Tartışma:Açı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Başlangıç-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

AÇI İŞARETİ?[kaynağı değiştir]

Yapmayın Allah aşkına ilkokula da mı gitmediniz? BİZ açıları şeklinde mi yoksa şeklinde mi gösteririz? Ondalık ayıracımız da virgüldür, hatırla. --Teffoo 16:04, 25 Ocak 2008 (UTC)

Dar açı ve geniş açı aralıkları[kaynağı değiştir]

Dar açı ve geniş açı aralıklarıyla ilgili yaptığım 09:18, 27 Aralık 2016 tarihli değişiklik Needemm tarafından geri alınarak sayfanın hatalı hali geri getirilmiş. Yaptığım değişikliğin vandalizmle alakası olmayıp bu değişiklik Vikipedi politikalarını da çiğnememektedir. Konu başlığının diğer dillerdeki sayfaları incelenirse bu değişikliğin gerekli olduğu görülecektir. Konu başlığında şu anda bulunan metne göre 89 derece ile 90 derece arasındaki açılarla 90 derece ile 91 derece arasındaki açılar dar veya geniş açı kavramına dahil edilmemektedir. Halbuki bu aralıkların (0,90) ve (90,180) derece için tanımlanması gerekmektedir. --Cem Gündoğdu (mesaj) 19:57, 31 Ocak 2017 (UTC)