilabilecek pek bir bolum yok. Çikartilabilse de içerik bakimindan birer ikişer cumlelik olur ki gorsel acidan pek iç açici olmaz. Ancak bu uyarinin çozumunun "Dilbigisi" alt başligini yeni bir maddeye taşimak oldugunu dusunuyorum. Zira maddenin uzun gorunmesinin musebbibi bu bolumdeki açiklama ve tablolar. Jiju (mesaj) 14.52, 23 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

ilk türkçe sözlük[kaynağı değiştir]

merhaba,

Bendeki sözlü bilgiye göre Türkiyedeki ilk Esperantoca-Türkçe sözlüğü Bekir Karayel yazmıştır. https://tr.wikipedia.org/wiki/Bekir_Karayel_(siyaset%C3%A7i)

Bulgaristan'da yaşadığı dönemde Nazilere karşı bir tür direniş hareketi olarak komünistler Esperantoca kursları düzenliyorlar. Bekir Karayel'de o dönem Esperantoca öğreniyor ve ömrü boyunca bununla uğraşıyor. Hatta Türkiye'ye (Ankara) geldikten sonra da ilk sözlüğü yazıyor ...

Bu konunun uzmanı olmadığım için bilen birilerinden ikinci bir teyit almadan maddeye ekleme yapmak istemedim. Bunu teyit edebilmek mümkün mü? --Ufopilotu (mesaj) 13.32, 25 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

  • @Ufopilotu ben bir miktar google araması yaptım bu konuda. Kişinin Esperanto sözlüğü yazdığı bilgisini buldum ama bunun ilk esperanto sözlüğü olduğuna dair kaynak bulamadım. Bu konuda yapılabilecek tek şey daha fazla aramak. Ama şahsen daha fazla aramayı düşünmüyorum. --•gufosowa•✆• 09.39, 16 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla