Rick Brandenburg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rick Brandenburg
Doğum4 Nisan 1955(1955-04-04)
Wabash, Indiana
MilliyetAmerikalı
EğitimPurdue Üniversitesi
Kariyeri
DalıEntomoloji
Doktora
danışmanı
Missouri Üniversitesi

Rick Brandenburg ya da Dr. Ricky Lynn Brandenburg, 4 Nisan 1955'te Wabash, Indiana'da doğmuştur. Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi'nde[1] entomoloji alanında seçkin bir uzmandır. Indiana asıllıdır ve lisans eğitimini 1977 yılında Purdue Üniversitesi'nde entomoloji alanında tamamlamış, doktorasını ise 1981 yılında Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi'nden almıştır. Missouri Üniversitesi'nde dört yıl boyunca öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra 1985 yılında N.C. State'deki mevcut görevini kabul etmiştir.

Brandenburg'un araştırma ve eğitim programları, zararlıların biyolojisi ve ekolojisi hakkında sağlam bir anlayış geliştirmeye ve ekolojik ve çevresel açıdan sağlıklı çim böcek zararlıları yönetim programlarının geliştirilmesine odaklanmaktadır. Bu programlar, kültürel uygulamalar ve biyolojik mücadele ile birlikte zararlı salgınlarını tahmin etmek için çeşitli teknikleri de içermektedir. Dr. Brandenburg ve N.C. State meslektaşı ve GCSAA öğretmeni Dr. Fred Yelverton, 2001 yılında N.C. State'de Çim Çevre Araştırma ve Eğitimi Merkezi'ni kurmak için çalışmışlardır. Merkezin ortak direktörleri olarak, çim endüstrisi ile birlikte çalışarak, çim araştırma ve eğitim programlarını desteklemek için devlet bütçesinden yıllık 600.000 dolarlık bir başlangıç finansmanı seviyesi sağlamışlardır. Dr. Brandenburg'un araştırma programı üç teknisyen ve sayısız lisansüstü öğrenci ile çevre dostu zararlı yönetim programlarının geliştirilmesine odaklanmaktadır.

Brandenburg birkaç kitap ve kitap bölümü, sayısız bilimsel makale, yüzlerce ticari dergi makalesi yazmış ve dünya genelinde birçok çim konferansında sıkça konuşmacı olarak yer almıştır. Avustralya, Güney Afrika, Kanada, Galler, Singapur, Arjantin ve Endonezya gibi yabancı ülkelerde ve 30'dan fazla eyalette çim alanı böcek yönetimi konusunda konuşmuş ve Zimbabve, Endonezya, Tunus, Gana, Botsvana, Fiji Adaları, Hong Kong, Çin, Meksika ve İskoçya gibi diğer ülkeleri ziyaret etmiştir. Böcek yönetimi, çevre konuları ve golf sahalarındaki pestisit kullanımı hakkında halkı eğitmek konusunda danışman ve konuşmacı olarak sıkça aranmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "College of Agriculture and Life Sciences". College of Agriculture and Life Sciences (İngilizce). 3 Aralık 1998 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2023.