Tartışma:Avustralya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje GM (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki GM maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje GM kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje 10K (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Silahlanma (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Silahlanma maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Silahlanma kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Maddeyi geri alan arkadaş..Yazılanlar doğru..vandalizm yok ortada..eğer hatalı bir şey varsa değiştir..ama tümüyle geri alma..

Selam. Resmi diline 'de facto' yazılması ve Parlamenter Demokrasi ve Anayasal monarşi, (Parlamenter Monarşi) bunları çok iyi düşünün. Vandalizm olduğunu düşünmüyorum. Sadece emin olduğunuz kısımları ilave edin. Şimdilik geri alıyorum. Dikkatli ilave edin. İyi çaılşmalar. Takabeg 14:23, 1 Şubat 2008 (UTC)

düşün mü? yaw ben orda yaşıyorum..neyi düşünücem..wiki ingilizce maddesini okuyunuz..ben hatalı bilgi eklemedim..şekil bozuksa şeklini düzeltin..eklediğim bilgi kalsın orda..bu neyahu? arkadaşım sen kayıtlısın diye benim yazdıklarımı geri almadan almancasından, ingilizcesinden ve fransızcasından okudum! yapmayın yahu..

Tekrar selam. Nerede yaşarsa yaşasın çok fark yoktur. Türkiye'de yaşayan Türkiye'den iyi anlar mı sizce?
İngilizce vikinin kopyasını yapmaya çalıştınız herhalde. Öncelikle 'de facto' ilave ederken göstermeye çalıştığınız dipnot görünmüyordu. Orda sadece bi açıklama var ve kaynak yok. Mesela İngilizce wikide kanıtı olarak şu link veriyor. Almancasında kaynak göstermeden 'de facto' yazılıyor, bu da uygunsuz durum. Bunları iyice değerlendirirseniz sevineceğim. Konu devlet şekline gelince demokrasi ayrı kategoriye giren terimdir. İyi çalışmalar. Takabeg 15:05, 1 Şubat 2008 (UTC)

tamam neyse ben sadece biraz Türkçe katkı yapayım türkiye tatilimde dedim... siz haklısınız herşeyi siz biliyorsunuz..:) devam edin..ama görüyorum ki tTürkiyede wiki amacından sapmak üzere..ben Almancada, Fransızcada, İngilizcede ekler yaptım kayıtlı kullanıcı olmadan ... hiç bir kişi bilgi hatası olmadan silmedi yazdıklarımı..bakın sizin bu başlığı komple geri almanız hata..ben bunu söylüyorum..sizde hemen gördünüzki başka maddelerde link verilerek doğrulananları bırakabilirdiniz maddede..düzenleme yapabilirdiniz..ama siz tüm eklenen bilgiyi siliyorsunuz..içinde doğru olsa dahi şekil yönünden yanlış diye doğrularıda götürüyorsunuz..itirazım buna..

-ilin de facto olduğu kesindir..bunu düzenleyebilirdiniz..ama o yolu seçmeyip komple siliyorsunuz.. -avustralyada sadece anayasal monarşi federal diye bir yönetim yoktur. ifade edilen hep parlementer demokrasi ve anayasal monarşi birleşimi parlementer monarşidir ve fedralizm idye anılır. (hatta federalizm anılmaz bile)

siz malesef bilgi eklemeyi şekilcilikle karıştırıp doğru bilgileride siliyorsunuz..

Şekilcilikle alakası yok önemli olan kaynak. İngilizce wikide öyle fakat diğer wikilere bakarsak farklı. İngilizce wiki her zaman doğrudur diye bi şey yok. Ne olursa olsun De facto ilave edelim kaynaklarla birlikte. Devlet biçim konusunda diğer arkadaşlarımızın da fikirleri alalım. Çünkü 'demokrasi' termi kullanmak bence uygun değil Kuzey Kore'nin tam adı Kore Halk Demokratik Cumhuriyetidir:)) Ne dersiniz? Takabeg 15:44, 1 Şubat 2008 (UTC)

arkadaşım çin halk cumhuriyeti ister cumhuriyet olsun ister olmasın adı öyledir..kore demokratik olsun olmasın devlet adını öyle koymuşsa bir gerçekliktir..bunu sorgulayamazsınız..yönetimi ister baskıcı ister islamcı ister kominist olsun..bu hiç bir şeyi değiştirmez..devlet kendini nasıl niteliyorsa adıda odur..isterse demokratik olmasın..avustralyada anyasal monarşi ve parlamenter demokrasi sisteminin karışımı parlamenter monarşi ve federalizmle yönetilir..bunun sorgulancak yeri yoktur..maddede yazan anayasal monarşi tek başına hatadır hatta federalizmle birleştirilmiş ki oda yanlıştır..