Tartışma:Cahit Zarifoğlu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Edebiyat (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Edebiyat maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Edebiyat kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu maddenin geliştirilmesi için kaynak olabilecek bir dergi. Nitelik olarak böyle düşük bir madde, Cahit Zarifoğlu'na yakışır bir madde değil. Hece 126. Sayı - Cahit Zarifoğlu Özel Sayısı- büyük Küçük 11:18, 3 Mart 2011 (UTC)

Kaynak Kitap[kaynağı değiştir]

Yürek Safında Bir Şair - Cahit Zarifoğlu

Yazarı: Alim Kahraman ISBN: 975-6698-71-3 Yayınevi: Kaknüs Yayınları

büyük Küçük 11:22, 3 Mart 2011 (UTC)

İşlediği Temalar[kaynağı değiştir]

miratül (mesaj) 15:57, 14 Haziran 2013 (UTC)İlk şiirlerinde İkinci Yeni akımının etkileri görülür.Madde-ruh çatışması,"Batı diktasına karşı Doğu protestosu" temalarını işler.Şiirlerinde dinsel inançları çerçevesinde ele aldığı Anadolu insanlarının acı,umut ve sevgilerini yansıtmıştır.Son şiirlerinde ise İslamcı düşüncedeki insan sevgisi,toplumsal mutluluk anlayışını işler.Yer yer gerçek üstü öğelere yer vermiş,eski şiir kitaplarını uygulamıştır.

                                                         Miratül

kaynak:pianalitik yayınları değişiklik özeti:Cahit Zarifoğlu hakkında yeterince bilginin var olmadığı söz konusudur.