Tartışma:İbrahim Müteferrika

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ekonomi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ibrahim bin Abdullah[kaynağı değiştir]

Adı Ibrahim bin Abdullah'tır diye ekleme yaptım ancak 2ulus arkadaş silmiş. Neden acaba? Bu kendisi hakkında pek bilinmeyen ve kesinlikle doğrulanmış bir bilgidir.

SaygılarBu imzasız yazı Tiramisu4824 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

vefat tarihi[kaynağı değiştir]

tarihin arka odası programında erhan afyoncu mütefferika nın ölüm tarihinin bilinenden geç yani 2 yıl sonra 1747 yılınd aolduğunu belirtti--194.27.240.4 23:43, 29 Haziran 2013 (UTC)

Bilgi, maddeye Erhan Afyoncu'nun iddiası olarak eklenebilir. Ama kaynak göstermek için Tarihin Arka Odası programının kaçıncı bölümünün, hangi gün yayınlandığının ve programın kaçıncı dakikasında söylendiği gibi ayrıntılar gerekiyor. Alexandre M. 09:42, 30 Haziran 2013 (UTC)

Sahsin dogdugu tarihteki sehir isminin bugunku Cluj ile linklenmesi dogru olmustur, fakat Kalosvor yanlis yazilmistir. a.nailov 21:30, 21 Aralık 2014 (UTC)::

Vikipedi:Biçem el kitabı (Türkçe), Eğer resmi bir Türkçe ismi varsa o isim kullanılır. Doğduğu tarih değil, Türkçedeki ifadesi önemlidir. Francis Bacon Londra'da doğruğu halde London yazmıyoruz. O tarihte London London'dur ama Türkçe SÖYLENİŞ mühimdir. --Kafkasmurat- 21:46, 21 Aralık 2014 (UTC)
Koloszvar turkce falan degil macarcasi osmanli devrinde de kolosvar diye kayitlara gecmis ibrahimin dogum yeri kolosvor denilebilir sehir bugun romanya devletinin verdigi isimle takdim edilmeli parantezde de herkes oyle yapmis (macarlar haric), ilmi olan ansiklopedik olan yaklasim budur]. benim orada yaptigim kolosvardan cluja yonlendirme idi. kolosvar zaten kalosvar diye yanlis yazilmis, hem de ilk kelime cluj. biraz dikkat ltf a.nailov 21:57, 21 Aralık 2014 (UTC)
Lütfen biçemsel yönteme dikkat ediniz. Doğduğu dönemde de olsa adlandırma budur. Türkçesi varsa bunu kullanmaktayız. Aksi bir durum varsa el kitabına göre belirtin. --Kafkasmurat- 20:03, 25 Aralık 2014 (UTC)

kalvinizm, üniteryenizm[kaynağı değiştir]

maddeye yeni eklenen içerik üzerine diğer vikilere baktım ve Üniteryenizm bilgisi gördüm. ilgilenilirse iyi olur. --kibele 10:29, 13 Nisan 2016 (UTC)