Tartışma:Atıf Yılmaz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türk sineması (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türk sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türk sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kürt asıllı ya da Amerikan asıllı demek, bir kişinin önce örneğin amerikan vatandaşıyken daha sonra başpka bir vatandaşlığa geçmesi durumunda kullanılması doğru olacak bie ifadedir. Bu yüzden makalemizdeki "kürt asıllı" ifadesi "kürt kökenli" olarak düzeltilmelidir.Bu imzasız yazı 78.176.102.121 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

"Kürt asıllı Türk film yönetmeni" diye makaleye başlamak yersiz, o zaman herkesi etiketleyelim, Kürt asıllı, Gürcü asıllı, Ermeni asıllı diye. Kökenler makalenin içinde belirtilmeli.


  • "Kürt asıllı[1][2] Türk film yönetmeni, yapımcı ve senarist."

pardon ama, kürt asıllı 'türk' nasıl bir kullanım pek anlayamadım açıkçası. türk ve kürt birbirinden apayrı iki ulustur. kürtler, hint-avrupa ırkının yani ari ırkın hint-irani koluna mensup, dilleri farsça ile hemen hemen aynı olan bir ulus. türklerse, orta asya kökenli turan boyundan gelen, azeriler türkmenler kırgızlar tatarlar moğollar ve diğer türklerle ortak atadan türeyen bir millet. kürt asıllı 'türk' demek, türk asıllı alman, ya da rus asıllı ingiliz demeyle özdeş, traji komik bir anlatım :) 78.162.146.22 12:07, 24 Nisan 2011 (UTC)

bana sanki, hitler'in yahudileri ortadan kaldırarak yaptığı açık imha yöntemi yerine, kürtleri türklerin içinde eritip asimile ederek gizliden imha etme yöntemi gibi geliyor bu kullanımlar. vikipedi gibi tarafsız olduğu söylenen bir ansiklopediye ırkçı ve faşizan kullanımlar hiç yakışmıyor. 78.162.146.22 12:12, 24 Nisan 2011 (UTC)

    • İlk kısımdaki zorlama tanım çıkarıldı. Atıf Yılmaz Türk yönetmendir. --Korkusuzkopek (tartışma) 16:12, 11 Mart 2012 (UTC)


Atif Yilmaz hayati bolumu eksik.

Atıf Yılmaz'ın doğum tarihi[kaynağı değiştir]

Atıf Yılmazın doğum yılıyla ilgili bir sorun var. 1925 mi yoksa 1926 mı olduğuyla ilgili eklediğim kaynaklardan daha güvenilir bir kaynak bulunabilirse daha iyi olur. 1926 ve 1925 olduğunu söyleyen gazete ve internet siteleri var elimde başka hiç bir kaynak olmadığı için 1926 olarak yazmış bulundum. Khadkhall (mesaj) 18:36, 14 Şubat 2013 (UTC)