Tartışma:Apollo Projesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: BerkayErcevik tarafından 3 ay önce Düşünülen Uçuş Planları başlığına
Vikiproje 10K (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerika Birleşik Devletleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Apollo Projesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. {{Apollo}} şablonunda Apollo Projesi (ya da programı) olması gereken başlık "Apollo Tasarısı" olarak görünüyor. İngilizce "project" kelimesi bu örnekte "tasarı" anlamına gelmediği, defalarca gerçekleşmiş bir uzay programını anlattığı için şablonun düzeltilmesi gerekir bence. Şablon şu şekilde: {{Apollo}} İyi çalışmalar --Abuk SABUK 18:31, 28 Kasım 2007 (UTC)

Katılıyorum. Zaten Türkçede genel olarak Apollo Projesi şeklinde geçiyor. Tasarı çok az kullanılmış, şablonda farklı bir kullanım hatalı olacaktır. --Gökhan 18:55, 28 Kasım 2007 (UTC)
Maddede ve şablonda Apollo Programı isminin kullanılması bence daha iyi olur, çünkü proje ve tasarı sözcükleri henüz gerçekleştirilmemiş olduğu çağrışımını uyandırıyor. Khutuckmsj 19:40, 28 Kasım 2007 (UTC)
İngilizcesi'nde de program sözcüğü daha yaygın kullanılıyor zaten. Wikipedia'da da program şeklinde. --Abuk SABUK 22:20, 28 Kasım 2007 (UTC)
  • Öncelikle bu tartışmayı şablonun tartışma sayfasına taşımalı, buraya sadece oradaki tartışmaya giden bir bağlantı ve belki davet mesajı eklemeliyiz. Sonuçta bu tip tartışmalar Köy Çeşmesi'nde yapılmamalı ^_^ Kanımca da Apollo Programı daha uygun. Bununla birlikte bizde konuyu ele alan maddenin adının da Apollo Projesi olması hasebiyle ben şimdilik şablondaki ilgili başlığı Apollo Projesi yaptım. Tartışma orada devam edebilir ve eğer topluluk Apollo Programı isminde karar kılarsa hem maddenin ismini hem de şablonun ilgili başlığını değiştirebiliriz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 14:54, 29 Kasım 2007 (UTC)
  • Apollo Programı uygundur. Çünkü sonuçta bu içinde değişik projeler ve tasarımlar barındıran bir programdır.--Manco Capac 08:07, 30 Kasım 2007 (UTC)
  • "Apollo Programı" ismi bana da daha uygun geliyor ve zannımca genelde kullanılan tabir de bu. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 19:47, 4 Aralık 2007 (UTC)
  • İtirazı olan arkadaş yoksa herhalde Apollo Programı olarak değiştirmemiz uygundur. --Abuk SABUK 00:03, 5 Aralık 2007 (UTC)
  • Tartışma yaşanalı oldukça bir zaman geçti, herhangi bir itiraz söz konusu olmadı; fikir birliği oluştu diyebiliriz. Buradan hareketle maddenin adını değiştiriyorum, itirazı olan varsa, maddenin adını geri almak yerine görüşünü belirtsin, hep birlikte yeniden tartışalım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 15:28, 14 Aralık 2007 (UTC)

Maddenin adının değiştirilmesi konusunda[kaynağı değiştir]

Maddeyi Apollo Projesi adı ile açmıştım. Daha sonraki tartışmalarda Apollo programı olarak değiştirilmesi kararlaştırılmış. Haberim olsa karşı çıkardım. Sayfa adının Apollo programı olmasını isteyenlerin dayanağı Wikipedia'daki kullanımı ya da Google'da İngilizce olarak yapılan arama sonuçlarının karşılaştırılmasından ibarettir. Halbuki Vikipedi'de yazdığımıza göre kavramın Türkiye'de nasıl kullanıldığı, Türkçede hangi kullanımının yaygın olduğu önemlidir. Wikipedia'da ne olduğu bizi bağlamaz -ki İngilizce dışındaki dillerde de proje sözcüğünü kullananlar vardır. Google'da Türkçe arama yapacak olursanız "Apollo Projesi"nin "Apollo Programı"ndan daha çok sonuç verdiğini göreceksiniz. Zaten maddeyi açarken de internette ve ansiklopedilerde nasıl kullanıldığını araştırarak adlandırmıştım.

Adlandırma konusunda da artık bazı kriterler belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkçedeki kullanıma göre adlandırmak, adını değiştirmeden önce maddeye adını koyan kişiye nedenini sormak gibi.--Ufucuk 09:37, 26 Şubat 2008 (UTC)

"Apollo Programı" tarih açısından kesinlikle hatalı. Madde adı Apollo Projesi olmalı, o şekilde değiştiriyorum. Saygılar, Filanca 20:30, 26 Şubat 2008 (UTC)

Düşünülen Uçuş Planları[kaynağı değiştir]

"Ay Yüzeyinde Buluşma" ismiyle anlatılan plana yabancı içeriklerde rastlayamadım.

Böyle bir planı düşündüklerini gösterecek kaynak var mı? Berkay Erçevik (mesaj) 11.45, 2 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla