Tartışma:2002 FIFA Dünya Kupası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

sayfadaki bazi ingilizce isimlerin ne olcude cevirilmesi gerektigi problem. Ozel isim ve anlasilabilirlik arasi bir denge kurmak lazim.

Örnek verebilirmisiniz?--~Tarkovsky~ 09:11, 27 Kasım 2006 (UTC)

Mesela Purple Arena, Daejeon-- Simdi bunu Mor Arena ya da Alan diye cevirmek ne kadar iyi bir cozum? Ya da Big Bird'u Buyuk kus diye cevirmek? Bir de aslinda bazi sehirlerin mutlaka Turkce'leri vardir, bunlari bulmanin kolay bir yolu var mi acaba? Sonunda duzeltme bitti... Yalniz arada sorunlu sablonlar var, bunlarin duzeltilmesi lazim, bir de Cizelge kisminda ortada bir "third place" kismi var, nerde oldugunu bulup ceviremedimBrecht 23:51, 6 Aralık 2006 (UTC)

Sanırım yine Türkçe gazete ve internet sitelerine bakmak gerekiyor bu şehirler için ya da İngilizce wiki'deki sayfaların Türkçe viki de karşılıkları olup olmadığına bakabiliriz.
Şablonları hale yola soktum Türkçe bir penaltı atışları şablonu oluşturdum; bahsettiğiniz "third place" eğer son 16 şablonunun içindeki alan adı ise zaten değiştirilmemesi gerekiyor ki şablon doğru gözüksün (ben başka bir "third place" ile karşılaşmadım), ellerinize sağlık --~Tarkovsky~ 11:58, 7 Aralık 2006 (UTC)

Bir ara firsat buldugumda internetten arastiririm Turkce isimleri ama kolay olmayacaktir. Ben yurt disindayim ve burda Turkce kaynagim pek yok. Aslinda futbol uzerine yazilmis dis kaynaklardan bulunabilir ama dedigim gibi Turkiye'den daha kolay olacaktir ulasmak bu tur kaynaklara. "third place" de sablonda mi baska bir yerde mi bilmiyorum ama maddenin kendi iceriginde gorunuyor. Madde sayfasina bakarsaniz, cizelge kisminda, sagda kaliyor, third place diyor altinda Turkiye var... Bu sablona dahil mi? Dahilse neden maddede gorunuyor, gorunmesi normalse Turkcelestirilmesi gerekmez mi? Bu arada sablonlarla falan canavar gibi olmus elinize saglik sizin de... Brecht 01:39, 8 Aralık 2006 (UTC)

Third Place'i şablondan değiştirdim, dunya kupası.com diye bir sitede stadyum listesi var lakin isimleri farklı; hurriyetin kupa ile ilgili sitesinde de farklı isimle listelenmiş stadlar; turkfutbolu.net sitesinde de stad ve şehir listeleri var. Stad isimleri bizim listelediklerimizden farklı, şehir isimleri aynı gibi görünüyor. Ne yapılacağına dair (değiştirelim mi böyle mi kalsın) bir fikrim yok, kolay gele --~Tarkovsky~ 07:30, 8 Aralık 2006 (UTC)

Ben hepsini bir karsilastirdim. Cok da fark yok aralarinda, hepsi "Dunya Kupasi Stadyumu" olarak gecmis.Bazı hazırlık maçları ve ilgili haberler Dünya Kupası 2010 burada da var. Bence simdilik oldugu gibi kalsin derim. En azindan daha iyi bir fikir cikana kadar. Bu arada yapim var tag'ini kaldirdim. Bence simdilik durumu iyi bu maddenin... Brecht 22:03, 8 Aralık 2006 (UTC)

Türkiye bayragi[kaynağı değiştir]

Türkiye bayragi yerine kibris bayragi kullanilmis. Bunun degistirilmesi gerek.