Tartışma:Açık kaynak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Tam olarak ansiklopedik formatta diyemeyiz sanırım, biçimlendirmeye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. - Kubra 07:53, 6 Ekim 2005 (UTC)
Haklısın hafif sohbet havası var. Kompozisyon gibi. ----Dbl2010 08:00, 6 Ekim 2005 (UTC)

İki kavram yer yer biribirine karıştırılmış[kaynağı değiştir]

Metinde geçen:

"Bu tür yazılımların ayırt edici özelliği kullanıcıya yazılımı değiştirme özgürlüğü sağlamasıdır. Açık kaynak kodlu yazılımlar, ücretsiz, uyarlanabilir ..."

tanimi Özgür Yazılımın (Free Software) tanımı olup burada yanlışlıkla (Open Source) için kullanılmış. Açık kaynak kodlu yazılımların büyük bir çoğunluğunun Özgür yazılım olması bu gibi yanlış yargılara varılmasına yol açıyor. Kaynak kodunun açık olması yukarıda sayılanların hiç birinin garantisi degildir!

Benzer bir karıştırma Public Domain ve Free Software arasında vardı. Bir saattir onu düzeltiyorum :-(

Ayni eleştiri:

"sağlam, hızlı ve güvenlidir"

bölümü içinde geçerli. Bunlar tamamen programcının becerisine kalmiş olan özelliklerdir ve -program kodunun açıklığı bunu pozitif etkilesede- kaynak kodunun açık olması bunların garantisi değildir.

Interwiki synchronization[kaynağı değiştir]

Hello! This article is a part of discussion about interlanguage link conflicts. You can help to resolve it by correctly identifying content of articles in those languages that you know at a good level. Also creating of appropriate local analogue of some of templates en:Template:Iwiki-conflict, de:Vorlage:Interwiki-Konflikt or uk:Шаблон:Інтервікі-конфлікт will be very great. If you have some further questions, please, left it on my talk page. Thanks for attention. --DixonD 12:00, 22 Ağustos 2009 (UTC)

Güzel içerik.

TERCUMANOZBEK (mesaj) 18:33, 5 Mayıs 2014 (UTC)

Muhafazakar Dil[kaynağı değiştir]

Madde muhafazakar dil kullanımı yönünde değiştirmelere maruz kalıyor. Bu konuda inanır ve yaratmak kelimerlerinin daha uygun olduğu ve bunların maddede olması gerektiğini düşünüyorum. Yaratıcılık kelimesinin kullanımı önerilen kelimelere göre daha yaygın ve inanır kelimesi bütünlük için gerekli. Başka önerisi olan varsa tartışmasını isterim.--❣Paseyn ileti 10:47, 13 Nisan 2017 (UTC)